Gjorde akkurat nok
(07.09.23) Etter en tidlig 2-0 ledelse roet Vaulen det ned såpass mange hakk at det ble både 2-2 og 4-4 før Eriel Pires Antonio ble matchvinner på tampen.
Første omgang var meget kontrollert av Vaulen, mens andre omgang var masse rot. Seier er det viktigste og ubeseiret rekke frem til september.
SUNDE
4–5

4 min
Pacifique Nahimana

7 min Theodor Gabrielsen (Aabrekk)
Jørn Hornset (str)
68 min
Erik Dragsten Ellefsen
73 min

79 min Mathias Rønsberg (frispark)

83 min Eriel Pires Antonio (Rønsberg)
Mats Haugland
87 min
Andreas Pedersen
88 min

89 min
Eriel Pires Antonio
7. september – Kvernabeu Tilsk: 60 – Serie – Dommer: C Ludvigsen (Sandved)

12. Jack Aguera

Aleksander Gundersen vil her være klar igjen etter suspensjon.
Vaulen uten erfarne Vegard Natland, Bendik Aarstad og Ørjan Bergum. Erik Vogel, Jonatan Hebnes og Amund Belaska er heller ikke med.
Strandguttene er meget godt skodd fremover på banen. En slik angrepsrekke er sjelden vare å ha i 5. divisjon.

Kampfakta her!

Vaulen (4–33):
Vaulen startet med mye presist spill som åpnet opp Sunde. Allerede etter tre minutter ble Theodor Gabrielsen satt opp mot keeper, men traff utsiden av stanga etter at Mirauskas fant han fri i boks.
Like etter kom målet. Pacifique Nahimana ble spilt fri i den høyre kanalen og riflet avgårde et presist skudd i lengste kryss. Ballen hadde en underlig bue, det så nesten ut som et tåskudd.
Et nydelig fremspill av Torbjørn Aabrekk fant Theodor Gabrielsen i boks. Etter å ha fått kontroll dundret han Vaulen opp i 0-2 ledelse etter syv minutter.
Kirurgisk spill av Vaulen og Sunde forstod ikke hva som hadde truffet dem.
Mer Vaulen da Gundersen så Even Kvame på et bra løp, men midtbanespilleren måtte nøye seg med en corner etter 14 minutter.
Så etter 20 minutter rotet Sundes keeper det voldsomt til og Theodor Gabrielsen fikk to enorme gratissjanser fra kort hold uten å lykkes.
Keeperen til Sunde var skadet og det ble et stopp i spillet hvor hjemmelaget hadde en voldsom peptalk internt.
Torbjørn Aabrekk kom så alene med keeper etter vegg med Gabrielsen, men forbipasseringen mislykkest i kampens 24. minutt.
Sundes keeper Snorre Sagland satt seg ned for andre gang etter dette og inn kom Marius Lund.
Vaulen spilte nå tålmodig fotball med å holde ballen i laget med en rekke trekk, men av det ble man litt passive. Man var farligst når Sunde hadde ballen for dem var truende til å ha feil i eget lag.
Lite skjedde, men Sunde var mer på slik at man ble mer stresset i pasningene.
Sunde fikk så et indirekte frispark i egen boks etter at keeper Roy Andre Dyrdal tok et lettere ukontrollert tilbakespill fra John Petter Gilje med hendene.
Mats Haugland scoret på frisparket etter 37 minutter, men det ble med ett underkjent. Vi antar det må ha vært for at gule spillere stod uregelmessig inne i muren.
Even Kvame fikk gult kort etter 37 minutter.
Vaulen hadde rett og slett dovnet av her og Sunde var frempå igjen, men Barth Gulbrandsen brant en stor sjanse fra 16 meter ute til høyre etter 40 minutter.
Fra skrå vinkel var Gabrielsen nær ved å øke like ved ordinær spilletid, men keeper hadde muligens fingertuppene på den da det ble dømt corner. Kudos til Even Kvame for fremspillet.
Sunde ville så ha en straffe to minutter på overtid etter en hekting i boks. Det så ut som straffe fra vår vinkel, men vi stod 100 meter unna.
Sunde startet å bli litt gretne oppildnet av en tallrik benk. Henrik Barth Gulbrandsen kom i dommerens bok for munnbruk etter fire tilleggsminutter.
Det var det siste som skjedde. "A half with two halfes" er et omskrevent uttrykk man kan bruke for å beskrive kampen. Vaulen var skarpe i starten og ledet 2-0 etter syv minutter. Sunde fikk organisert seg bedre etter skaden på keeper, samtidig som Vaulen virket komfortable med å bare trille ball.
Vaulen startet med mange nye konstellasjoner og det ble enda flere bytter i pausen. Theodor Haugen, Eriel Pires Antonio og Anders Polland Vik kom inn, ut gikk Patrick Osei, Audrius Mirauskas og Torbjørn Aabrekk. Var det for å holde folk fresh til lørdag?
Vaulen slet med å komme i gang og Roy Andre Dyrdal holdt oss inne med to gode redninger før det var gått ti minutter.
Hos Vaulen var det lite gli og det var sjeldent man var på visitt og fikk testet keeper. Først etter 56 minutter var det noe å skrive hjem om da Eriel Pires Antonio kom løpende mot mål, men han måtte nøye seg med en corner.
Så satte Theodor Haugen like utenfor etter overlapp for Antonio.
Mats Løchting Halvorsen fikk gult kort hos Sunde etter timen.
Roy Andre Dyrdal ruste så ut på siden og fikk blokkert til en corner som igjen ble stusset over etter 62 minutter.
Sunde med nytt gult kort etter 65 minutter, denne gangen til Andreas Pedersen.
Like etter kom omsider William Christensen inn for Gilje etter at han hadde stått og ventet en god stund.
Etter en del slurv fra Vaulen var det nok fortjent at Sunde fikk seg en straffe, selv om Vaulen selvsagt ikke var enige i den avgjørelsen. Her fikk Theodor Haugen gult kort. Jørn Hornseth var sikker fra krittmerket og det var ny kamp.
Pacifique Nahimana ble så stukket fri, men kippen over den utrusende keeperen var fæl. Skeive tær sendte vel ballen til kast etter 71 minutter.
Sunde utlignet til 2-2 etter 73 minutter. Det var et langskudd som gikk inn på etterpress av et frispark. Målscorer var Eirik Dragsten Ellefsen.
Stjerneskuddet Mathias Rønsberg kom inn for Nahimana etter 73 minutter.
Det så ut som om Vaulen omsider giret litt opp her på 2-2. Man så for seg et spennende sluttkvarter.
Rønsberg presenterte seg med en gang da han dro inn i banen og skjøt en halvmeter over.
Mathias Rønsberg kom så stormende frem og ble tatt ned av Henrik Halsnøy. Direkte rødt kort! Mathias landet to meter inne i feltet, men dommeren mente at forseelsen skjedde utenfor boksen. Det var iallefall ikke mye om å gjøre.
Mathias Rønsberg tok selv frisparket etter 79 minutter. En meget følsom fot hvor ballen gikk i bue over muren og inn i korthjørnet. Ikke mye fart på den kula, men akkurat nok til å overliste Lund i buret.
Høyreback Haugen la så tilbake til Rønsberg i boks etter 83 minutter. Han driblet seg fri og sentret til Eriel Pires Antonio som knallet inn 2-4!
Da følte vi tilskuere oss ganske sikre på at det var game-set-match mot ti mann.
Sunde skulle dog heade inn en corner ved Mats Haugland etter 87 minutter og plutselig var det Shakin' Stevens.
Ikke før vi hadde notert ned det målet ble det 4-4 ved Andreas Pedersen! Hva skjer, total kollaps! Vi hadde vanskelig for å tro det vi så.
Pang-pang-pang og vipps var det 4-5 etter 89 minutter. Vaulen gjorde akkurat nok i denne kampen. Eriel Pires Antonio dro inn fra venstre og plasserte inn fra 14 meter.
Sunde nektet å gi seg og hadde et par tilløp til, mens Vaulen kunne ha økt da han ble taklet i skuddøyeblikket fra 16 meter etter 94 minutter.
Da dommeren blåste av etter 94:25 var man nok kun fornøyde med tre poeng, for det var en rufsete dag på jobb. Så var det dette med en dårlig generalprøve da...