Møtte et bedre lag
(07.10.17) Vaulen lå under 1-0 til pause og da følte vi at det var håp i hengende snøre blant annet grunnet noen susere fra Ole Wick Henriksen, men Åkra viste hvorfor dem er et topplag i divisjonen ved å være best i de avgjørende fasene av spillet og vinner til slutt 4-0.

ÅKRA
4–0
Mats Kvalvågnes
14 min

Mats Kvalvågnes 63 min
Mats Kvalvågnes 75 min
Christian Alstad
89 min
7. oktober – Åkra kunst Tilskuere: 80 – Serie – Dommer: S Flatebø (Karmsund)

98. Kittisak Bunprasert

Vaulen har fått inn hjelp fra ungdomsavdelingen til denne kampen. Oskar Moe (14), Vetle Steffensen (15) og Kittisak Bunprasert (15) var med rundt A-laget for første gang.
Endre Lien måtte på legevakten sist og hadde ikke trent 100% denne uken slik at han ble satt på benken.
Audrius Mirauskas var klar igjen etter karantene.
Sander Oaland, Jørgen Helland og John Herman Ås jobbet, mens Anders Dale og Daniel Vatland var ute med skader.

Vaulen (3–5–2): Trond Røed – Sveinung Selås, Fredrik Stray Tjaum, Kristoffer Muri – Sivert Erland, Alexander Surdal Nilsen, Ole Wick Henriksen, Daniel Lie, Vegard Natland – Audrius Mirauskas, Kristian Gaard.
Vaulen fikk ikke den beste starten på dagen. Grunnet busskluss ble avgangen fra Vaulenbanen forsinket med 70 minutter. Avspark ble dermed flyttet et kvarter.
Man føler Vaulen er inne på noe med sin nye 3
52 formasjon, men i mangel av sentrale midtbanespillere måtte i dag Daniel Lie tre tilbake et ledd.
Samtidig satte man innpå mye fysikk på topp i Kristian Gaard og Audrius Mirauskas, tar man med de tre stopperne forstår man at det var et fysisk sterkt lag man hadde utpå banen.
Åkra startet kampen best og hadde flere innlegg og cornere i starten. De hadde også et skudd som gikk i blokken og et annet som trillet inn til keeper Røed, et innlegg som gled gjennom boksen kunne også ha blitt styrt inn.
Hjemmelaget tok så ledelsen etter 19 minutter. Et skudd gikk via Alexander Surdal Nilsen til corner. Her kom Åkra i tre bølger før dem endelig fikk løsnet et skudd ved toppscorer Mats Kvalvågnes som prikket inn ballen nede i kroken.
Ole Wick Henriksens forsøk etter 18 minutter hadde fortjent en bedre skjebne. Skuddet krøp nemlig opp mot høyre kryss, men Elias Valderhaug viste hvorfor han er en tidligere eliteseriekeeper da han fikk slått til corner med en hånd.

Keeper Valderhaug glapp så den påfølgende corneren signert Ole Wick Henriksen, men det var ingen til å plukke opp restene.
Vaulens keeper Trond Røed ruste så ut, men timet feil og rakk ikke frem først. Han var heldig som fikk blokkert med beina i det 20. minutt.
Ole Wick Henriksen trivdes i sin sentrale rolle bak spissene med medvind som ga ekstra fart over skuddene. Etter 23 minutter forsøkte han igjen og Valderhaug måtte ukontrollert bokse ballen ut i farlig terreng før en blå fikk slått ut til kast.
Etter 26 minutter skulle vel Vaulen hatt straffespark da keeper overfalt Kristoffer Muri på et frispark, men det er sjelden dommerne gir slikt mot keepere. Så også i dag og Muri ble isteden liggende nede holdende seg selv til hodet.
Dette var bedre av Vaulen og Åkras trener Karl Oskar Emberland hørtes slettes ikke fornøyd ut.
Sveinung Selås slo så et farlig frispark i retning Kristian Gaard, men vår konverterte spiss fikk ikke tatt ned i sin frispilte posisjon.
Jakob Rasmussen var nær for Åkra etter 32 minutter, men Trond Røed rakk ned i kroken og reddet det gode skuddet.
Førti minutter nå og Daniel Lie førte friskt fremover, men skuddet hans ble blokkert på 16 meter. Ballen havnet ute på høyre til Sivert Erland, men innlegget gled av foten og havnet bak mål.
Kristoffer Muri kom i dommerens bok etter 43 minutter. Hans andre for sesongen slikt at han nå er i faresonen.
Minuttet på overtid vant Åkra corner. Audrius Mirauskas fikk halvklarert på første stolpe. Åkra fikk slått skummelt inn igjen, men det ble blåst av for hands.
Like før dommeren blåste for pause kippet Anders Underhaug over en utrusende keeper, men forsøket spratt heldigvis utenfor.
Åkra hadde vært i førersetet i første omgang, men man følte det var mulighet for et poeng her med maks uttelling.
Vaulen var uforandret etter pause. Ville Oskar Moe komme inn og bli tidenes yngste A-spiller for Vaulen?
Åkra startet igjen best og hadde fire kjappe cornere rundt 48 minutter.
Så etter 51 minutter hadde Anders Underhaug et strømpeskudd som gikk i utsiden av stolperoten og ut!
Det var mye Åkra opp mot timen, blant annet hadde Jakob Rasmussen en kanon like over.
Hva så med Vaulen? Kristian Gaard hadde et skudd på halvspretten som ble blokkert utenfor boksen. Så slo Ole Wick Henriksen farlig inn fra venstre, keeper glapp ballen like ved Alexander Surdal Nilsen som ikke fikk utnyttet muligheten etter 62 minutter.
Istedenfor viste Åkra hvor lett det kan gjøres. Et innlegg fra venstre gikk over på andre stolpe og ble satt inn fra kort hold ved Mats Kvalvågnes.
Åkra nære på igjen etter 66 minutter da Jakob Rasmussens forsøk gled like utenfor høyre stolpe.
Ikke helt ueffen sjanse for Vaulen etter 72 minutter da Vegard Natland slo inn fra venstre, i svevet skjøt Daniel Lie på halv volley utenfor.
Chris André Mannes erstattet Kristian Gaard på topp etter 73 minutter. Chris' far, Jøran André Mannes, var en lokal fotballhelt her på 90-tallet og Chris fikk dagens største applaus da han ble byttet innpå.
Kampen var punktert kvarteret før slutt da Mats Kvalvågnes satte sitt tredje for dagen og 21. for sesongen. Det så enkelt ut. Et frispark ble slått inn til en umarkert spiller i boks, men det er vel smarte bevegelser i forkant som gjør at man kommer seg løs?
Chris André Mannes startet så et flott angrep da han slo ut til Vegard Natland. Det var et flott innlegg som keeper mistet videre til Audrius Mirauskas, men han satte den store sjansen utenfor i det 77. minutt.
Fredrik Stray Tjaum fikk seg så en smell og så ferdig ut. Eric Ordaz startet å varme opp.
Jakob Rasmussen var skuddvillig og hadde et hardt forsøk utenfor etter 79 minutter.
To minutter senere hadde Åkra en farlighet til. Etter et kort tatt frispark spratt ballen skummelt utenfor.
Flott overgang av Vaulen etter 83 minutter, men Audrius Mirauskas fikk ikke riktig treff på skuddet.
"Spissen" Eric Ordaz ble byttet inn for stopper Kristoffer Muri etter 84 minutter. Samtidig la man om til fire mann bak.
Fredrik Stray Tjaum stod for dagens soloprestasjon da han brøt på egen halvdel og førte frem til 18 meter før han skjøt like over etter 88 minutter.
Like etter økte Åkra til 4-0. På venstre slo Simen Sandslett inn på fot til Christian Alstad som avsluttet kontrollert.
Tre minutter ble lagt til før dommeren blåste av. Vi hadde forsvart oss i store deler av kampen. Den største skilnaden var nok toppscorer Kvalvågnes og keeper Valderhaug som viste kvalitet i de mest avgjørende fasene av spillet.
Vi får trøste oss med at dette var den antatt tøffeste kampen av de gjenstående. Nå avslutter vi mot tre lag fra nedre halvdel som det skal gå an å ta poeng mot.