Vaulen ut av dvalen
(07.09.07) Vaulen fikk pangstart og ledet 2-0 før kvarteret. EIK reduserte i i starten av andre omgang, men Vaulen reiste seg igjen og vant tilslutt fortjent 3-1. Anders Idsø, Magne Christiansen og Are Meling scoret for Vaulen.
3-1
EGERSUND IK
Anders Idsø (frispark)
5 min
Magne Christiansen (Are Meling)
13 min
46 min
Espen Rasmussen
Are Meling (Magne Christiansen)
73 min
7. september - Vaulenbanen - Tilsk.: 40 - Serie - Dommer: Johan Hansen (Sandved)
19. Tom Stian Sunde -> 77 minutter
Hos Vaulen stod Espen Klette over med karantene. Morten Vadla ble skadd i B-lagskampen sist. Stian Husvæg var på hyttetur. Ørjan Birkeland sliter med vond rygg. Pirinen, Refvik og Møller var heller ikke med i troppen.
Vaulen (4-4-2): Tom Arne Bø Pedersen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Marius Fossmark, Anders Idsø - Thomas Idsø, Jarle Eike, Magne Christiansen, Anders Dale - Are Meling, Trond Kindervåg.
Regndryss gjorde nok at flere tilskuere holdt seg hjemme i dag.
Fornyinger på banen med påfyll av gummigranulater og nye reservebenker.
Vaulen startet med en diamant på midten med Magne Christiansen i en offensiv rolle.
Magne Christiansen ble felt på knappe 25 meter rett foran mål og Vaulen fikk frispark etter fire minutter. Anders Idsø gjorde seg klar og vridde ballen opp i det venstre hjørnet med sin slepne venstrefot. EIKs keeper Asle Sirevåg rakk ikke å reagere på den.
Vaulen doblet ledelsen etter 13 minutter. Thomas Idsø fant Are Meling på 25 meter, en lur ball på innsiden av EIKs høyreback fant Magne Christiansen som fra hjørnet av boksen vridde ballen elegant i lengste hjørne!
Vaulen var svært gode i starten. EIK var knapt frampå og Vaulen kom stadig nær med flere skudd like utenfor.
En ankelskadd Anders Idsø måtte gi seg etter 20 minutter. Stian Lima erstattet han på venstrebacken.
En oppgitt Trond Kindervåg sparket bort ballen etter 26 minutter og fikk sitt andre gule for sesongen.
Nå startet det å dabbe av fra Vaulens side og man skapte ikke særlig i en lang periode. Etter 36 minutter kom man nær på en høy Thomas Idsø corner. Robert Hovland stod på motsatt og headet utover til Magne Christiansen som fyrte av fra 16 meter. Ballen fikk bra fart, men gikk rett inn til keeper.
Vaulen virket rett og slett mer ballsikre enn EIK som baserte seg mer på tilfeldigheter.
Jarle Eike sklitaklet flott etter 44 minutter, men dommeren mente at ankerspilleren hadde revet i trøyen og ga gult kort til store protester.
Vaulen sov i starten av andre omgang. Etter kommunikasjonssvikt kunne Espen Rasmussen passere keeper Tom Arne Bø Pedersen, ballen ble slått hardt mot mål og både Hovland og Fossmark skled for å hindre mål uten å lykkes.
EIK virket å ha fått nye krefter av målet og Vaulen slet med å stå i mot trykket i en periode.
Så kontret Are Meling ned høyrekanten for Vaulen. Han kom helt ned før han slo i 45 til Jarle Eike som var helt fri, men han bredsidet centimetre utenfor venstre stolpe. Der burde Vaulen ha scoret og Jarle tok seg til hodet i fortvilelse!
EIKs Rune Eik fikk så gult kort for en takling på Thomas Idsø.
Etter 64 minutter spilte Vaulen kjapt ned på venstre. Rob fant Trond som igjen la til Magne, et innlegg til Are Meling på 5 meter ble nådd med en liten tå og ballen rullet inn til målmannen. Vaulen var nå med på notene igjen.
Stian Hunnestad hos EIK kom så nær etter 71 minutter da hans skudd fra 16 meter endret retning i en oransj og trillet hårfint utenfor.
Jarle Eike kjempet foran EIKs 16-meter og en tverrsoverball nådde Stein-Ivar Andersen som slo direkte til Magne Christiansen. Fra høyre ble ballen fyrt inn flatt foran kassen hvor Are Meling sklei inn og satte ballen nede i det venstre hjørnet.
På 3-1 kunne Vaulen gjøre flere endringer. Anders Owren kom inn for Anders Dale på midten og like etter var det utskiftning av spissene da Alexander Surdal Nilsen og Tom Stian Sunde kom inn.
En ivrig Stian Lima raidet ned venstre etter 82 minutter og slo inn til Magne Christiansen som ville gjøre det litt for flott og ballen ble vridd et par metre utenfor.
Klikk-klakk fotball fra Vaulen førte frem og Thomas Idsø fant Magne Christiansen på fritt hold til venstre, men fra 10 meter misset han på mottaket og det rant ut i sanden.
Thomas Idsø vridde ballen ut til Anders Owren etter 87 minutter, på direkten fra 25 meter suste ballen halvmeteren over lengste hjørne.
Tigrenes Steinar Nevland Hølland fikk gult kort etter 87 minutter for en stygg takling på Stian Lima. Thomas Idsø slo frisparket fra venstre over på andre stolpe hvor Robert Hovland skjøt i nettveggen fra kort hold.
Vaulen kontrollerte kampen inn og etter nesten fire minutter med ekstra spilletid blåste dommeren av kampen.