Vaulen ut av mørket
(08.04.08) Magne Christiansens mål skilte lagene da Vaulen gikk videre til andre kvalifiserings runde i NM.
AVGJORDE: Magne Christiansen scorte igjen.
SK VEDAVÅG KARMØY
0-1
104 min
Magne Christiansen (Are Meling)
8. april - Sletten - Tilskuere: 50 - NM kvalifisering 1. runde - Dommer: G Møller
8. Jarle Eike
Vaulen i tradisjonell 4-4-2 formasjon. Flere forfall til kampen: Robert Hovland, Tore Søraas, Kenneth Dahle, Tom Stian Sunde, Jonas Kartevol, Magnus Kartevold, Tarald Kleppa Øvrebø, Bjarte Rannestad, Stian Husvæg og Eivind Staurland.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Espen Klette, Marius Fossmark, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, Stian Falnes - Are Meling, Daniel Lie.
En noe ujevn bane skulle gjøre det vanskelig for finfotball.
Ørjan Olsen skled da han skulle ta et for langt fremspill, men løp tilbake og fikk fanget på streken.
Vaulen med mye banespill i starten, men få sjanser. Etter 13 minutter skjøt Alexander Surdal Nilsen et venstrebensskudd som trillet til venste for mål.
Magne Christiansens skudd etter 17 minutter fra 25 meter gikk via en rødtrøye til corner. Anders Idsøs innoverskrudde corner ble klarert op linjen.
Espen Klette fikk gult kort etter 18 minutter.
Ørjan Olsens utspill etter 24 minutter fant Are Meling som sterkt stusset videre.til Alexander Surdal Nilsen som på en berøring slo ballen i retning mot Daniel Lie som ble slått i kappløpet mot keeper på 15 meter.
Vaulen med en bra opprulling på høyre. Stein-Ivar Andersen fant Daniel Lie som la ut igjen til Alexander Surdal Nilsen, men forsøket fra hjørnet av boksen ble blokkert tut til corner. Anders Idsø slo inn corneret fra høyre på hodet til Magne Christiansen som headet inn, men dommeren annulerte for en dytt i feltet. Marius Fossmark protesterte og fikk gult kort.
Et Stian Falnes innkast nede ved hjørneflagget ble halvklarert til Marius Fossmark som med brassespark skjøt et par meter utenfor.
Are Meling stusset Stein-Ivar Andersens frispark bakover i bue et par meter tilside for goalen.
Vedavåg kontret på et corner, dem kom ned på høyre og fra skrå vinkel strøk ballen over tverrleggeren.
Are Meling med skuddforsøk fra knappe 30 meter, ballen hadde en lei sprett men gikk rett på keeper.
Steini slo til Alexander Surdal Nilsen på høyre etter 45 minutter. Skuddet ble blokkert, men gikk ut på 12 meter til Magne Christiansen som fyrte av, men forsøket ble reddet på strek.
Are Meling stusset et Stian Falnes innkast i nettveggen etter 47 minutter.
Marius Fossmark fikk seg en smell i sin vonde hæl etter 49 minutter og vred seg i smerte. David Møller ble sendt i oppvarming. Etter to minutter på sidelinjen kom Marius innpå igjen.
Vaulen hadde mange gode tendenser i denne perioden. Man forsøkte å spilte seg gjennom, mens Vedavåg var mer primitive med lange baller.
En Vedavågspiller fikk gult kort etter 58 minutter etter å ha felt gode Alexander Surdal Nilsen.
Etter 64 minutter flikket Daniel Lie videre et Ørjan Olsen-utspill. Are Meling slo videre til Alexander Surdal Nilsen på høyre, han fosset frem, kom seg forbi keeper, men skjøt i venstre stolpe og ut. På returen dukket Daniel Lie opp, men han ble nektet på få meter.
Nå roet intensiteten i kampen og Vedavåg kom mer med.
Anders Idsø vridde ut på høyre til Alexander Surdal Nilsen etter 71 minutter. Det nydelige innlegget fant Are Meling som headet halvmeteren over.
Det var mer strekk i lagene nå, man ble slitne på den tunge banen.
Et kjapt tatt Vedavågfrispark fra 30 meter ble slått ut på høyre. Store muligheter oppstod i møljespillet foran mål, men Vaulen red av stormen.
Magne Christiansen ble felt etter 78 minutter og gult kort til Vedavågstopperen. Anders Idsø tok frisparket tidlig og fant en fri Are Meling på høyre. Fra hjørnet av boksen strøk skuddet utenfor motsatt hjørne.
Vedavåg kom ned på høyre da Vaulen var i ubalanse, serven inn ble headet et par meter over.
David Møller erstattet Stian Falnes på venstre midtbane etter 84 minutter.
Åtten på Vedavåg brente av et hardt skudd fra 22 meter, men Ørjan Olsen holdt bra. Etter 88 minutter fikk syven på Vea gult kort for sen takling på Stian Lima.
Marius Fossmark slo frem frisparket til David Møller som la igjen til Daniel Lie som skjøt utenfor fra 20 meter.
Vedavåg hadde et par nervøse cornere før dommeren blåste av etter tre minutters tillegg.
FØRSTE EKSTRAOMGANG
Grunnet mørkets frembrudd diskuterte man å gå rett på straffesparkkonkurranse, men Vaulen følte man hadde overtaket og ville spille.
Keeper Ørjan Olsen kastet ut på høyre til Alexander Surdal Nilsen som raidet flott ned. Et bra innlegg ble misset av keeper og ballen havnet plutselig i beina til David Møller på 5 meter, men sjokket fikk han ikke satt sjansen. Ballen ble halvklarert til Are Meling på 18 meter som skjøt et par meter utenfor høyre kryss.
Stian Lima fikk gult kort etter 100 minutter etter å ha kommet for sent inn.
Et Vedavågfrispark fra 45 meter dalte ned på baksiden av tverrleggen.
Vaulen tok fortjent ledelsen etter 104 minutter. Alexander Surdal Nilsen slo frem, Are Meling stusset ned ut på høyre til Magne Christiansen som kom på hjørnet av boksen og skjøt ned i venstre hjørne!
Nå måtte Vedavåg frem og det ga en del store Vaulensjanser på slutten som da Alli ble gjennomspilt, men etn utrusende keeper reddet.
ANDRE EKSTRAOMGANG
Vedavåg la nå om til tre spisser, men de oransje så ut til å ha bra kontroll.
Are ble dratt ned på hjørnet av boksen etter 112 minutter, han var vel innenfor der? Anders Idsøs frispark ble skutt i muren.
Alexander jobbet som en helt og brøt etter 114 meter, Are Meling fikk en gylden sjanse men utsideskuddet gikk meteren over.
Erik Hildén kom inn som spiss for en sliten Are Meling etter 118 minutter.
Alli brøt igjen og Daniel Lie var fri på 16 meter, men ballen spratt feil og skuddet gikk utenfor.
På overtid fikk Daniel en ny mulighet på et langt utspill fra Ørjan, men venstrebensskuddet ble reddet med en benparade til corner.
Etter to tillegsminutter blåste dommeren av og Vaulen er videre i cupen.
Se Vedavågs hjemmesider her! Se Vaulens cuphistorie her! Høydepunkter fra kampen ses på lokalsport.no.
PS: Grunnet en alvorlig trafikkulykke i Byfjordtunnelen ble spillerbussen med A-laget stående drøye tre timer på Rennesøy å vente.
Klokken 03:07 trillet spillerbussen inn ved klubbhuset etter nesten tolv timer på farten.