Vant med ti mann
(08.05.08) Vaulen spilte nesten hele kampen med ti mann etter Daniel Lies utvisning, men vant 2-1 etter to mål av Are Meling.
SKINTE PÅ SOLA: Are Meling banens gigant med sine to mål.
SOLA
1-2
55 min
Are Meling (Anders Idsø)
62 min
Are Meling (Alexander S. Nilsen)
Emil Mikalsen (straffe)
71 min
8. mai - Sola stadion - Tilsk.: 50 - Serie - Dommer: Tomas Ø Tjelle (Forus & G.)
22. Stian Husvæg
Vaulen uten Jarle Eike (akilles), Marius Fossmark (tå og hæl), Stian Falnes (syk), Kenneth Dahle (ferie), Robert Hovland (kne), Thomas Idsø (kne) og Tom Stian Sunde. Stian Husvæg var på benken, men måtte gi seg under oppvarming.
Vaulen var storfavoritter på langoddsen før kampen.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Tore Søraas, Espen Klette, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, Bjarte Rannestad - Are Meling, Daniel Lie.
Vaulen var det førende laget i starten. Det ble dramatisk etter åtte minutter da Solas Christian Østrem Dahle holdt et godt tak i shortsen til Daniel Lie. Vaulenspilleren ble forbannet og sparket etter Solaspilleren, selv om han vel ikke traff viste dommeren direkte rødt kort. Dermed må Dani minst stå over de to neste kampene. Solas Dahle fikk gult kort.
Et skuddforsøk fra Bjarte Rannestad etter 13 minutter endret retning og gikk ut til corner. Anders Idsøs innoverskrudde fant hodet til Magne Christiansen som fra fem meter headet rett på keeper.
Ørjan Djup Nesviks frispark fra 20 meter etter kvarteret ble flott fistet over tverrlegger av Vaulens keeper Ørjan Olsen.
Ørjan Djup Nesvik kom fri igjennom etter 21 minutter, muligens var det vaulenvodoo for solaspissen fikk strekk i låret akkurat da han skulle score.
Dommer ga så gult kort til Tore Søraas for draging i trøye i foranledning til den store sjansen.
Stein-Ivar Andersen la et flott legg frem til Are Meling som headet mot mål fra bra hold, men hjemmelagets keeper reddet flott.
Sola fikk så storme lett igjennom på venstre, ballen ble slått på tverrs av mål før Stian Lima befriende klarerte.
Nevnte Stian Lima raidet så heftig nedover venstresiden etter 31 minutter, både Lima og Alexander Surdal Nilsen var nær ved å få avsluttet, men de ble avskåret og måtte nøye seg med corner.
På restene av corneret la Anders Idsø ut til Bjarte Rannestad, skuddet hadde flott retning oppe mot høyre hjørne, men var for løst.
Det siste kvarteret var hendelsesfattig og lagene gikk til pause på 0-0.
51 minutter nå og Anders Idsø la over mot høyre til Magne Christiansen, men skuddet fra 24 meter gikk inn til keeper. Like etter bredsidet Andi like utenfor, men offside.
Are Meling var på heftig raid etter 54 minutter, da han nærmet seg buen la han ut til høyre hvor Magne Christiansen dro seg inn før han ble blokkert i bra posisjon.
Vaulen fikk så frispark på høyre en 35 meter fra mål. Anders Idsø slo inn mot nærmeste hvor en sterk Are Meling med mann i rygg fikk vendt opp og dundret ballen oppunder nettaket.
Alexander Surdal Nilsen slo så i bakrommet til en lur Are Meling som vakkert satte i den venstre kroken. Bra løp av Are og bra tenkt av Alli! Sterkt av Vaulen med ti mann!
Solas Tore Lilleland fikk gult kort etter 65 minutter etter en brutal takling på Bjarte Rannestad. David Møller erstattet Bjarte ikke lenge etterpå.
Keeper Ørjan Olsen kom så for sent ut da han gikk for en ball ved dørlinjen, dermed straffespark! Emil Mikalsen steppet opp og sendte ballen i mål til 1-2.
Solas Tore Lilleland fikk sitt andre gule kort etter 73 minutter, dermed rødt. Det var Are Meling som driblet nede ved hjørneflagg og etter en rekke små tjuvtriks kom kortet, noe strengt mente mange. Tre minutter senere fikk en annen Solaspiller gult for munnbruk.
Magne Christiansen spilte så vegg med Are Meling, men skuddet fra høyresiden gikk vel over.
Stian Lima dro seg så langs kortlinjen og smalt til fra skrå vinkel like utenfor stolpen.
Erik Hildén kom inn for Surdal Nilsen to minutter før slutt. Erik tok venstrekanten, mens David Møller skiftet side.
Magne Christiansen vendte så om på midten og oppdaget at han hadde fri vei mot mål, han kom helt frem til 10 meter før han ble presset av forsvarer slik at keeper fikk en lett jobb. Det var en stor sjanse.
Stian Lima hinket av etter en smell og Stian Refvik erstattet han minuttet på overtid.
Etter nesten tre minutter ekstra spilletid blåste dommeren av for fulltid.
Dette var Vaulens første seier på gress i seriespill siden september 2007.