Laget fest
(08.06.10) Vaulen vant hele 4-1 mot Viking 2. Som i fjor ble Vaulen det første laget som slo Viking 2. De mørkeblå ble samtidig påført sitt første hjemmetapet på de to siste sesongene.
På tribunen satt en forfjamset Åge Hareide som nok vil by på en Dionato og en Salthe i løpet av kvelden?
FAMILIEN GELUPA: Gitle Martelle Aarre og sønnen hadde konsekvent satt seg i seksjonen for bortesupportere og var skuffet over dem som satt andre plasser.
VIKING 2
1–4
Gojko Ivkovic (Høiland)
30 min
45 min
Henrik Jelsa (Salthe)
57 min
Selvmål (Gojko Ivkovic)
75 min
Anders Dale (Christiansen)
85 min
Are Meling (Idsø)
8. juni – Viking stadion – Tilskuere: 150 – Serie – Dommer: Morten L Stople (Buøy)
29. Fredrik Berntsen
Da kampen skulle spilles på Viking stadion var plutselig nesten alle spillerne friske og raske, dermed elleve mann på benken.
Viking 2 hadde fem spillere fra A-troppen - Kotenko, Ivkovic, Berisha, Høiland og Aasen.
Vaulen (4–4–11): Kristoffer Dionato Johannessen – Magnus Kartevold, Stian Lima, Marius Fossmark, Petter Søndenå – Ole Nilsen Salthe, Anders Dale, Anders Idsø, Christer Husvæg – Magne Christiansen – Henrik Jelsa.
Viking (4–4–2): 12. Artur Kotenko (1. Arild Østbø fra 45), 14. Mikal H. Olsen, 4. Gojko Ivkovic, 15. Magnus Kristensen, 2. Ole Jacob Skagestad, 19. Mathias Tomasgaard, 20. Vetle Tønne, 8. Valon Berisha (18. Per Forgaard fra 37) (29. Dorsam M Ahmed fra 70), 13. Yann Erik de Lanlay, 11. Tommy Høiland (C) (3. Morten Bådsvik fra 45), 17. Ole Marius Aasen (25. Chr. Fr. Trølnes fra 79).
Viking åpnet kampen klart best og Vaulen klarte ikke å etablere noe spill. Nå skal det sies at Viking heller ikke kom til klare sjanser i starten.
Det var harde tak utpå banen. Først løp Tommy Høiland i kroppen på Petter Søndenå slik at Vaulen fikk frispark og solguden tilsnakk. Så var det Anders Dale som taklet Ole Marius Aasen rent, men så hardt at han ble liggende å vri seg.
Den første sjansen kom etter 8 minutter da Gojko Ivkovic headet Valon Berishas frispark oppunder tverrleggeren, men det var en Johannessen fra Hillevåg tilbake på stadion i dag. Kristoffer Dionato Johannessen fistet over til corner.
Ole Marius Aasen hadde et spedt forsøk etter 12 minutter, men ballen ble vridd over krysset.
Viking holdt et høyt tempo og Vaulen løp mye imellom. Det første tilløpet kom etter 13 minutter da Christer Husvæg ordnet corner på en ball fra Anders Idsø. Om Magne Christiansen prøvde å score fra corner vites ikke, ballen havnet nemlig på nettaket.
Bedre takter av Vaulen etter 18 minutter. Anders Idsø slo en genial ball i mellomrommet til Magne Christiansen som igjen fant Henrik Jelsa i boksen. Vaulens spiss dro seg innover i banen før han prøvde å plassere i lengste hjørne.
Gedigen Viking-sjanse etter 19 minutter da vaulengutten Yann Erik de Lanlay skjøt i tverrleggeren og ned på streken. Tommy Høiland fikk headet returen over keeper, men der reddet en akrobatisk Stian Lima på streken!
Mathias Tomasgaard fikk dra seg noe lett gjennom og slo ballen mot mål etter 24 minutter. Der kom Marius Fossmark reddende til og prøvde å klarere over eget mål, ballen gikk isteden i egen tverrlegger og ut til Tommy Høiland, men keeper Kristoffer Dionato Johannessen reddet.
Are Meling ble nå sendt i oppvarming.
Et Magnus Kartevold-raid ble belønnet med corner etter 26 minutter. Serven fra Anders Idsø ble headet unna på første stolpe. Christer Husvæg jaget andreballen og fikk frispark på høyre. Anders Idsøs skudd gikk i muren.
Viking tok ledelsen etter halvtimen. Keeper bokset et innlegg ut på hjørnet av femmeteren til Tommy Høiland som vel prøvde å plassere i motsatt kryss. Der dukket Gojko Ivkovic som headet inn fra kort hold. Fra vår vinkel så det ut som en soleklar offside, men linjemannen var ikke enig.
Christer Husvæg jaget Valon Berisha som falt på skulderen etter 31 minutter. Dermed frispark til Viking. Tommy Høiland skulle være smart og ta det kjapt og skjøt istedenfor i Berisha som hadde store smerter. Stortalentet måtte hjelpes av i store smerter, men kom overraskende innpå igjen. Så i neste hodeduell etter 34 minutter mot Peter Søndenå gikk Valon ned i enorme smerter. Nå kunne han iallefall ikke fortsette. Like etter kom Per Forgaard inn for den skadde.
Det gikk for raskt for Vaulen når Viking startet å trille. Ole Marius Aasen forsøkte seg etter 38 minutter, men keeper Johannessen vartet opp med benparade!
Magne Christiansen ble felt på 27 meter etter 42 minutter. Anders Idsø skrudde ballen i bue mot høyre hjørne og den estiske landslagskeeperen fikk et par fingre på ballen som landet oppå nettaket.
Anders Idsøs corner fant Magne Christiansen som headet i ryggen på Ole Jacob Skagestad.
På overtid utlignet Vaulen. Det var en fantastisk goal som kom etter pent spill. Vaulen spredde ut på høyre til Ole Nilsen Salthe som slo flatt inn. Stian Lima hoppet over og ballen gikk mot Henrik Jelsa, som med et hallingkast bakover fikk kjempetreff og smalt ballen inn nede ved høyre stolperot! En vidunderlig scoring og kandidat til årets mål!
I pausen gikk Høiland og Kotenko ut for Viking. Inn kom Bådsvik og Østbø.
Vaulen så ut som et helt annet lag i andre omgang. Nå var det dem som styrte. Hadde man lagt nervene igjen i garderoben?
Først fikk Magne Christiansen et skudd blokkert på 16 meter. Så var det Anders Idsø som slo i rommet på høyre til Magne Christiansen som skjøt fra skrå vinkel, men keeper fikk unna.
48 minutter nå og det var på tide med Christer Husvæg-show. Han kjørte karusell med backen deres og kom til et par farlige innlegg som nesten førte frem.
Et helt annet trøkk nå. Petter Søndenå fant Magne Christiansen på 25 meter som skjøt over.
Vaulen fikk corner fra venstre etter 49 minutter. Magne Christiansens innlegg hadde retning mot Marius Fossmark, men keeper fikk bokset unna.
Per Forgaard hos Viking skjøt i klypene til keeper etter 53 minutter etter at de Lanlay hadde rundet på venstre og Ole Marius Aasen la igjen i forspillet.
Christer Husvæg la nydelig inn fra venstre mot Magne Christiansen som stuper frem foran sin oppasser, men headingen gikk over høyre kryss.
Det var menn mot gutter nå og at Vaulen tok ledelsen etter 57 minutter var fortjent. Anders Idsø slo vegg med Magne Christiansen før han la i den høyre kanalen til Ole Nilsen Salthe. Raske Salthe dro seg ned mot dødlinjen og la inn. Ballen gikk via Per Forgaard og mot mål hvor Gojko Ivkovic forsøkte å slå ballen unna, men var for sen og ballen føk opp i nettaket! Dermed selvmål.
Mathias Tomasgaard ble tatt i skuddøyeblikket og fikk frispark fra bra hold, men Gojko Ivkovic skjøt opp på tribunen etter timen.
Høyrekanten Ole Nilsen Salthe slo over på andre stolpe hvor Christer Husvæg slo inn i midten til Magne Christiansen. Avslutningen gikk opp mot tverrlegger før keeper fikk slått til et corner det ikke ble noe ut av.

"Vi spiller bra nå, faktisk."
Trener Endre Tangen kunne ikke annet en innrømme det.
Ikke mindre enn ni vaulenspillere var nå sendt i oppvarming.
Are Meling kom inn for Henrik Jelsa etter 67 minutter.
Viking var mer med i kampen nå uten at de skapte mye. Gojko Ivkovic forsøkte seg med et hardt skudd som keeper reddet etter 68 minutter. Like etter glei et mørkeblått frispark gjennom feltet og det så kanskje farligere ut fra vår vinkel enn det var?
14 år gamle Dorsam M Ahmed kom inn etter 70 minutter for Viking. Vaulens oppmann Vegard Ravndal kunne fortelle at han hadde lært fotballtriksene sine i barnehagen hadde jobbet i for ni år siden.
Are Meling stusset fri Ole Nilsen Salthe etter 71 minutter. Det optimistiske skuddet gikk tre meter utenfor.
Stian Lima ble smågroggy etter en hodeduell etter 72 minutter, men reiste seg igjen.
Magne Christiansen slo et frispark inn i feltet etter 75 minutter. Ballen nærmest spratt i beina på Anders Dale som overlistet keeper. 1-3 til Vaulen, det var knapt som man troddet det man så! Om Vaulen ikke hadde fyllt opp alle setene var det iallefall flest oransje hjerter på tribunen for nå gikk snart bølgen rundt arenaen...
Så startet det et bonanza med bytter hos Vaulen. Så mange som mulig skulle få være med og en gang i fremtiden fortelle til barnebarna om da de ha slått Viking (host) på stadion.
Stian Falnes kom inn for Husvæg etter 76 minutter. Like etter foretok også Viking sitt siste bytte. Litt for tidlig for Yann Erik de Lanlay måtte ut med hodeskade minuttet senere. Dermed avsluttet Vaulen mot ti mann.
Nå skulle Vaulen leke seg anført av Ole Nilsen Salthe som nærmest tryllet med ballen.
Jostein Eidem og David Møller kom så inn etter 84 minutter. Ut gikk Ole Nilsen Salthe og Magne Christiansen. Stian Falnes byttet samtidig over på høyrekanten for å gjøre plass til Jostein.
Viking hadde nå pushet fremover med masse folk og Anders Idsø førte frem i fint driv mot Viking forsvarsrekke på en kontring. En presis stikker fant Are Meling som elegant plasserte ballen kontrollert til høyre i mål. 1-4 til Vaulen og festen kunne starte!
Den hårfagre Eivind Staurland kom inn for Magnus Kartevold som nesten hadde krampe. Årdølingen gikk inn som stopper og Lima ut på høyreback.
Sven Ole Høvring fikk krydre kampen i sluttminuttene da han erstattet Anders Dale.
Mens Ronny Hauge kom inn for Anders Idsø like etter. Are Meling overtok kapteinsbindet.

"Kjekt dette, burde ha gjort det hver uke."
Kaptein Anders Idsø kunne smile. Vaulen har taket på Viking.
Selv med B-laget til Vaulen hadde man full kontroll mot Vikings ti mann.
Dommeren var da også fornøyd etter 93:28 og vi slår fast at Vaulen aldri har tapt på Viking stadion.