Flaut tap mot 5. divisjonslag
(08.03.18) 2-1 tapet for 5. divisjonslaget FC Show var av det ydmykende slaget for Vaulen som slukøret ruslet inn i garderoben, mens det gjallet fra Show-garderoben som om man hadde vunnet cupfinalen.
Det positive er at man har et kraftig overtak i lengre perioder av kampen. Samtidig trivdes Idar Røed Randeberg i sin distribusjonsrolle på defensiv midtbane.

1–2
FC SHOW

21 min
Selvmål

60 min
Erlend Hestness
Audrius Mirauskas (Natland)
62 min

8. mars – Vaulenbanen Tilskuere: 20 – Treningskamp – Dommer: Øksnevad/Egeli

11. Fredrik Stray Tjaum

2. Anders Mæhle

14. Vegard Natland (C) <– 85 minutter

18. Idar Røed Randeberg

4. Even Sandøy Nærum <– 46 minutter

17. Sivert Erland <– 46 minutter (–> 85 min)

29. Audrius Mirauskas

9. Daniel Lie <– 46 minutter

3. Paul O'Neill –> 46 minutter

6. Zander Polderman –> 46 minutter

16. Suli El Amrani –> 46 minutter

Morten Nygård, Gabriel Økland Retallack og Endre Lien skal spille kamp for juniorlaget på Siffen mot B-laget. Det samme gjelder for Oskar Moe og muligens også Chris André Mannes.
Jørgen Helland er i England på reise.
Kristian Gaard er hjemme med barn. Daniel Vatland har blitt nybakt pappa og står over her. Det er ennå for tidligt å bruke Sander Oaland etter operasjon. Erlend Høllen Sjøen er fortsatt ute i et par uker til.
Ceu Lian Khar skadet seg da han var med på en internkamp med juniorene på onsdag og har meldt pass.
Even Sandøy Nærum er frisk igjen. Vegard Natland, Daniel Lie og Eric Ordaz er tilbake fra reiser.

Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – John Herman Ås, Fredrik Stray Tjaum, Anders Mæhle, Vegard Natland (C) – Idar Røed Randeberg, Even Sandøy Nærum, Sivert Erland – Audrius Mirauskas, Daniel Lie, Ole Wick Henriksen.
Grønn og fin bane tross snøfall natten før.
Feilbooking av dommer betød at en sporty Svein Øksnevad stilte opp på kort varsel.
Etter å ha benyttet seg av 4-2-3-1 i hele vinter prøvde man seg her med 4-3-3 hvor Idar Røed Randeberg lå defensivt av trioen på midten.
Et par halvsjanser og noen cornere for Vaulen i starten. Et innlegg fra kant fant Audrius Mirauskas på hjørnet av femmeteren etter åtte minutter, men han fikk ikke kontroll. Idar Røed Randeberg hadde så et skudd halvannen meter utenfor vinkelen på en gratissjanse etter atten miutter.
Vaulen stod høyt og Show kunne kontre etter et balltap i det 21. minutt, vår keeper Eric Ordaz vartet opp med en beinparade til kast.
Et saltoinnkast inn i boks ble så løpt inn i eget mål av Audrius Mirauskas. Dermed 0-1 etter selvmål.
Gylden sjanse for Vaulen etter 26 minutter da et innlegg fra venstre ved Ole Wick Henriksen gikk inn på andre stolpe. Audrius Mirauskas headet på tverrs av mål i retning Daniel Lie som ble skuflet unna foran målet.
Show kunne ha doblet like etter da et overraskende skudd gikk opp i armene på Eric Ordaz.
Opp mot pausen tok Vaulen fullstendig over. Even Sandøy Nærum var nær på en retur etter et skudd fra Audrius Mirauskas, men måtte nøye seg med corner.
Så løftet Anders Mæhle i retning Fredrik Stray Tjaum i boksen, men en rosa spiller kom i mellom og headet knallhardt mot egen keeper. Det var nærme selvmål!
Ole Wick Henriksen fikk så slått inn fra venstre etter 35 minutter, Daniel Lie fikk kastet seg frem og stupheadet inn i fanget til keeper.
Trettiseks minutter nå og Ole Wick Henriksen dunket avgårde en suser som strøk lengste stolpe.
Flere sjanser, men ingen mål for Vaulen som gikk til pause på stillingen 0-1.
Tre bytter i pausen. Inn kom Suli El Amrani (høyrekant), Paul O'Neill (defensiv midtbane) og Zander Polderman (offensiv midtbane). Ut gikk Daniel Lie, Even Sandøy Nærum og Sivert Erland.
Det betød at Mirauskas ble midtspiss.
Samtidig byttet man også dommer da Svein Øksnevad fikk avløsning av Thomas Egeli.
Zander Polderman kom nær på en kross fra Vegard Natland og to kjappe cornere fulgte.
FC Show var ikke ufarlige og hadde et følsomt skudd like over høyre kryss. Så kom Vegard Natland ned til linja for Vaulen, men han fant ingen oransje foran mål i det 54. minutt.
Temperaturen steg litt her nå. Det var noen stygge taklinger begge veier.
Nytt mål i etterkant av et effektivt saltoinnkast for FC Show. Timen var gått da dem hadde flyttet opp masse folk og fikk doblet med et fint skudd.
FC Shows
Erlend Hestness doblet ledelsen etter timen da de stod igjen med flere mann i etterkant av et av sine lange saltoinnkast.
Vaulen pyntet på resultatet etter 62 minutter da Audrius Mirauskas skled ballen inn fra kort hold. I fortkant hadde Fredrik Stray Tjaum foret Vegard Natland som løp gjennom på kanten av boksen. Flere skled etter det flate innlegget fra siden, men det var Audrius som fikk ballen over streken.

Ole Wick Henriksen skjøt så over mål fra 14 meter i det 68. minutt.
Tempoet dalte noe nå og kampen jevnet seg ut.
Vaulen måtte nøye seg med noen innlegg fra siden som manglet adresse.
Omsider et skudd på mål igjen av Vaulen etter 81 minutter da Suli El Amrani ble spilt fri med en lur tverrsoverpasning, men skuddet traff en utrusende keeper.
Vegard Natland gikk så i bakken og måtte tøyes for krampe i begge leggene av Svein Øksnevad som nå hadde blitt fysio!
Sivert Erland kom innpå igjen da han erstattet Natland etter 85 minutter.
Ole Wick Henriksen med innlegg fra venstre gikk farlig inn i boks og en rosa spiller headet ballen like utenfor egen stolpe.
Inn i tre minutters overtid hadde Vaulen tre cornere, men det ville seg ikke.