1. Elton Rossebø
22. Pål Jacob Nessjøen
25. Henrik Jelsa
Kaptein Anders Idsø var i Spania med landslaget i strandfotball. Alexander Landsnes og David Møller er tilbake etter utenlandsopphold, men spilte B-kamp.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Torgersen, Stian Lima, Marius Fossmark, Jostein Eidem – Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Dale, Christian Lyse – Fredrik Berntsen, Are Meling.
Viking (4–4–2): 1. Aslak Falch – 4. Vegard Aanestad, 5. Gojko Ivkovic, 3. Lars Marvik, 16. Markus Barkved – 17. Mikal Mæle, 7. Simen Melhus, 13. Christian Landu Landu, 14. Yann-Erik de Lanlay (15. Daniel Kvernstrøm fra 89) – 10. Andreas Ulland Andersen, 18. Mame Niang (8. Ole Marius Aasen fra 68). Benk: 12. Ole Christian Forsell, 2. Ole Jakob Skagestad, 6. Alexander F. Andersen, 19. Mikal H. Olsen.
Gule kort: Andreas Ulland Andersen 18', Lars Marvik 31', Aslak Falch 84'.
Rødt kort: Lars Marvik 58' (to gule).
Vaulen trødde respektløst til fra start mot de store navna til Viking. Man prøvde å spille fotball langs bakken og kom seg fremover på banen.
Kampens første sjanse kom etter syv minutter da Markus Barkveds frispark fra venstre ble headet mot mål av store Mame Niang fra åtte meter, men hele Niang-slekta på tribunen fikk se keeper Tom Arne Bø Pedersen gjøre en flott parrering. Tommen er jo alltid god mot Viking, som i cupkampen i 2005.
Vikings bestemann var nok Andreas Ulland Andersen, hans frispark fra 30 meter etter 9 minutter var det virkelig sus over, men Tom holdt ballen i fast grep.
Så ettter 13 minutter skulle Vaulen få straffespark. Et frispark ble slått inn i feltet og dommer Sigve Jan Melby mente at Mame Niang rev i trøya til Are Meling. Det var ikke mange som fikk den med seg, men Are fortalte etter kampen at drakten stod som et seil. Uansett steppet Magne Christiansen opp og satte kaldt borte ved venstre stolpe til 1-0. Pangåpning av Vaulen mot et vikinglag som hadde åtte strake seire og 51-6 i målforskjell før denne kampen.
Dette ga Vaulen selvtillit og man vartet opp med bra spill. Til tider talte man over ti trekk i laget.
Mame Niang headet en tjue centimeter over tverrleggeren på Ulland Andersens corner fra høyre etter 16 minutter! Der var Vaulen heldige.
Vikingspillerne var nok ikke forberedt på dette og etter 18 minutter for Andreas Ulland Andersen et unødvendig gult kort midt på banen.
Mame Niang så nok ballen inne etter 20 minutter da hans forsøk ble reddet på streken av Are Meling.
Nå startet det å regne og ballen gikk enda kjappere på det glatte føret.
Ulland Andersen viste frem sin store fart etter 27 minuter og parkerte Stian Lima, men keeper Tom Arne Bø Pedersen ruset ut og reddet flott.
Lars Marvik fikk gult kort etter 31 minutter etter en stygg ettersleng på Fredrik Berntsen.
Vaulen hadde mistet litt av initiativet nå. Man startet å gå tom for krefter og slo mer langt. Det var derfor ikke overraskende at Viking utlignet etter 33 minutter. Et høyt innlegg fra høyre ble nydelig headet inn i venstre hjørne av Mikal Mæle.
Christian Lyse fikk kanontreff etter 34 minutter da han fra 25 meter sendte avgårde et volleyskudd som keeper Aslak Falch med nød og neppe fikk fistet til corner!
Simen Melhus slo en høy ball inn som dalte ned mot mål, Tommen mistet før han fanget opp sin egen retur foran føttene på Andreas Ulland Andersen etter 40 minuter.
Lagene gikk til pause på stillingen 1-1. Viking skuffet med lite spill langs bakken, de slo som regel høyt opp mot Mame Niang uten å kalre å flytte laget etter.
Regnet stoppet i pausen til glede for de drøye 200 tilskuerne som hadde tatt turen. Mange av dem var unge autografjegere som både ville ha signaturer fra Viking og Vaulen.
Dommeren mente Marius Fossmark dyttet Mame Niang i ryggen etter 47 minutter. Dermed frispark på 18 meter som Ulland Andersen skjøt halvmeteren over.
Hva så med Vaulen? Alexander Surdal Nilsens frispark fra 45 meter ble styrt ned mot venstre stolpe og keeper fikk så vidt gitt til corner.
Christian Lyse fikk seg en kraftig smell etter 53 minutter og måtte få behandling. Han ble båret av banen og tidlige diagnoser antyder brukken storetå i høyrefoten.
Stian Falnes kom inn for Christian Lyse på venstrekanten etter 55 minutter.
Et langt frispark fra Marius Fossmark ble forsøkt headet unna to ganger av Mame Niang, til slutt gikk ballen ut til Are Meling som skjøt opp i hånden på den tidligere Wolfsburgspissen. Dommeren ville ikke gi Vaulen et straffe til.
Viking 2 ble redusert til ti mann etter 58 minuter da Lars Marvik fikk sitt andre gule, denne gangen totalt unødvendig for munnbruk mot dommeren. Uproft av Viking!
Andreas Ulland Andersen kom nær etter 63 minutter da hans skudd fra skrå vinkel trillet langs mållinjen før den gikk ut til kast.
Tross en mann mindre hadde Viking mer trøkk enn Vaulen som var grundig slitne spesielt på sentral midtbane.
Banens største stjerne, Mame Niang, ble tatt av banen etter 68 minutter. Verken Uwe Rösler, Roger Nilsen eller Egil Østenstad kan ha blitt særlig imponert.
En god Alexander Surdal Nilsen prøvde seg med en frekkis på et frispark, alle ventet innlegg da han skjøt mot nærmeste, men i nettveggen!
Andreas Ulland Andersens forsøk etter 71 minutter var en farlig dupper som Tom Arne Bø Pedersen måtte gi en farlig retur på.
Viking presset på, de ville ikke tape terreng til FKH 2. Etter 77 minutter slo Andreas Ulland Andersen inn et frispark fra høyre som den tidligere Åsane-spilleren Gojko Ivkovic headet like tilside for mål. Det lå et vikingmål i luften nå!
Ronny Hauge kom inn for en sliten Fredrik Berntsen etter 78 minutter. Stian Falnes gikk nå på topp, mens Ronny tok plass på venstre midtbane.
Are Meling stusset fri Alexander Surdal Nilsen etter 84 minutter. Han rykket fra, men ble hindret av keeeper Aslak Falch. Dommeren så an situasjonen, men tapet av fart førte til at Christian Landu Landu løp opp situasjonen. Dermed trakk man situasjonen tilbake og ga frispark til Vaulen og gult kort til Falch.
Are Melings tunge skuddforsøk på frisparket gikk i muren. Vaulen bevarte trøkket og fikk corner fra høyre etter 86 minutter. Jostein Eidems kross ble stusset videre av Ronny Hauge til Magne Christiansen på andre stolpe. Han var kald og brukte tiden han hadde til å legge til rette før han fyrte ballen oppunder nettaket på nærmeste stolpe. Dermed 2-1 til Vaulen, hvem hadde trodd det?
Nå var nervene i høyspenn og Markus Barkved headet like utenfor på Mikal Mæles kross fra høyre etter 89 minutter.
Den tapte sønn Yann-Erik de Lanlay gikk ut for Viking 2 etter 89 minutter.
Nå spilte Vaulen taktisk og Erik Hildén kom inn for Alexander Surdal Nilsen minuttet på overtid.
Etter 92:30 mente dommeren det fikk vøre nok og blåste av for full tid.