Slutter ikke å overraske
(08.06.17) Selv mot det ubeseirede topplaget Åkra fornektet man seg ikke.
Vaulen vinner nemlig 1-0 og har dermed spilt de ti første serierundene uten tap i et år hvor divisjonen har blitt langt tøffere etter halveringen i 3. divisjon.
Andreas Jonassen ble matchvinner da han nærmest snublet inn ett innlegg fra Ole Wick Henriksen etter en overgang tidlig i andre omgang.
1–0
ÅKRA
Andreas Jonassen (Wick Henriksen)
47 min
8. juni – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Jim Ivar Nystad (Lura)

12. Endre Lien

Forfall fra Daniel Lie (ventes barn), Daniel Vatland (jobb), Audrius Mirauskas (skole i Litauen), Kristian Gaard (skadd) og Anders Dale (skadd).

Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Miran Serdarevic, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland – Olav Hovstad, Alexander Surdal Nilsen (C), Andreas Jonassen – Espen Sivertsen, Jørgen Helland, Ole Wick Henriksen.
Etter masse regn det siste døgnet lysnet det opp da Vaulen tok i mot Åkra på Vaulenbanen.
Før kampen var dette to lag som ennå ikke hadde tapt i serien. Åkra hadde dog et overtak liggende seks poeng foran uavgjortekspertene fra Vaulen.
Vaulen uten sin vante spiss Daniel Lie, måtte sette frem anvendelige Jørgen Helland som spiss for å få et oppspillspunkt.
Lagene skiftet side slik at Vaulen spilte opp mot klubbhuset og med sola i øynene i første omgang.
Smart frisparktrekk av Vaulen allerede etter fem minutter. Ole Wick Henriksen slo opp i korridoren hvor Alexander Surdal Nilsen snek seg fri og strakk ut foten, men avslutningen fra venstresiden i boksen gikk over.
Vaulen var slu. De lå bak og trillet ball i eget forsvarsledd for å lokke frem Åkra og gjøre rom offensivt, men etter ti minutter gikk det nær galt. Vår keeper Eric Ordaz måtte ut som sweeper og snappet opp ballen med beina foran en blå.
Ellers var det småsjanser til begge lag stort sett etter dødballer.
Så etter 19 minutter fikk Åkras Fredrik Lippestad en gylden sjanse da han kom på skuddhold i boks, men han fikk en litt for lang touch og Eric Ordaz var våken og rykket ut.
Etter 21 minutter hadde vi en corner. Miran Serdarevic headet over og Åkra startet kjapt fra femmeteren. På kontringen satt Anders Langåker Underhaug ballen i venstre stolperot og ut! Det var ikke over for like etter leverte vår nummer 1, Eric Ordaz, en flott beinparade.
Åkras Andreas Rasmussen kom i dommerens bok etter 22 minutter.
Etter 24 minutter skulle Vaulen få sin beste sjanse i første omgang. Andreas Jonassen ble felt på 25 meter sentralt i banen.
Ole Wick Henriksen fikk god treff og ballen curlet mot høyre kryss, men der var Elias Valderhaug med en flott redning og fikk skjøvet ut til corner.
Åkra hadde noen fete sjanser opp mot pause. Først en heading fra Mats Kvalvågnes som Ordaz reddet flott til corner.
Deretter en enhåndsredning av vår sisteskanse etter at Miran Serdarevic var uheldig med ballbehandlingen som bakerste mann etter 36 minutter.
Like før pause gled også et innlegg skummelt gjennom boksen, men Ørjan Bergum stod på andre stolpe og fikk klarert ut til corner.
Dermed stod det 0-0 til pause. Vi talte vel 2-6 i sjanser og Vaulen kunne vel takke en svært opplagt Eric Ordaz og en stolperot for at man hadde holdt nullen.

Åkra fortsatte i samme bane og Ørjan Bergum var god som fikk ut til corner etter en løpsduell i boksen.
Åkra tok corneren kort og da man slo ballen tilbake foran mål traff dem vel dommeren og plutselig kontret Vaulen. Ballen ble slått ut til venstre hvor Ole Wick Henriksen slo inn. Ballen spratt forbi Jørgen Helland og til Andreas Jonassen som dempet på brystet før han skjøt klapt mellom beina på en motspiller og inn i mål!
1-0 til Vaulen etter Andreas' fjerde mål denne sesongen.
Målet ga Vaulen et løft og etter 52 minutter slo Espen Sivertsen et fantastisk innlegg inn fra høyre, men Ole Wick Henriksen var ingen hodespiller i boks.
Nå fikk man store rom. Andreas Jonassen førte over halve banen på en kontring etter corner i mot, men det stoppet opp. Like etter var Ørjan Bergum på et raid opp høyresiden, men adressen manglet på legget.
Så ville Åkra ha straffespark. Vegard Natland handset vel også i boksen, men det var ikke med vilje da ballen spratt opp i hånda og dommeren lot det passere.
Andreas Jonassen ble så liggende med en smell i hodet etter 59 minutter, men etter et lite avbrudd med behandling kom han seg på beina.
Åkra måtte gjøre noe og satte inn Simen Andre Sandslett for Fredrik Lippestad i offensivt bytte etter 62 minutter. Samme Sandslett kom da også nær tre minutter senere, men han bredsidet utenfor fra 16 meter.
Frustrasjonen hos Åkra spredde seg noe nå. De fant ikke ut av det mot et kompakt Vaulen på en liten bane.
De oransje hadde dog jobbet knallhardt og det startet å røyne på for enkelte. Innbytterne ble dermed satt i oppvarming.
Det oppstod noen dommersituasjoner de siste tjue minuttene og temperaturen steg. Ørjan Bergum fikk gult kort etter 75 minutter etter å ha tuppet bort ballen på en dødball i mot.
Jonas Finne kom så inn for Andreas Rasmussen etter 76 minutter.
Friske bein kom inn for Vaulen etter 78 minutter da Sivert Erland og Erik Holst Aasland erstattet Andreas Jonassen og Ole Wick Henriksen.
Åkra hadde et stort press nå. Etter 79 minutter vant dem et corner etter kast, heldigvis headet Mats Kvalvågnes svakt over.
Så en strålende takling av Sivert Erland og dommeren ga frispark til Åkra! Ballen ble løftet inn og gitt til orner, som igjen ble headet via bakken og over.
Så fikk Åkra fortsette spillet etter at Alexander Surdal Nilsen ble lagt i bakken. Nå var det harnisk mot dommeren.
Etter 83 minutter fikk Eric Ordaz gult kort for uthaling ved utspark fra mål.
En forsvarskamp av dimensjoner nå. Vaulen fikk tiden til å gå da Espen Sivertsen ruslet av banen etter 89 minutter, inn kom Lars Skjelbred Nygaard.
Fire minutter ble lagt til. Det var en enorm spenning. Åkra hadde blant annet to kjappe cornere etter 93 minutter.
Jan Inge Horn Haringstad fikk så gult kort etter 94 minutter da han var litt utålmodig foran en keeper som holdt ballen.
Dermed vant man 1-0 og tok tre nye viktig poeng!