44 år siden bedre rekke
(08.06.23) Vaulen har nå vunnet 8 på rad i serie og cup, eller 7 på rad kun i serien. En slik lang rekke har man ikke klart siden 1979 da man vant 8 seriekamper på rad før man også vant en KM-finale mot Bakke i en rekke på ni strake seire.
I kveld var man spesielt gode i første. Det så komfortabelt ut på 2-0, før dommeren ga straffe.

MASTRA
1–2

26 min
Eriel Pires Antonio (Nahimana)

78 min Pacifique Nahimana (Antonio)
Tobias Lunde (str)
87 min
8. juni – Vikevåg KG Tilsk: 40 – Serie – Dommer: P I Wolski (Hinna)

–> 78 minutter

Ørjan Bergum er vordende far og stod over denne reisen. Liten og uskyldig benk hvor studenten Erik Vogel fra Drammen muligens har fløyet sin vei for sommeren? Aleksander "Lyngdal" Gundersen skal ha flyttet allerede, men man håper å få kjørt han opp til kamper i høst.
Moi Sene, Østbø, Mirauskas, Oaland, Helland, Haugen og Landråk Gjerstad ei tilbake siden sist. Lars Berge ble programhelt.
Kampfakta her!

Vaulen (4–33): Jack Aguera – Aleksander Idland, Edvardas Kupsys, Aleksander Gundersen, Vegard Natland – Anders Polland Vik, Torbjørn Aabrekk, John Petter Gilje – Pacifique Nahimana, Eriel Pires Antonio, Mads Jacobsen Mørland.
Mastra har voldet Vaulen problemer før, vi husker tapet inne på Vikevåg forrige sesong og tapet fra treningskampen i vinter.
Så ingen grunn til å ta lett på Mastra som kanskje har underprestert litt poengmessig.
Vaulen kom fra Rogalandscup og gjorde seks endringer, mens Mastra muligens hadde søndagens cupkamp hjemme mot Brodd 2 i bakhodet?
Vikevåg KG var senket ned i terrenget med en voll rundt slik at det var godt og lunt i sol med 16-17 grader.
Mastra tok avspark og hadde kampens første tilløp etter to minutter da et frispark gikk via muren og i nettveggen til corner.
Vaulen kunne også ha gjort det på en dødball tidlig i kampen. Etter seks minutter ble nemlig Mads Mørland lagt i bakken utenfor det venstre hjørnet av boksen. Restene av Torbjørn Aabrekks frispark havnet i beina til Vegard Natland, men han fant ingen på krossen foran kassen.
Vegard Natland fikk så unna i boks da Jack Aguera måtte gi retur på et skudd fra Thomas Jacobsen etter tolv minutter.
Aleksander Idland fikk så tilsnakk av dommeren for sine klager på en hands i boks da han slo inn fra høyre etter 15 minutter. Det er rart med den handsregelen, her var det helt andre spilleregler enn f. eks da B-laget spilte på tirsdag.
Eriel Pires Antonio la så tilbake fra merket og ut på sekstenmeteren, men Pacifique Nahimanas skudd ble holdt lett etter 17 minutter.
Like etter gikk et skudd fra Pires Antonio vel utenfor.
Ny hands i boks fra Mastra da Aleksander Gundersen klemte av et langskudd. Dommeren var ikke interessert i å blåse på disse.
Så en frekk dragning langs kortlinja til venstre av Mads Mørland. Han tok seg litt utover før keeper reddet med beina etter 22 minutter.
Vaulen stormet så frem til høyre for mål. John Petter Gilje hadde muligens en hoftesving på en motspiller? Spillet fikk dog gå og man fikk gitt videre ut på høyre hvor Nahimana slo presist til Pires Antonio som konverterte fra syv meter. Dermed 0-1 etter 26 minutter. Her ville Mastra ha frispark i forkant.
En frisk Vegard Natland slo inn fra venstre, men verken Anders Polland Vik eller Eriel Pires Antonio kom til avslutning da Vegard la 45.
Ikke et ueffent forsøk fra Vegard Natland like etter. Det var bra trøkk i den kula som gikk tilside for venstre kryss.
Nå var det et ba trykk fra Vaulen som hadde høyt press i Mastras utspillsfaser.
Pacifique Nahimana falt muligens litt for lett i boks og fikk ikke straffe etter 33 minutter.
Vegard Natland fikk så gult kort for en stempling etter 39 minutter etter at dommeren hadde gitt fordel og hentet opp kortet etterpå.
Torbjørn Aabrekk, som hadde regi på midten, hadde vært involvert i en kraftig kollisjon like før. Nå satte han seg ned og signaliserte at han var ferdig for dagen.
Bendik Aarstad var nominert på benken, men hadde ennå ikke ankommet arena. Dermed ble det ikke et mann-for-mann-bytte. Isteden kom spissen Amund Belaska inn, slik at Mads Mørland trakk ned på midten.
Det hadde vært en litt merkelig omgang hvor Mastra hadde hatt ballen vel så mye, men Vaulen hadde virket langt farligere i angrep med sin store fart og overganger. Bakover hadde Vaulen sett pottetette ut.
Dommeren ga ikke noe gratis til Vaulen og Eriel Pires Antonio fikk nærmest drakten revet av uten at han fikk et frispark.
Inn i overtiden fikk Mastra sin beste sjanse da keeper Jack Aguera måtte bokse ut et frispark før Austerheim, som stod igjen på dødballen, la et skudd utenfor på blankt holdt.
To minutter ble lagt til før lagene gikk i garderoben.
En solid opptreden av Vaulen som kanskje kunne ha fått et par straffespark også?
Ingen nye bytter i pausen. Her måtte man rasjonere med såpass få hoder på benken.
Mads Mørland fikk gult kort etter 50 minutter da han skjøt i frustrasjon etter at det ble blåst i mot han.
Bendik Aarstad kom inn for Bambles store sønn, Anders Polland Vik, etter 54 minutter. Polland tok den korte veien ut og da han passerte oss på sidelinja kunne han berette at han syntes det hadde vært overraskende varmt å spille i dag.
Nok et innlegg fra Vegard Natland i en Mastra-arm i boks. Man fikk konsekvent ikke straffer for slikt i dag.
Vetle Håvarstein fikk gult kort for Mastra etter 56 minutter for en duell mot Belaska.
Så en følsom ball av Aleksander Idland til Pacifique Nahimana i boks, han skaffet oss en corner etter 57 minutter.
John Petter Gilje slo corneren inn på andre hvor Edvardas Kupsys heading gikk i en høy arm i boksen. Her hadde uansett dommeren blåst Mastras vei. Deres keeper lå nemlig nede og kravlet, men Aleksander Gundersen lurte på om dommeren virkelig hadde sett noe ulovlig.
Det hadde nå utartet seg en noe hissig stemning mot dommeren fra Vaulens del da man følte seg dømt kraftig i mot.
Stor sjanse til Mastra etter 62 minutter da et flatt innlegg på en 14 meter ble forsøkt skutt på, men ballen gikk nok gjennom hullet i skoen til den rødkledde?
Dette var en god periode for Mastra. Vaulen syntes å savne Aabrekks ro på midten fra første omgang.
Pacifique Nahimana dro seg gjennom og fikk et heldig corner etter skuddet som gikk et par meter tilside uten å ha vært borte i noen etter 64 minutter.
Mads Mørland løftet så over til Eriel Pires Antonio som ble blåst offside på etter å ha headet til Nahimana som headet i mål etter 67 minutter.
Even Kvame hadde stått klar for å komme inn en god stund da han entret banen for Mørland etter 72 minutter.
Samtidig fikk Roar Austbø et gult kort for Mastra.
Lite å melde om fremover på banen hos Vaulen i denne fasen, men Bendik Aarstad hadde et heftig dribleraid hvor han dro av fire mann før han ble med ballen utover kortlinja etter 77 minutter.
Mastra stod høyt og Vaulen kontret inn 0-2 etter at en bakromsball fra Eriel Pires Antonio fant Pacifique Nahimana. Passi rundet keeper elegant og satte ballen i åpent bur etter 78 minutter.
Eirik Reiestad kom så inn for Eriel Pires Antonio etter 78 minutter. Samtidig justerte man seg noe i en mer defensiv retning.
Mastra fikk så et frispark på 17 meter hvor Tobias Lunde skjøt via Belaska til corner etter 81 minutter.
Så slo Mastra inn fra venstre etter 85 minutter. Ballen gikk opp i armen til Vegard Natland og dommeren pekte på straffemerket. Vaulen var i furore da dommeren plutselig skulle endre spillereglene han hadde overholdt tidligere.
Keeper Jack Aguera og stopper Aleksander Gundersen fikk begge gule kort for sine argumenter i kaoset som oppstod.
Straffen ble satt inn av Tobias Lunde etter 87 minutter. Det var første gang i kampen man følte seg truet.
Vaulen la nå om til to dype på midten. Bendik Aarstad fant så Pacifiqua Nahimana etter 88 minutter, hans forsøk på å løfte over keeper var bra tenkt, men keeperen kom for tett opptil.
Vaulen fikk så et sjeldent frispark etter 90 minutter og dommeren høstet lovord av vaulenspillerne.
Fem minutter ble lagt til.
To minutter på overtid var Aleksander Idland på ferde. Noen flotte dragninger ble fulgt opp av et skudd som var noe for sentrert mot kassen og ble fistet over.
På corneren prøvde man å okkupere nede ved hjørnet for å få tiden til å gå.
Keeper ga så en retur på Amund Belaskas strake vristskudd med venstra etter 93 minutter.
Keeper stod på mellomdistanse etter 93 minutter da Vaulen vant ballen tilbake. Bendik Aarstad prøvde seg derfor fra 35 meter, men skjøt utenfor. Før det hadde også Reiestad vært nære ved å finne Belaska.
Kampen ble blåst av etter 96 minutter. En fortjent seier hvor Mastra aldri så farlige ut i etablert spill.

Rekorden man går for
Vaulens syvende strake seier i serien, teller man med den offisielle kampen mot Tonstad i cupen er rekken på åtte seire. Da må vi tilbake til 1979 for å finne en bedre rekke. Den gangen vant man åtte strake i serien og toppet det med KM-seier over Bakke slik at rekken til sammen ble ni seire..