Hundvåg ble kretsmestre
(07.11.12) Færre scorede mål ble Vaulens bane, dermed måtte man nøye seg med sølv.
Jon Nessa (Sanne)
24 min

37 min Morten Melkevik
7. november – Vaulenbanen Tilsk: 60 – KM – Dommer: Kjell Arne Lundin (Viking)

12. Stian Falnes

Tom Arne Bø Pedersen og Ragnar Vasshaug ble hentet fra arkivene da Vaulen hadde masseforfall. I tillegg ankom John Sanne ti minutter før kampstart, mens Jarle Eike og David Berg kom like før andre omgang.
Vaulen (4–23–1): Tom Arne Bø Pedersen – Eivind Staurland, Arnt Ove Ivesdal, Marius Fossmark, Jon Nessa – Thomas Idsø, Anders Dale – John Sanne, Øyvind Løkling, Christer Husvæg – Are Meling.
Kampen startet i høyt tempo. Hundvåg var farlig frempå med et innlegg som Marius Fossmark fikk headet unna etter tre minutter, der stod det tre gule bak og ventet.
Eivind Staurlands lange frispark etter fem minutter ble stusset av Are Meling til Christer Husvæg på venstresiden av femmeteren, men ingen kom på innlegget.
Det var mer sprut over Hundvåg og Vaulen ble spilt veldig dype. Toppscorer Preben Erland viste frem skuddfoten etter 11 minutter, men kanonskuddet gikk en meter til høyre for mål.
Livsfarlige Erland var nær ved å tråkle seg gjennom etter 13 minutter, men Arnt Ove Ivesdal kom i mellom før han fikk frispark.
Hundvåg hadde vært klart best det første kvarteret, men Vaulen har et farlig våpen på dødballer med sin fysikk. Som etter 16 minutter da John Sanne selv tok frisparket etter å ha blitt felt. Hundvåg fikk ut til corner som igjen ble bokset ut av keeper til nytt corner. John Sannes påfølgende corner fant Eivind Staurland som headet ballen på tverrs av mål før den gikk like utenfor lengste stolpe. Kampens største sjanse notert etter 18 minutter.
John Sannes lange innkast etter 21 minutter spratt over en mur av folk før Marius Fossmark headet over fra blankt hold!
Tom Arne Bø Pedersen måtte gi retur etter 22 minutter, men Jon Nessa taklet nærmest på strek da Hundvåg stod klar til å score.
Så tok Vaulen ledelsen etter 24 minutter. John Sannes corner fra venstre fant Jon Nessa på andre stolpe, han headet via bakken og inn i korthjørnet til 1-0!
I den påfølgende perioden måtte Vaulen ligge bakpå og forsvare seg, noe dem gjorde bra. Hundvåg kom nemlig ikke til noen store sjanser tross mye spill.
Vaulen var kun farlige på dødballer og når John Sanne satte fart. Ellers slet dem med kreativiteten.
HIL kom til et par cornere av overtaket på den siste kastet Jon Nessa seg heroisk foran med kroppen og fikk blokket skuddet etter 34 minutter.
Christer Husvægs innlegg like etter fant John Sanne som skjøt i blokken, her var det vel en Hundvåg-hands også uten at noen ropte på det.
Jon Nessa og Anders Dale lagde så to kjappe cornere til gjestene etter 37 minutter. På det andre forsøket utlignet Hundvåg. Corneren fra høyre fant en fri mann som fra kort hold headet i tverrlegger og ned på streken om ballen først var inne eller om en tuppet ballen over streken fra kort hold var vanskelig å se fra vår vinkel. Morten Melkevik ble kredittert målet.
Så like før pause kom Preben Erland fri i feltet. Tom Arne Bø Pedersen ruset ut og leverte en flott redning.
Dommeren blåste for pause etter 45:28.
David Berg kom inn for Anders Dale i pausen. Det betød at Løkling gikk ned dypt, mens Berg lå i rommet bak spissen.
Hundvåg åpnet andre omgang best. Dem holdt ballen i laget og visste at uavgjort var nok for å vinne KM. Vaulen ble løpende mye i mellom og ble slitne.
Etter 49 minutter fikk Vaulen frispark fra 26 meter etter høyt spark mot John Sanne. Marius Fossmark ladet kanonen, men skuddet ble reddet kontrollert av keeper.
Hundvåg kontret så og Preben Erland var farlig frempå igjen, Tom Arne Bø Pedersen ga på ny en liten retur.
Are Meling ble så liggende etter 52 minutter etter en duell på midten, men tøffingen kom seg på beina igjen.
John Sannes innkast etter 53 minutter ble stusset videre av Are Meling til Jon Nessa som headet vel over fra fem meter.
Vaulen manglet sprut og Hundvågs ungdommer virket å ha kontroll i det regnet startet å hølje ned.
Stopper Jarle Eike kom inn for midtbanespiller Thomas Idsø etter timen. Arnt Ove Ivesdal tok over kapteinsbåndet og plassen på midten.
Fem minutter senere kom Ragnar Vasshaug inn for Christer Husvæg, noe som betød nye roteringer med David Berg trukket ut mot kanten.
Vaulen måtte score for å vinne KM, men virket helt tomme. Dem skapte ingenting i denne perioden før etter 70 minutter da Are Meling slo Hundvågs heller lille keeper i en luftduell på femmeteren, men headingen gikk over.
Tiden var i ferd med å renne ut og omgangen hadde vært et langt gjesp så langt. Først etter 80 minutter våknet Vaulen i en liten periode. Først kom Are Meling nesten gjennom, før John Sanne hadde et småfarlig innlegg.
Jon Nessa ble tatt etter 82 minutter. John Sannes frispark ble nær headet i eget mål. Ballen dalte ned mot streken og keeper fikk bokset ballen opp.
Hundvåg var nær ved å punktere hele spenningen da dem skjøt like utenfor få minutter senere.
I det 86. minutt fikk HIL også frispark fra farlig hold på høyre hjørnet av boksen, men frisparket gikk høyt over.
Knut Christian Berg kom inn for Øyvind Løkling etter 87 minutter og tok plass på venstrekanten. David Berg gikk dermed ned på dyp midtbane.
Tre minutter ble lagt til. Hundvåg kom nær igjen da et skudd endret retning i Eivind Staurland, men keeper Tom Arne Bø Pedersen reddet mesterlig.
Are Meling ble så noe tvilsomt vinket av for offside etter gjennomspill fra Ragnar Vasshaug to minutter på overtid.
Det var også noe av det siste som skjedde. Hundvåg kunne juble for KM-gull, mens Vaulen fikk sølvmedaljer.
Vi takker for en flott sesong. Neste sesong er Vaulen tilbake i tredje divisjon. Det blir en spennende vinter vi har foran oss.