(08.09.08) Madla hadde det Vaulen ikke hadde - innsats. Dermed tapte de oransje fortjent i 8-delsfinalen av Rogalandscupen.
TOMMY: Tom Stian Sundes mål mot gamleklubben var eneste beholdning.
48 min
Malden
Tom Stian Sunde (Daniel Lie)
89 min
8. september - Vaulenbanen - Tilsk.: 40 - R-cup - Dommer: Morten L Stople (Buøy)
20. Eivind Staurland <- 45 minutter
30. Are Meling <- 45 minutter (-> 72 min)
26. Stian Refvik <- 61 minutter
14. Stian Lima <- 72 minutter
15. Ronny Hauge
Espen Klette var tilbake fra skade. Alexander Surdal Nilsen, David Møller, Fredrik Haslerud, Kenneth Dahle, Magne Christiansen og Thomas Idsø er skadde.
Madla hadde den tidligere Vaulenspilleren Tore Tjentland på sin høyreback.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Tore Søraas, Espen Klette, Marius Fossmark, Erik Hildén - Stian Falnes, Jarle Eike, Anders Idsø, Bjarte Rannestad - Ojan Bijan, Tom Stian Sunde.
Madla scoret på sitt straffe før kampen, Preben Andersen sendte keeper til høyre og ballen i motsatt.
Vaulen hadde et lite initiativ i startminuttene. Etter ni minutter kastet Stian Falnes langt inn fra høyre. Ballen fant Tom Stian Sunde som stusset mot lengste, men der reddet en blå på streken og fikk gitt til corner.
Tore Søraas slo en diagonalpasning fra sin høyreback over mot Bjarte Rannestad som kjapt la inn i midten til Anders Idsø, men skuddet på direkten gikk vel tilside.
Istedenfor skulle Madla gå opp til 0-2 etter 12 minutter. Tore Søraas lagte et frispark på 22 meter til venstre for mål. Et lurt lavt frispark gikk i noen Madla bein og havnet hos Madlas nummer 17 Abdi Hadama som enkelt puttet.
Eirik Hauge rundet Tore Søraas langs kortlinjen på venstresiden etter 16 minutter og stormet mot mål, men skuddet fra skrå vinkel gikk i nettveggen.
Kampens første bytte kom etter 19 minutter da en Madlaspiller måtte gi seg med hodeskade.
Madlas Eirik Hauge fikk et mål annulert etter 23 minutter da han prøvde seg på en Velicka, men det var ikke like velykka ettersom dommeren blåste da Hauge prøvde å stjele ballen fra Ørjan Olsen.
En sjelden halvsjanse til Vaulen kom etter halvtimen da Ojan Bijan fant Tom Stian Sunde, men skuddet ble blokkert på 14 meter.
Vaulen så ut til å ha undervurdert Madla og sov i flere situasjoner.
Etter 41 minutter la Stian Falnes inn fra høyre til Tom Stian Sunde på motsatt, han fikk headet tilbake i feltet mot Marius Fossmark som ble avblåst for hands.
Ojan Bijan la så inn fra høyre rett på foten til Tom Stian Sunde som skjøt høyt over. Vaulen hadde våknet litt før pause etter en død periode.
Madla var bra og etter 44 minutter skjøt nummer 18 like over.
Fire bytter ble gjort i pausen. Marius Fossmark og Bjarte Rannestad som er suspendert neste gang ble ofret. Samtidig gikk Stian Falnes og Jarle Eike ut. Inn kom Eivind Staurland, Daniel Lie, Stein-Ivar Andersen og Are Meling.
Vaulen kom til en av sine største sjanser etter 48 minutter da Tom Stian Sunde la igjen en langpasning til Are Meling som fikk skutt. Skuddet vinglet og keeper måtte gi retur til Ojan Bijan som plutselig stod på klart hold til venstre for mål, men skuddet gikk utenfor lengste.
Istedenfor kontret Madla inn 0-3 etter en serie feil i bakre ledd. Madla stormet frem på høyre, la inn sentralt hvor man rotet det til og skuddet fra 16 meter gikk i det tomme målet.
Dette var flaut. Kunne Vaulen svare? Etter 56 minutter slo Anders Idsø et frispark til Tom Stian Sunde som headet inn til keeper.
Var Vaulen i ferd med å feste et grep? Tre minutter senere skjøt Are Meling i madlablokken, Tom Stian Sundes retur trillet inn til keeper.
Stian Refvik kom så inn for Erik Hildén på venstrebacken.
Madlas Daniel Kvernstrøm fikk gult kort etter 64 minutter da han felte Are Meling på knappe 25 meter. Frisparket fra Anders Idsø gikk en halv meter over.
Are Meling kolliderte med en medspiller etter 68 minutter og gikk ned i smerte. Holdene til ribbeina gikk han ut. Fire minutter senere kom Stian Lima inn for Are. Lima tok plass på høyre midtbane, mens Ojan Bijan gikk opp som spiss igjen.
Vaulen hadde dårlig presisjon og det var kjedelig å se på i dag.
Etter 80 minutter kom en ny stor madlasjanse da keeper Ørjan Olsen bokset en ball i brystkassen på en blå på 16 meter. Heldigvis gikk ballen langt ut på siden og det hele randt ut i sanden.
Noe måtte gjøres og Vaulen la om til 3-4-3 da Tore Søraas ble flyttet frem som spiss.
Et langt og presist frispark fra Stian Refvik etter 84 minutter ble stusset videre av Tom Stian Sunde til Tore Søraas som ikke fikk stokket beina og ble hindret på kort hold.
Vaulen reduserte etter 89 minutter da et Anders Idsø corner fra venstre ble stusset videre av Daniel Lie på første til Tom Stian Sunde som kriget inn 1-3 mot gamleklubben.
To minutter på overtid ble Tom Stian Sunde tatt på 17 meter, men frisparket fra Anders Idsø gikk meteren over.
Det endte med et skuffende 1-3 tap.