50 min
Straffe
Tore Søraas
80 min
8. mars - Hinna - Tilsk.: 20 - Vinterserie - Dommer: Tomas Ø Tjelle (Forus&Gausel)
1. Tom Arne Bø Pedersen -> 45 minutter
11. Trond Kindervåg -> 55 minutter (<- 62 min)
28. Morten Vadla -> 62 minutter
14. Stian Lima -> 69 minutter
22. Stian Husvæg -> 82 minutter
20. Eivind Staurland -> 84 minutter
15. Ronny Hauge
26. Stian Refvik
Muligens Vaulens siste kamp på Hinna som hjemmelag. Espen Klette i en uvant venstrekantrolle i dag.
Vaulen (4-5-1): Eric Ordaz - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Tore Søraas, Marius Fossmark - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Thomas Idsø, Anders Idsø, Espen Klette - Christian Lyse.
Vaulen var dominant fra start, men slet med å få brettet ut spillet. Det ble mange angrep rett inn i sekken til Sola.
Vaulen tok ledelsen etter 13 minutter da en nydelig ball fra Robert Hovland i forsvar fant hodet til Anders Idsø. Ballen ble headet ned til Christian Lyse som på 16 meter gikk på tverrs før han fikk lagt ballen ut til Magne Christiansen som fyrte ballen på innsiden av høyre stolpe. En lekker scoring!
Etter 18 minutter prøvde Anders Idsø et sjeldent høyrebeinsskudd, Solas keeper ga retur og Christian Lyse var hurtig frempå, men keeper leste forsøket og kom ned til venstre og ga til corner.
RASKERE ENN LYSE(T): Christian Lyse var virkelig på hugget i dag. Han kom til en rekke farlige sjanser og hadde to målgivende.
Sola hadde bare vært frempå med et frispark før dem etter 23 minutter utlignet på en kontring. De gule og grønne fikk passere noe lett på venstre, ballen ble slått inn foran kassen hvor en Solaspiller bredsidet ballen i høyre hjørne.
Vaulen svarte med en gang med litt Magne-magi. På halvspretten sendte Magne Christiansen avgårde en overraskende lobb fra 25 meter som dalte ned i mål bak en utspilt keeper. Magne var tydelig fornøyd med målet og feiret som seg hør og bør.
Etter 27 minutter rakk Christian Lyse en ball før stopperen, men fikk ballen litt for langt foran seg slik at keeper fanget opp foran beina på Cissa.
Tore Søraas har spilt seg varm i Vaulendrakten og etter 29 minutter leverte han en nydelig 50 meters pasning på lissen til Christian Lyse. Lyse la ballen rundt keeper, men det ble litt for løst slik at stopperen løp opp ballen og fikk reddet på streken.
Halvtimen nå og Thomas Idsø la ut på venstre til Lyse som raidet seg ned til dørlinjen, han la ut 45 til Thomas som ikke fikk klem på skuddet. Den vaklende keeperen klarte allikevel nesten å rote ballen i eget mål.
Robert Hovland måtte ut med lårhøne etter 36 minutter, fire minutter senere kom Tore Tjentland inn på høyreback slik at Stein-Ivar Andersen tok plass som stopper.
I pausen kom Tom Arne Bø Pedersen inn i mål for Eric Ordaz i et planlagt bytte.
Vaulen økte til 3-1 etter 47 minutter. Man vant ballen på midten og slo ut til Christian Lyse på høyre. Etter en frekk avdribling ble propellen slått på og han rundet venstrebacken før han la inn foran mål hvor Anders Idsø plasserte nede til høyre.
MÅÅÅL: Anders Idsø viste seg kald foran kassen.
Mål følger mål og etter 50 minutter handset en Vaulenspiller et Solacorner. Dermed straffespark uten særlige protester. Solaspilleren reduserte til 3-2 fra krittmerket.
Thomas Idsø la ut på høyre til Alexander Surdal Nilsen etter 52 minutter. Alex kjempet seg forbi en mann før han la flatt inn foran mål. Andi kom skliende inn på andre stolpe, men var en tålengde i fra å nå frem.
Thomas la rester fra et corner over mot Magne på andre etter 55 minutter, fra høyre ble det løftet inn, men Espen Klette headet like utenfor.
Toppscorer Trond Kindervåg hadde egentlig ikke tenkt å spille i dag etter en strekk på treningen tidligere i uken, men prøvde seg og kom inn for Alexander. Samtidig la Vaulen om til en skjev 4-4-2. Trond merket at ikke alt var som det skulle og ga seg etter syv minutter da Morten Vadla kom inn. Dermed la man om taktikken igjen til 4-5-1.
Etter 63 minutter ble Steini hugget ned bakfra av Ole André Hegerland som kom i dommerens bok.
En høy serve fra Anders Idsø etter 69 minutter ble stusset videre av Christian Lyse, men ballen snek seg over høyre kryss. Like etterpå kom Stian Lima inn for Espen Klette.
Sola var nær ved å utligne etter 77 minutter da et frispark ble stusset videre fra kort hold, men Tommen var våken og fikk parert unna.
Tore Søraas elsker å storme fremover når han bryter som siste mann. Så også etter 80 minutter da han bare gikk og gikk før han meislet ballen oppe i høyre hjørne!
TORE PÅ SPORET: Maktdemenstrasjon av Tore Søraas, som igjen var Vaulens beste?
Stian Adamsen Husvæg er tilbake i oransj etter å ha vært i gokk med militæret. Etter 82 minutter fikk han comeback da han kom inn for Christian Lyse.
HUSI: Stian "Vepsen" Husvæg viste at han ikke har glemt gamle kunstner mens han har vært i Rena.
De siste 10 minuttene dominerte Vaulen kampen helt. Man fikk spillet til å gli og med litt mer flaks kunne det ha blitt mer.
Eivind Staurland kom inn for tomålsscorer Magne Christiansen etter 84 minutter.
Etter 86 minutter sprintet Husi forbi på høyre og la flatt inn til Stian Lima som nesten med hælen klarte å overliste keeper.
Det endte med 4-2 seier. Et bra resultat, men to baklengs mot et heller svakt Solalag bør lukes vekk mot hardere motstandere.