Knuste drømmer
(30.09.23) To suverene 5. divisjonslag fra hver sin avdeling barket sammen til en meget jevn semifinale som måtte helt til straffer for å få en avgjørelse. Her var det Ganddal som trakk det lengste strået. Dermed ønsker vi Ganddal lykke til i finalen, kanskje møtes vi igjen i KM?
6–7
GANDDAL

37 min
Michael Bekke
Aleksander Gundersen
84 min
X  V Vegard Wiig
30. sept – Vaulenbanen Tilsk: 557* – Rog Cup – Dommer: R Andersen (Klepp)

99. Sander Bergevik

Vaulen manglet noe offensivt skyts da Theodor Gabrielsen var suspendert. Audrius Mirauskas var skadd, en skjebne vi antar også Pacifique Nahimana led av.
Andre profiler som Jack Aguera, Anders Polland Vik, Even Kvame, Amund Belaska og Vegard Natland stod også over.
Gode nyheter var ar Mathias Rønsberg var klar igjen etter at han måtte bytte av med skade sist. Eirik Moen og Espen Knudsen fra rekruttlaget var tatt opp i troppen i en turnering hvor man har samarbeidet med B-laget.
Thomas Strand-Grude som var listet opp i den orginale troppen vi mottok hadde blitt erstattet av Patrick Osei.

Vaulen (4–33): Roy Andre Dyrdal – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Aleksander Gundersen, Daniel Olsen – Bendik Aarstad, Torbjørn Aabrekk, John Petter Gilje – Mathias Rønsberg, Eriel Pires Antonio, Noah Beisland.
Vaulen hadde store drømmer før denne kampen. Man gikk for publikumsrekord og avansement til finale på Viking stadion.
Da det var to lag fra samme divisjon var det ingen straffer før kampen.
Dagens kaptein, Ørjan Bergum, kom inn på høyrebacken da Idland og Gundersen gikk for rutine og startet med en ellever som hadde 28,7 år i snittalder.
På forhånd hadde man gått høyt ut og gikk for tilskuerrekord. De offisielle tallene lød 557 tilskuere, selv om vi syntes det virket ut til å være en del færre her enn mot Forus & Gausel da vi noe luftig anslo 500 tilskuere i et herlig sommervær. Uansett et veldig bra oppmøte i et rufsete vær med vind og byger.
To suverene serieledere dette. Vaulens rekorder kjenner vi til med 22 offisielle kamper på rad uten tap. Ganddal har riktignok tapt en seriekamp, men 19 seire på 20 forsøk betød at dem faktisk har tatt flere poeng enn oss. Ganddals målforskjell var også utrolig imponerende med 85-18 på tjue kamper. Man måtte dermed demme opp mot et lag som virket vanskelig å score på.
Ganddal var også regjerende mestre, mens Vaulen kun hadde en finale som sågar ga triumf i 2009.
Etter fallskjermshow i forrige runde var det vanskelig å overgå det, men man hadde fått på plass en overraskelse i et voldsomt pyroshow i hvor Svensen fra C-laget virket å ha regien. Vaulenbanen var dermed røyklagt når lagene gikk ut på banen til tonene av Beachboys og med maskotter hånd i hånd med spillerne.
Torbjørn Aabrekk fikk gult kort allerede etter seks minutter, ikke ideelt for en defensiv midtbanespiller så tidlig i kampen.
Det var tett og jevnt med mange tøffe dueller, men få store sjanser. Dødballer er tingen i slike kamper og Aleksander Idland var nær å få headet inn en corner etter syv minutter da han tok ned keeper i samme slengen.
Krigingen fortsatte og Eriel Pires Antonio var neste mann i boka etter 17 minutter.
Sjansefattig og da Roy Dyrdal måtte gi en retur etter 26 minutter stod Aleksander Idland klar til å rydde unna.
Ganddal på sin side hadde et frispark i muren etter halvtimen.
Bendik Aarstad og Eriel Pires Antonio kolliderte på et offensivt frispark etter 33 minutter, men begge kom seg på beina.
Vaulen med et tilløp etter 35 minutter da Eriel Pires Antonio stusset utenfor på Bergums kross.
Så tok Ganddal ledelsen etter 37 minutter da Michael Bekke stusset en corner like forbi Dyrdal som var etter den.
Vaulen måtte spille med ti mann en liten periode da Noah Beisland blødde etter et kutt i leggen etter 40 minutter.
Aleksander Gundersen ble så blåst i mot for å være for røff i en duell i boks etter Giljes frispark etter 43 minutter.
Gøran Wigestrand fikk gult kort etter 45 minutter.
Like inn i overtiden hadde Mathias Rønsberg et bra skuddforsøk som keeper reddet.
Like etter hadde Beisland og Gilje en skummel kombo.
Fire minutter ble lagt til. Vaulen hadde hatt vel så mye ball, men et par halvsjanser var det man skapte. Ingen grunn til å gi opp for vi så muligheter for et comeback i andre omgang.
Vaulen var uendret etter hvilen. Man var frempå tidlig da Bendik Aarstad testet keeper etter en sentring fra Rønsberg som slapp ballen videre. Like etter kom ikke Gundersen helt over på Giljes corner.
Nicolai Moi Sene kom inn på venstrekanten for Beisland etter 50 minutter.
Ganddals Ole Marius Tjernagel Elgesem fikk gult kort etter 53 minutter.
Et frispark fra venstre ble vendt inn sentralt av Gilje til Gundersen, men ikke nok fart i skuddet som keeper reddet etter 54 minutter.
Bendik Aarstad kom nærmere etter 57 minutter da hans rappe skudd fra 16 meter gikk like utenfor.
Gjerrige Ganddal ga ikke ved dørene og virket bunnsolide defensivt.
Etter 63 minutter trodde alle at det ble 0-2, men dommeren underkjente målet da det var frispark til Vaulen i forkant.
Mathias Røsnberg løftet pent inn i boks etter 65 minutter, men Moi Sene ble blåst av for en dytt.
Et bytte på midten halvveis da Eirik Moen kom inn for Gilje.
Michael Bekke tok så et frispark tidlig, men Dyrdal holdt forsøket etter 70 minutter.
Etter 72 minutter krosset Bendik Aarstad inn på andre stolpe. Nicolai Moi Sene bredsidet elegant i svevet, men måtte se at ballen strøk utensiden av stolpen.
Roy Andre Dyrdal eksellerer i disse cupkampene og var som en levende mur da Marius Ørn Høiland fyrte avgårde på volley i boks.
Veteranen Bergum som nyss var tilbake fra skade ble erstattet av Haugen etter 75 minutter.
Nå var det et bra trykk av Vaulen som jaget en utligning. Bendik Aarstad slappp til Eirik Moen i boks, men keeper reddet stort etter 80 minutter.
Mathias Rønsberg kom kjempenær da et skudd gikk i tverrliggeren!
Ganddal brukte alle triks i boka og fikk gule kort til både Marius Ørn Høiland og Lars Henrik Bjørnå.
Et nydelig frispark fra Aleksander Gundersen riflet innunder nettmaskene til 1-1 etter 84 minutter.
Nå tok det helt av på Vaulenbanen. Spillerne hoppet oppå hverandre i en stor klynge, mens de unge supporterne ikke helt visste hvor dem skulle gjøre av seg.
Vaulen var heldige etter 90 minutter da et mål ble underkjent for offside.
Så tre minutter inne i overtiden kom Haugen på overlapp for Rønsberg, men skuddet fra skrå vinkel ble gitt til corner.
Etter 94 minutter spill blåste dommeren av på 1-1, noe som betød ekstraomganger.

FØRSTE EKSTRAOMGANG
Ingen nye bytter etter hvilen, nå var det 2 ganger 15 minutter og eventuell straffesparkkonkurranse på menyen.
Vaulen hadde litt trøkk med et par cornere, men det virket som om lagene var mer forsiktige nå.
Så etter 101 minutter hadde Dyrdal en fantastisk redning da han var helt nede i kroken og fikk slått til corner.

ANDRE EKSTRAOMGANG
Dramaet fortsatte inn i andre ekstra omgang. Nicolai Moi Sene sklei inn i keeper og fikk gult kort etter 114 minutter.
Ved stopp i spillet ble det tøyet over en lav sko av spillerne som kjente det.
Vaulen forsvarte seg godt, både Haugen og Aabrekk hadde viktige defensive involveringer på dødballer.
Nytt gult kort til Vaulens Aleksander Gundersen etter 116 minutter.
Etter 123 minutter blåste dommeren av slik at det skulle skytes straffer.

STRAFFESPARKKONKURRANSE
Begge lag scoret på sine fem første straffer før man gikk inn i sudden death.
Her ble Eriel Pires Antonios forsøk reddet. Vegard Wiig steppet opp og scoret slik at Ganddal vant 6-5 på straffer og 7-6 sammenlagt.
Dermed var det en litt dempet stemning for de fremmøtte som måtte rusle hjem i melankoli.