Vaulen vant første etappe
(07.10.07) Vaulen har fått et forsprang etter 3-1 mot FC Show i den første kvalifiseringskampen.
Marius Fossmark, Morten Vadla og David Møller scoret for Vaulen.
SHOWKAMP: Godt med liv på Vaulenbanen i kveld. Omlag 70 tilskuere, speaker, maskotter og bannere.
VAULEN 2
3-1
FC SHOW
Marius Fossmark (M Christiansen)
31 min
Morten Vadla (OB Bredesen)
56 min
David Møller
67 min
75 min
Kapteinen nr. 7
7. oktober - Vaulenbanen - Tilskuere: 70 - Play Off Leg 1 - Dommer: Eirik Sunde
1. Leif Pirinen
6. Ronny Hauge <- 36 minutter (-> 80 min)
8. Jone Olsen -> 90 minutter
B-laget forsterket med seks A-lagsspillere, samt Leif Pirinen i mål.
Den oppsatte dommeren meldte forfall slik at Vaulens Eirik Sunde måtte steppe inn på kort varsel.
Vaulen (4-4-2): Leif Pirinen - Ronny Hauge, Hermann Sæther, Marius Fossmark, Ole Bjørn Bredesen - Johnny Erga, Magne Christiansen, David Møller, Alexander Surdal Nilsen - Morten Vadla, Tom Stian Sunde.
Vaulen kom godt i gang og Tom Stian Sunde headet like utenfor på en corner fra Johnny Erga etter 5 minutter.
På et frispark fra 25 meter skjøt Magne Christiansen mot krysset, men keeper fikk fistet i tverrlegger og over.
Shows Pål Eidsvåg lurte offsidefellen etter 24 minutter, men keeper Leif Pirinen kom seirende ut av duellen.
Morten Vadla var farlig frempå en stuss fra Tom Stian Sunde etter 27 minutter, men forsøket gikk like over. Samtidig fikk Vadla seg en kraftig smell.
Morten Vadla ble felt etter 31 minutter. Magne Christiansen slo inn frisparket til Marius Fossmark som fra fem meter headet inn 1-0! Dette var Fossmarks første mål for klubben.
Vaulens finske keeper Leif Pirinen storspilte og reddet Vaulen gang på gang som da han ofret liv og lemmer i en duell med en Showspiller.
Espen Knudsen kom inn for en halvskadd Ronny Hauge etter 37 minutter.
Shows nummer 11 fikk gå upresset mot mål etter 39 minutter og skuddet fra knappe 25 meter smalt i tverrleggeren og ut.
Like før pause viste Alexander Surdal Nilsen seg frem med et veldig hardt skudd, men Show sin keeper reddet.
Leif Pirinen måtte gi retur på et tungt skudd etter 50 minutter, på returen skjøt de rosa i tverrlegger nok en gang.
En genial ball fra Ole Bjørn Bredesen etter 56 minutter fant Morten Vadla på løp igjennom. Alene med keeper satte han ballen nede i det venstre hjørnet til 2-0!
Tarald Øvrebø Kleppa kom inn for Johnny Erga etter 59 minutter.
Så etter timen kom Vaulens venstreback Ole Bjørn Bredesen inn i dommerens bok.
Tarald skled inn og nådde en ball inne i feltet, men ballen trillet inn til keeper.
Vaulen presset framover og David Møller fikk to skuddsjanser. Først gikk ballen i blokka, men andre gangen var det ikke tvil - 3-0!
Show traff så stangen etter 73 minutter. Det var tredje gang det sang i stolpeverket bak Pirinen.
FC Show fikk et viktig bortemål etter 75 minutter. Ballen ble slått inn fra høyre til Shows kaptein med 7 på ryggen som headet inn i det lengste hjørnet.
Ronny Hauge kom så inn igjen ti minutter før slutt for en skadd Hermann Sæther.
Shows spiss fikk ballen i feltet etter 81 minutter, han tverrvendte og skjøt mot det høyre hjørnet, men en utrolig redning fra Pirinen reddet Vaulen nok en gang.
Tom Stian Sunde fant Tarald Øvrebø Kleppa på høyre siden av feltet etter 84 minutter. Fra skrå vinkel skjøt han på tverrs av mål.
Tom Stian Sunde fikk så en gylden mulighet etter 85 minutter da Kleppa slo inn. Fri på fem meter skjøt han utenfor med sin døde venstrefot.
Jone Olsen kom så inn for Tom Stian Sunde like før slutt.
Etter tre minutter med tillegg blåste dommer av kampen. Dermed har Vaulen et brukbart utgangspunkt foran returoppgjøret neste søndag. Den kampen går trolig på Siffen.
ORANSJ MOT ROSA: Vaulens Morten Vadla i løpsduell med Isaias Hakin.