Grei gjennomkjøring
(07.08.19) Et vaulenlag stinne i trening fikk verdifull trening før mandagens serieoppstart. Morten Fløtre Solheim markerte comebacket med en nydelig heading til 1-1 som også var pauseresultatet. Da Tobias Fosse Ekeland satte sluttresultatet 2-2 på overtid ble det noe diskuss ettersom SIF mente ballen Endre Lien jagde hadde vært ute før Reiestads innlegg som førte til utligningsmålet.
STAVANGER
2–2
Sveinung Selås
32 min

38 min Morten Fløtre Solheim (Arnesen)
Lars Raustein
81 min

91 min Tobias Fosse Ekeland (Reiestad)
7. august – SIF stadion Tilskuere: 30 – Privat – Dommer: Morten Stople (Buøy)
1. Endre Lien <– 46 minutter (–> 83 min)

40. Daniel Larsen Stensland –> 60 minutter

Vaulen hadde 17 tilgjengelige spillere. Blant dem Morten Nygård (beinbrudd) og Casper Tjøstheim (virus) som gjorde comeback etter lengre avbrudd.
Morten Fløtre Solheim og Sivert Erland var også hentet tilbake fra henholdsvis studier og militæret. Borte var Sisco Mick og Erlend Høllen Sjøen som har dratt i militæret.
Forfallslista: Felix Alinyoh (ferie til 10.08), Gabriel Økland Retallack (reist bort, hjemme til mandag), Daniel Lie (gjør comeback mot Nærbø), Audrius Mirauskas (ikke trent på en stund), Fredrik Bokn Hansen (borte denne uka), Alexander Nilsen Surdal (nybakt far, vi gratulerer!), Idar Røed Randeberg (i Madlaleiren, håpes frigitt neste uke), John Petter Gilje (ikke 100% etter lyskeproblemer, står over), Even Sandøy Nærum (jobber offshore til 18.08).
Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Ivar Evensen, John Herman Ås – Eirik Reiestad, Morten Nygård, Sivert Erland – Eirik Haglund, Morten Fløtre Solheim, Thomas Surdal Arnesen.
SIF med to tidligere vaulenspillerne, lettmatros Sander Oaland og politimann Sveinung Selås. Jørgen Helland var ikke å spore, så vi antar han var offshore?
En del forfall hos Vaulen som startet med comeback-kidsa Morten Fløtre Solheim og Sivert Erland.
Vaulen hadde mest spill i starten, mens SIF var vel så skumle med sin mer direkte tilnærming.
Thomas Surdal Arnesens skudd etter fem minutter var ikke av det hvasse slaget, men keeper hadde vekt på feil fot slik at han såvidt fikk berget seg.
SIF svarte like etter da man ikke fikk blokkert et skudd fra 18 meter, ballen trillet like utenfor venstre stolperot. Mer SIF som vridde et skudd vel tilside etter ni minutter.
Thomas Surdal Arnesen hadde så noen fine finter på venstre. En slu Morten Fløtre Solheim i boks gjorde gode bevegelser, men en hvit kom i mellom og fikk stusset ut til corner.
Nytt skudd fra SIF, knallhardt over hodet på keeper Endre Lien, men også like over tverrlegger.
Sterk gjenvinning av Thomas Surdal Arnesen etter 13 minutter, han la igjen til Sivert Erland som testet vristen fra 22 meter bare for å se at ballen føyk halvannen meter utenfor krysset.
Eirik Haglund førte så innover fra kant etter 20 minutter. Ørjan Bergum kom på et fint løp på utsiden og dro med seg backen slik at vår nye spiller fra Rakkestad kunne dra seg enda lengre inn før han slo mot Morten Fløtre Solheim, som nær fluktet inn i boks.
Thomas Surdal Arnesen kom seg ned til linja like etter, men skuddet var fra såpass skrå vinkel at keeper hadde de beste korta.
Så en lur ball fra stopper Ivar Evensen etter 23 minutter. Han fant Morten Fløtre Solheim på 16 meter. Skuddet gikk like tilside for mål, men det luktet mål av Morten som imponerte de fremmøtte.
Sivert Erland kom så susende inn i en takling. Farefult spill og gult kort i kampens 24. minutt.
Morten Fløtre Solheim viste så raske føtter i boks og var kvikk med å få ladd skuddfoten, men det ble tappet like utenfor etter 29 minutter.
Eirik Haglund snappet opp en tverrsoverpasning og prøvde seg fra 26 meter, men Sander Oaland kom til og fikk en fot i veien samtidig som Eirik fikk en kakk i leggen.
SIF tok ledelsen etter 32 minutter. Et corner fra høyre ble løftet inn i boks hvor spillende trener Sveinung Selås headet inn.
Vaulen nær ved å svare momentant da SIF blokkerte tre ganger før det endte med corner. Her stod Fløtre Solheim, Surdal Arnesen og Nygård i kø.
God fase av Vaulen dette og Thomas Surdal Arnesen hadde blant annet et frispark fra gunstig hold som gikk i hodet til Sander Oaland til corner.
Sjansene florerte i denne perioden. Morten Fløtre Solheim gikk i en duell på fem meter og restene gikk til Bendik Aarstad som var nær ved å ordne biffen.
Så 1-1 ved Morten Fløtre Solheim etter 38 minutter. Thomas Surdal Arnesen slo presist inn fra venstre på hodet til Morten som headet inn i bue.
Hektisk her og Thomas Surdal Arnesens frispark hadde nok fortjent en bedre skjebne. I stolpen 30 cm under venstre kryss.
Like før pause fikk SIF en gylden skuddmulighet, men det ble nærmest et sleivspark fra 16 meter slik at man gikk til pause på stillingen 1-1.
Fem bytter i pausen. Trym Landråk Gjerstad inn i mål for Endre Lien, Casper Tjøstheim inn for stopper Bendik Aarstad, Sebastian Mollan erstattet Haglund på høyrekanten, Tobias Fosse Ekeland overtok for Erland på midten, venstrekant Vegard Natland erstattet spissen Fløtre Solheim, det betød at Surdal Arnesen ble skjøvet inn som midtspiss.
SIFs stopper Sveinung Selås spilte bort ballen på 20 meter tre minutter ute i andre omgang. Her stod Thomas Surdal Arnesen, Vegard Natland og Tobias Fosse Ekeland i kø, men alle skudda ble blokkert.
Ny svak ball av SIF i bakre rekker. Denne gangen kastet Vegard Natland og Eirik Reiestad seg frem. Nesten! Natland fikk seg en smell i duell med en hvit spiller, men kom seg på beina etter en liten stund.
Bevegelige Thomas Surdal Arnesen løp i korridoren før han slo inn i retning Sebastian Mollan på andre stolpe, men ballbanen ble avskåret.
SIF var ikke ufarlige og etter 56 minutter skar dem inn i boksen, men utsideskuddet gikk like utenfor etter 56 minutter.
Vegard Natland fikk gult kort etter 59 minutter uten av verken vi eller Vegard forstod mye ut av det.
Nytt bytte for Vaulen da Daniel Larsen Stensland kom inn for Morten Nygård etter timen. Daniel ble kant, mens Vegard trakk ned på midten.
Thomas Surdal Arnesens corner etter 64 minutter ble stusset ut på 18 meter hvor Ørjan Bergum kom løpende til, men skuddet hans trillet et par meter tilside.
Nytt gult kort, denne gangen til SIFs Sveinung Selås etter 66 minutter.
Tobias Fosse Ekeland, som ankom sent grunnet jobb, testet skuddfoten etter 72 minutter. Utenfor!
Daniel Larsen Stensland jaget keeper noe voldsomt kvarteret før slutt og var nær ved å få belønning.
Det hadde lenge vært noen alvorlig mørke skyer over Siffen. Et kort, men brutalt regnskyll ga banen vanning noe som gavnet Vaulens pasningsspill.
Det var iallefall en god fase for Vaulen vi var inne i.
Sivert Erland kom innpå igjen etter 80 minutter da han erstattet John Herman Ås. Like før det hadde SIF headet like utenfor.
Så 2-1 til SIF etter 81 minutter ved Lars Raustein, noe mot spillets gang. Han utnyttet en feil og satte under en utrusende keeper.
Endre Lien kom inn som utespiller da Ørjan Bergum ble byttet av etter 83 minutter. Samtidig la man om til tre mann bak.
Det åpnet kampen og SIF kom nær igjen etter at en flott kross fra høyre fant Raustein, men keeper reddet flott til corner. Det påfølgende corneret gikk tverrlegger over i kampens 86. minutt.
Vi hadde nærmest startet å pakke sammen da Vaulen utligna til 2-2 etter 91 minutter. Endre Lien holdt på å søle bort en ball på høyre, men kastet seg ned og fikk sklidd ballen videre før den gikk ut til kast. Eller gjorde han det? Ballen rullet uansett videre til Eirik Reiestad som dro ned på høyre og slo flatt inn foran mål til Tobias Fosse Ekeland som satte nede i korthjørnet!
SIF var vonbrotne etter målet da de mente ballen hadde vært ute, men skal vi tro Vaulens oppmann Harald Øksnevad var ballen hele tiden inne på banen.
Dermed 2-2, noe som vel var fair kampen sett under ett.

Se hva vi skrev om kampen underveis på twitter her!