Vaulen med cruisekontroll
(07.08.05) Vaulen gikk videre uten å gi alt. Klebe skal ha ros for å være et spillende 5. divisjonslag. Hadde de scoret på sine to straffespark før kampen kunne det ha blitt annerledes.
BEDRE ENN SELVESTE KJØNNSAKTEN: Alexander Landsnes scoret sitt første mål siden mars 2004.
KLEBE SK
1-7
-
6 min
10 min
Thomas Idsø (Jarle Eike)
22 min
Thomas Idsø (Anders Idsø)
25 min
38 min
Alexander Landsnes (Thomas Idsø)
80 min
Tom Stian Sunde (Anders Idsø)
83 min
Tom Stian Sunde
87 min
Anders Idsø (Thomas Idsø)
7. august - Øksnevad - Tilskuere: 15 - R-cup - Dommer: Dagfinn Devik (Tjensvoll)
8. Magne Christiansen <- 45 minutter
9. Johnny Erga <- 56 minutter (-> 59 min)
10. Stian Adamsen Husvæg <- 59 minutter
11. Anders Idsø
12. Anders Schøyen -> 45 minutter
13. Eivind Staurland -> 45 minutter
14. Tom Stian Sunde -> 56 minutter
En nydelig bane og et herlig vær var rammen for 2. runde kampen i Rogalandscupen mot Klebe.
Vaulen uten Sverre Gjuvsland som fikk stå over.
Vaulen (4-5-1): Tom Arne Bø Pedersen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Alexander Landsnes, Øystein Winsnes - Johnny Erga, Thomas Idsø, Magne Christiansen, Jarle Eike, Anders Idsø - Stian Adamsen Husvæg.
Klebe fikk to straffespark før kampen grunnet divisjonsforskjellen, men bommet på begge. På det første valgte keeper Tom Arne Bø Pedersen rett side, mens det andre forsøket gikk i stolpen.
Vaulen tok raskt kommandoen i kampen. Etter to minutter ble et langt utspark fra Tommen sendt ut på venstresiden til Anders Idsø som slo inn foran mål til Stian A. Husvæg som fra fem meter headet like over tverrlegger.
To minutter senere slo Jarle Eike inn med venstrefoten, men keeper reddet headingen fra Thomas uten store problemer.
Så ble offsiden opphevet i Vaulenforsvaret, den kjappe Klebe-spissen fikk komme alene igjennom mot Robert, ballen ble lagt tilbake 45 grader til en gultrøye som bredsidet inn fra 8 meter.
Det skjedde noe hele tiden. Ny stor sjanse kom etter 8 minutter da Jarle la inn fra venstre, men Husvæg headet igjen over.
Så fortjent utligning etter 10 minutter da Jarle igjen slo inn presist fra venstre, Thomas Idsø plasserte ballen flott nede i hjørnet med hodet.
Så dobbelsjanse for Vaulen inne i boksen etter 13 minutter, forsøket fra Stian ble stoppet før keeper fikk gitt skuddet fra Johnny Erga til corner.
Løpsmaskinen Stian forstyrret en Klebe-forsvarer såpass etter 16 minutter at Anders fikk tak i ballen nede ved dørlinjen, Jarle ble servert i boksen, men det plasserte skuddet som hadde retning nede i hjørnet ble slått ut til corner.
Jarle Eike slo en lur ball i bakrommet til Anders Idsø etter 22 minutter og Thomas Idsø tok godt vare på innlegget da han med med venstrefoten klistret ballen oppe i hjørnet fra omlag 14 meter.
Tre minutter senere kom kopien. Jarle på en touch til Anders på venstre, innlegget fant Thomas Idsø foran mål som med venstrefoten la ballen pent i hjørnet.
Dermed ekte hattrick av Thomas på et kvarter!
Vaulen lå noe høyt i banen og Klebe hadde noen kjappe spillere som skapte enkelte problemer. Etter 31 minutter prøvde den ene spissen å lobbe over Tommen, men Vaulens sisteskanse var på alerten.
Vaulen gikk så opp i angrep, Stein-Ivar Andersen la inn til Stian Husvæg som fikk heade mot mål, men keeper leverte en veldig flott benparade og reddet.
Etter 38 minutter ble kampen punktert. Thomas la inn corner fra venstre og Alexander Landsnes steg til værs og headet ballen oppe i krysset!
Anders var også nær å pirke inn et corner like før pause, men traff ikke helt ballen.
Dommeren blåste av omgangen etter 44 minutter...
I pausen gjorde Vaulen to bytter da Eivind Staurland og Anders Schøyen kom inn, ut gikk Robert Hovland og Magne Christiansen.
Kampen var avgjort og det var feriepreg i starten av omgangen. Etter 56 minutter kom Tom Stian Sunde inn for Johnny, men Johnny fikk ikke sitte lenge på benken før Stian Husvæg gikk ut etter å ha fått noen knotter på fotbladet i et skuddforsøk.
Etter 62 minutter fikk Johnny et innlegg fra Anders, men styrte ballen vel utenfor fra 5 meter. "Jeg skulle ha den i vinkelen som Thomas," kom det fra Johnny Boy.
Minuttet senere fikk Anders et innlegg i feltet fra Thomas, men traff ballen med leggen og skuddet gikk himmelhøyt over.
"Nei, det ble daft etter at stjernene gikk ut i pausen," mente Magne på benken.
Klebe virket mer motivert for oppgaven og etter 73 minutter var de nære etter slurv i Vaulenforsvaret, men Tommen leverte en god redning.
Etter 77 minutter fikk Johnny endelig ballen i mål, men dommer annulerte for offside. Så løsnet det de siste ti minuttene med tre ål for Vaulen.
Først et angrep i midten, Anders la ballen inn til Tom Stian Sunde som med venstrefoten fikk satt ballen på noe underligvis inn bak keeper. Dette var Tommys første mål for Vaulen.
Etter 83 minutter vendte Anders Schøyen av en mann før han la inn mot mål. Keeper kom ut og bokset ukontrollert med en arm ned i beina på Tom Stian Sunde som fra 10 meter kontrollert satte ballen inn i det ene hjørnet!
Tre minutter før slutt ble det 7-1 etter et lærbok angrep. Thomas slo vegg med Johnny før han la inn fra høyre til Anders Idsø som enkelt kunne bredside inn på andre stolpe. Dermed ett mål og tre assists på Andi, nesten like bra som broderen med tre mål og to assists...
Like før slutt ville Jarle også ha mål, men det knallharde venstebeinskuddet fra 25 meter gikk like over.
Dermed en ny fin økt på gress for Vaulen som på fredag møter Varhaug borte.