Sterk opphenting på bortebane
(08.06.18) Jørgen Helland utlignet mot gamleklubben i sluttsekundene.
Å snu 0-2 til 2-2 er sterkt på bortebane mot et godt MIL-lag som nok føtle seg robbet etter kampen.
MIDTBYGDENS IL
2–2
Selvmål 33 min

Asgeir Austigaard
42 min

57 min Daniel Lie (str)

89 min Jørgen Helland (Khar)
8. juni – Tau kunstgress Tilskuere: 180 – Serie – Dommer: Anders Løge (FGI)

7. Jørgen Helland

14. Denis Mehremic <– 83 minutter (–> 87 min)

32. Erlend Høllen Sjøen –> 45 minutter

4. John Herman Ås –> 67 minutter

10. Kristoffer Muri –> 83 minutter

16. Thomas Surdal Arnesen –> 83 minutter

19. Sisco Mick

Vaulen var jevngode med MIL på tabellen, men Tau-laget hadde en hengekamp på den svært jevne tabellen.
Som alltid var det massevis av spørsmålstegn rundt Vaulens tropp.
Sisco Mick ble med tross kneproblemer, men skulle sitte på benken hele kampen. En akillesplaget Eric Ordaz satt på benken da Trym Landråk Gjerstad hadde blitt syk.
Forfallslisten: Morten Nygård (kyssesyken), Sivert Erland (kragebein), Daniel Vatland (forfall), Tony Tran (bortreist), Anders Mæhle (forfall), Trym Landråk Gjerstad (syk), Sander Oaland (kne), Chris Andre Mannes (kne), Audrius Mirauskas (lår), Ole Wick Henriksen (strekk), Idar Røed Randeberg (ankel), Andreas Jonassen (syk) og trener Stian Refvik (med Viking i Sogndal).

Vaulen (4–4–1–1): Endre Lien – Gabriel Økland Retallack, Kristian Gaard, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland – Oskar Moe, Daniel Lie, Even Sandøy Nærum, Ceu Lian Khar – Jørgen Helland – Denis Mehremic.
Vaulen startet kampen med en femtenåring og tre sekstenåringer i Oskar Moe (15), Gabriel Retallack (16), Denis Mehremic (16) og Endre Lien (16)! Noe som ikke har skjedd siden 1987 med Olav Andreas Sagen (15), Jone Holgersen (16), Jon Ole Wereide (16) og Rune Nilssen (16).
Fredag og finvær. Vaulen unngikk fergekø ved å gå det lille stykket opp fra kaien.
Tau stadion lå i en grop og var nesten som en gryte når det kom til temperatur. Muligens var det grunnen til at man virket litt daffe og ukonsentrete under oppvarmingen?
Når man kom til laget så var det tre endringer da Daniel Vatland, Ole Wick Henriksen og Idar Røed Randeberg ikke var tilgjengelige. Inn kom Oskar Moe, Gabriel Retallack og Jørgen Helland.
Ellers ble Daniel Lie dratt ned på midten som parhest med Even Sandøy Nærum da den mest aktuelle kandidaten i Erlend Høllen Sjøen nettopp var tilbake fra skade.
Lagene byttet side og Vaulen spilte motsols i første omgang. MIL tok avspark.
MIL var mye inne på vår banehalvdel i starten, men de klareste sjansene skapte dem ikke.
Vaulen på sin side stresset MIL høyt og vant også en del cornere, men man slet med å holde på ballen og den kom ofte i retur. MIL på sin side slo mye langt opp i sentralrekka, men Vaulen fikk unna det meste.
Kristian Gaard fikk gult kort etter 20 minutter og må med det stå over kampen mot Sola 2 på onsdag, her vil også Even Sandøy Nærum være bortreist.
Etter 25 minutter fikk Vegard Natland slått inn fra venstre. Keeper bommet på timingen, men Oskar Moe fikk ikke tak i nedfallsfrukten der han stod på andre stolpe.
Gabriel Økland Retallack startet sin første kamp i serien for Vaulen og skaffet oss corner etter 27 minutter.
Ballen ble slått presist inn på hodet til Daniel Lie som fikk rent treff, men ballen gikk rett på keeper.
Sekunder senere tverret Jørgen Helland og skjøt på direkten fra 25 meter, men ballen gikk rett inn til keeper.
MIL fikk også noen cornere og etter 29 minutter ble det skummelt da Endre Lien feilberegnet ballens bane, men ballen gled ut over sidelinjen.
Kristian Gaard fikk så stusset en offensiv corner mot første stolpe etter halvtimen, keeper bokset ut på syv meter hvor Daniel Lie skjøt i en blokk av spillere.
MIL var flinke å finne rom og sette i gang medspillere. Etter 31 minutter fikk man et smart gjennomspill av Henning Tjøstheim, men Asgeir Austigard duret ballen over nærmeste kryss.
MIL bevarte trykket oppe etter en corner. Et innlegg fra Tjøstheim gikk mot Austigard som hoppet over, ballen gikk isteden via vår egen Kristian Gaard og inn i korthjørnet til 1-0 etter selvmål.
Helt greit sett ut fra spill om ikke sjanser.
Vaulen mistet noe balansen i laget ut omgangen og det lå flere mål i luften.
Vegard Natland hadde blant annet en viktig klarering ut til corner.
Kristian Gaard gikk også i krigen og fikk seg en skikkelig trøkk etter 38 minutter. Her fikk vel Lars Edvard Danielsen gult kort?
Et lite pust fra Vaulen da Ceu Lian Khar skaffet oss corner etter 40 minutter, men deres gode keeper Kjartan Bjørheim fikk bokset unna rett foran Jørgen Helland.
Det var noe dødt over Vaulen og etter 42 minutter ble det 2-0 da Asgeir Austigard smekket inn i langhjørnet, etter at Lars Edvard Danielsen hadde  spilt han fri på hjørnet av boksen.
Like før pause kunne det ha blitt 3-0. Et legg over feltet ble møtt direkte på andre stolpe, men Endre Lien gjorde seg stor og fikk blokket med kroppen.
Dermed pause og 2-0. Fra sidelinjen følte det som man hele tiden var i undertall på midten samtidig som man slet med å danne etablert spill på MILs halvdel.
I pausen kom Erlend Høllen Sjøen inn for Oskar Moe. Dermed kunne Daniel Lie flyttes frem, mens Jørgen Helland gikk ut på kanten.
Ceu Lian Khar stod bak det meste Vaulen skapte også i starten av andre omgang. Først et fremspill til Daniel Lie, som ikke fikk styrt ballen. Så vant han et corner som ble bokset unna i det 51. minutt.
Endre Lien reddet Vaulen bokstavlig talt da han vartet opp med en beinparade på et flatt skudd fra 16 meter etter 54 minutter.
Vegard Natland fikk så straffespark etter 57 minutter. Han utfordret backen og det var en tynn linje mellom å bli obstruert og å løpe inn i backen.
Fra elleve meter var Daniel Lie sikker som banken. Keeperen gikk til høyre og ballen inn nede til venstre.
Målet ga Vaulen troen på tilbake.
MIL hadde forøvrig vært nede i ti mann under målet da Henning Tjøstheim hadde fått et kutt i hodet som blødde.
Daniel Lie ville ha et straffe til da han gikk i bakken på en corner etter 62 minutter. Det var nok noe knuffing og strake armer, men denne gangen lot dommeren spillet gå.
Jonas Halsne fikk gult kort for MIL etter 64 minutter.
Vaulen fikk så et frispark fra midten av banen i det 65. minutt. Even Sandøy Nærum skulle nok løfte inn i boks, men isteden dalte ballen i krysstanga og ut! Den hadde ikke keeperen kontroll på da han gikk i garnet bak seg.
Even ble like etter hektet på 18 meter. Tumulter oppstod rundt noe vi ikke fikk med oss, men dommeren måtte roe både Denis Mehremic og en motspiller.
Da frisparket endelig fikk gå traff Ceu Lian Khars forsøk en spiller i hodet på femmeteren.
John Herman Ås gikk direkte inn på høyreback for Gabriel Økland Retallack etter 67 minutter.
Ås ble raskt involvert da han blokket et farlig skudd til corner. Der hadde motspilleren mye tid i forkant og vi fryktet det verste.
Vaulen pushet på og hadde flere cornere, mens Even Sandøy Nærum ble vinket av for offside etter at Ceu Lian Khar frekt hadde hælet han gjennom i det 74. minutt.
Henning Tjøstheim hadde nå på nytt vært av banen for å stoppe blødningen fra hodet. Denne gangen gikk man for en turban.
Denis Mehremic ble så spilt fri på venstre, men MILs keeper Bjørheim kastet seg inn med hodet og fikk headet ut til kast. Heroisk av keeperen som skadet seg i landingen.
MIL-spillerne hadde lyst på en souvenir fra kampen og dro nesten av shortsen til Jørgen Helland etter 77 minutter. Frisparket fra Ceu Lian Khar gled gjennom boksen.
Mer cornere og mer pumping inn i boks fra Vaulen som øynet noe her.
Ceu Lian Khar hadde blant annet et skudd fra 16 meter som ble headet unna på strek i det 82. minutt.
Stopper Kristian Gaard gikk så ned med krampe. Vaulen hadde allerede klar Kristoffer Muri som kom inn. Samtidig kom kantspiller Thomas Surdal Arnesen inn for spiss Denis Mehremic. Det betød at Helland gikk opp som spiss igjen.
Dommeren måtte så bruke den strenge tonen mot MILs keeper som halte ut tiden.
Baard Bergeland skulle få gult kort for hjemmelaget etter 87 minutter. Samtidig byttet Vaulen innpå offensive Mehremic igjen. Backen Vegard Natland gikk ut og man la om til tre mann bak.
Vaulen vant nok en corner på sin venstre side etter 89 minutter. Ceu Lian Khar løftet inn på andre stolpe hvor Jørgen Helland headet inn fra fem meter!
Vaulenspillerne jublet, mens MIL-gutta fortvilte av å få det av en av sine egne.
Trener Jarle Eike la nå tilbake til fire mann bak igjen, men Vaulen beholdt momentumet og på overtid glapp deres keeper et frispark i motsola, men ballen spratt like utenfor stengene.
Vaulen var fornøyde på vei hjem. MIL er et godt lag og å snu fra 0-2 til 2-2 mot dem på bortebane viser karakter. Så får det være at spillet liksom ikke gled så smertefritt i dag som vi har sett tidligere.