Ranskuppet glapp
(07.08.17) Vaulen leder overraskende 2-1 når en drøy halvtime gjenstod. Så glipper det bakover tre ganger og man taper 4-2.
Kampen sett under ett var det fortjent at Frøyland vant selv om Vaulen hadde noen gode faser spesielt i andre omgang.
Eric Ordaz brakk trolig den ene fingeren, Bergum fikk sitt tredje gule, mens Andreas Jonassen håpes klar til torsdag tross ispose på kne.
FRØYLAND
4–2
Frank Hole 26 min

42 min
Ole Wick Henriksen (Sivertsen)

47 min
Ole Wick Henriksen
Frank Hole
59 min

Preben Hellvik
70 min

Tommy Tønnesen
74 min

7. august – Frøyland kunst Tilsk.: 100 – Serie – Dommer: SA Johannessen (Hidra)

2. Anders Mæhle

Forfall fra Jørgen Helland (ferie), Sivert Erland (ferie), Miran Serdarevic (England), Audrius Mirauskas (jobb), Sander Oaland (skadd) og Kristian Gaard (skadd).
Unggutta Lars Skjelbred Nygaard, Olav Hovstad og Erik Holst Aasland har nå reist videre for denne gang.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Sveinung Selås, Vegard Natland – Fredrik Stray Tjaum, Alexander Surdal Nilsen – Espen Sivertsen, Andreas Jonassen, Ole Wick Henriksen – Daniel Lie.
Grunnet mye nedbør de siste dagene ble kampen flyttet til kunstgress.
Med skader, ferieforfall og med store deler av 98-generasjonen borte var Vaulen noe redusert spesielt hva sentrale midtbanespillere angikk. Dermed startet man med stopperen Fredrik Stray Tjaum som defensiv midtbane i tospann med Alexander Surdal Nilsen.
Man lå defensivt slik at Frøyland styrte det meste. På sin fjerde corner etter 22 minutter fikk dem sin første reelle sjanse. En kort corner fra høyre ble løftet inn på andre stolpe hvor Frank Hole kastet seg frem på den lave ballen, men Vaulen fikk ordnet opp på strek.
Frøyland tok ledelsen etter 26 minutter ved Frank Hole. Morten Fjeldstad løftet inn fra høyre. Headingen fra kort hold signert Hole gikk inn via keeper Eric Ordaz.
To minutter senere kunne dem ha doblet, men Ordaz leverte en flott beinparade på Holes markkryper.
Frøyland var nå oppe i syv cornere etter 35 minutter da Eric Ordaz signaliserte at han hadde skadet fingen. Han tok av hansken og viste en svært hoven finger til dommeren.
Vaulen hadde kun hatt et par tilløp offensivt, når de etter 38 minutter kom nærmere. Ole Wick Henriksen løftet inn fra venstre og ballen gikk foran nesen på Espen Sivertsen. Hadde han vært litt mer aggresiv i boks hadde han rukket frem på den!
Endre Lien kom inn for en skadd Eric Ordaz etter 39 minutter.
Opp mot pause hadde Vaulen en god periode. Først var Fredrik Stray Tjaum nær ved å stusse videre et innkast fra Bergum til Daniel Lie i fem meteren etter 40 minutter.
Så kom 1-1 etter 42 minutter. Vaulen rullet opp på høyre og Espen Sivertsen viste flott overblikk da han slo flatt ut til Ole Wick Henriksen som bredsidet oppunder nettaket!
Etter tre minutters tilleggstid gikk man til pause på 1-1. Frøyland ledet vel 8-0 i cornere og hadde ballen en 75 prosent? Så vi hadde vært noe heldige. Dog var vi med på notene de siste 5-7 minuttene av omgangen.
Andreas Jonassen stakk gjennom tidlig i andre omgang og revet i trøya av Tommy Tønnesen som fikk gult kort etter 46 minutter.
Ole Wick Henriksens frispark fra 26 meter gikk mellom keeper og en utespiller på stolpen til 1-2! Dette var ran på høylys dag da vi scorte på vår andre reelle sjanse!
Vaulen kunne ha punktert kampen etter 53 minutter. Espen Sivertsen ble holdt på høyre og Vaulen fikk frispark. Ole Wick Henriksen serverte presist på hodet til Daniel Lie som headet like over. For en sjanse.
Motsatt stakk Frank Hole avgårde og knallet ballen like tilside for vinkelen fra 16 meter.
Etter 59 minutter scoret nevnte Frank Hole. Frøyland slo ned i venstre korridor hvor Hole dukket opp på et lurt løp. Keeper Endre Lien kom løpende ut, men fra skrå vinkel maktet Hole å lirke ballen inn via lengste stolpe.
Daniel Lie fikk gult kort etter 62 minutter for en ettersleng.
En god Ørjan Bergum slo så inn fra høyre til Daniel Lie, men headingen hans ble fistet over av keeper etter 63 minutter.
Det startet å røyne på for Vaulengutta nå. Først måtte Ole Wick Henriksen ta telling, like etterpå ble Andreas Jonassen liggende i smerter. Han ble til slutt båret av banen og Anders Dale erstattet han i det 66 minutt.
Så tellefeil hos Vaulen. Plutselig var Preben Hellvik alene med keeper etter 70 minutter. Han gjorde ingen feil og satte inn 3-2. Før det hadde Vaulen hatt en fin periode.
Ørjan Bergum fikk så gult kort for en røff takling etter 72 minutter. Det var hans tredje gule slik at han må stå over mot Kopervik.
Etter 74 minutter stod det 4-2 da Tommy Tønnesen fluktet inn et frispark fra siden.
Det var en mental smell og vi var på felgen en periode. Blant annet ble et skuddforsøk etter corner blokket etter 76 minutter.
Vaulen skal ha for at dem tok seg sammen igjen og faktisk pushet på de siste ti minuttene.
Ørjan Bergum ville foreksempel ha straffespark etter 80 minutter da han gled inn i boksen, men ble presset ut.
Daniel Vatland fikk så gult kort hos Vaulen for en hard takling etter 81 minutter.
Frøylands Morten Karlson ble så utvist for hjemmelaget etter sitt andre gule kort i det 84. minutt.
Frøyland kunne så ha økt ytterligere da Daniel Vatland mistet ballen. En gedigen kontring for hjemmelaget, men Sveinung Selås hindret i siste liten.
Hawaii nå da Fredrik Stray Tjaum kontret og man fikk frispark på hjørnet av boksen etter hands, men denne gangen gikk frisparket fra Ole Wick Henriksen over.
Frøyland var litt på hælene og brukte all tid i verden på taktiske bytter.
Etter 89 minutter slo Anders Dale på Alexander Surdal Nilsen, han skjøt i vendingen og skuddet strøk utenfor stolpen selv om keeper nok hadde kontroll på den.
Frøyland var litt vaklevorne bakover samtidig som de lagde flere frispark. Etter 90 minutter løftet Ole Wick Henriksen inn i boksen. Restene av dueller havnet ut til Vegard Natland som skjøt et skudd utenfor nærmeste.
På overtid headet Daniel Lie et corner utenfor etter at ballen skled av pannebrasken.
Tre minutter på overtid nå og Daniel Lie ordnet oss nok et frispark. Ole Wick Henriksen slo inn fr avenstre, men Daniel Lie headet over.
Dermed endte det med 4-2 tap.
Neste oppgave er allerede på torsdag hjemme mot Kopervik. Her må Vaulen klare seg uten en suspendert Ørjan Bergum, samt keeper Eric Ordaz som skadet fingeren.