Bjarte Rannestad
Den smakte godt
(07.08.03) Takket være mål av Eirik Ekholdt og Anders Idsø kom Vaulen ut av nedrykksonen.
Trener Tore Haugvaldstad var storfornøyd etter kampen. "Vi var totalt overlegne, særlig i andre omgang da vi fikk til det gode, gamle Vaulenspillet med bevegelse og pasninger. Jeg vil også berømme debutantene våre, den ene bare 15, som gjør en kjempeinnsats."
ENDELIG SEIER: Etter fire kamper uten seier slo Vaulen og Bjarte Rannestad til med 2-0 seier over Vardeneset.
2-0
VARDENESET
Eirik Ekholdt (Bjarte Rannestad)
44. min
Anders Idsø (straffe)
58. min
6. Jarle Eike -> 86. minutter
7. Bjarte Rannestad -> 73. minutter (<- 80. min)
8. Thomas Idsø
86
9. Eirik Ekholdt -> 61. minutter (<- 69. min)
35
10. Stian Husvæg -> 69. minutter (<- 73. min)
11. Anders Idsø
12. Kjetil Aasland <- 25. minutter
13. Christian Lyse <- 61. minutter (-> 80. min)
14. Ruben Johnsen <- 86. minutter
15. Eric Ordaz
Vaulen i 4-4-2 formasjon med Jarle Eike tilbake fra suspensjon og Stian Husvæg med fra start. Vaulen startet best, men var nær å få en tidlig kalddusj fra Richard Enge som først skjøt hårfint utenfor fra 20 meter før han like etterpå var farlig frempå med en heading etter en corner. Vaulen var allikevel det beste laget, etter 10 minutter traff Vaulen stolpen og ut da Bjarte Rannestad ladet fra i overkant 20 meter. Thomas Idsø ville ikke være dårligere to minutter senere da han snappet opp en halvklarering fra VBK-forsvaret. På halvspretten sendte han avgårde en kanon, men keeper Tommy Ulseth var raskt nede i hjørnet.
Vardeneset prøvde seg så med et langskudd fra Glenn Undheim som strøk den høyre stolpen, men farligst ble det nok da noe som lignet et innlegg fra Trond Jensen traff oppsiden av tverrliggeren etter 19 minutter.
Resten av omgangen eide Vaulen som skapte en rekke halvsjanser. Først var det banens beste mann, Jarle Eike, som flott slo igjennom Eirik Ekholdt, men i duell med en utrusende VBKs sisteskanse måtte Eddi gi tapt og ballen ble slått til corner. Så et corner fra Anders Idsø som etterhvert fant Stein-Ivar Andersen på andre stolpe, fra liten vinkel sparket Steini ballen i stangen og ut.
Etter 25 minutter byttet Vaulen ut en Alexander Landsnes med Kjetil Aasland, Gisle Aanerud gikk samtidig inn i midtforsvaret mens Aasland tok venstreback rollen. Samtidig overtok Eike kapteinsbindet. Landsnes hadde like i forkant fått en kakk i ankelen, men har også slitt med sykdom i det siste.
Så etter 35 minutter nok en lur stikker fra Jarle Eike til raske Stian Husvæg på løp, Tommy Ulseth rykket ut og stoppet ballen med hendene helt på 16 meter streken. Eirik Ekholdt mente det var frispark og utvisning på Ulseth for hands som absolutt sistemann, dommeren satte ikke pris på de høylytte protestene og svarte med å gi Ekholdt gult kort for munnbruk.
Det tetnet seg til før pause, men etter 44 minutter skulle Vaulen få en viktig ledelse før pause. Et lavt skudd fra Bjarte Rannestad fra om lag 25 meter fant Eirik Ekholdt, som på ekte ishockey vis styrte ballen inn ved første stolpe! Den kunne bli enda mer for Beachboys rett før pause da enda en genial pasning fra Eike fant Ekholdt på vei igjennom, men denne gangen ble forsøket fra Eddi stoppet. Et skudd fra Anders Idsø på overtid i andre omgang var nær, men gikk utenfor det venstre hjørnet.

Vaulen fortsatte presset i starten av andre omgang. Etter 58 minutter ble Jarle Eike revet ned i feltet og dermed straffe. Fra 11 meter er Anders Idsø sikkerheten selv, også denne gangen fant han nettmaskene og dermed 2-0.
Så etter 61 minutter kom Christian Lyse inn på for Eirik Ekholdt. Lyse som er en liten og teknisk spiss fikk dermed sin a-lags debut.
Mens Vardeneset resignerte, blomstret Vaulen til. Man fikk selvtillit i laget og ungguttene Lyse og Husvæg brillierte til tider med raid og dribleserier. Etter 69 minutter kom Eirik Ekholdt innpå for Husvæg, men Husvæg hadde knapt satt seg før han kom innpå for Bjarte Rannestad fire minutter senere da som høyre kant. I mellom tiden hadde Vaulen en fin sjanse da Anders fant Eirik som elegant la igjen til Lyse på skuddhold, men ballen gikk like utenfor. Etter 80 minutter kom Rannestad innpå igjen for Lyse.
Man fikk troen på seg selv og hele laget fungerte i sammen. Eirik Ekholdt var tilrettelegger og etter 83 minutter la han igjen til Stian Husvæg, skuddet traff en VBK-forsvarer og det var bare marginer som skilte mellom corner og selvmål. På det andre corneret etter nesten-selvmålet slo Thomas Idsø flott til Kjetil Aasland, men headingen fra kloss hold gikk over.
Da det gjenstod fire minutter fikk Thomas Idsø et unødvendig gult kort for en tullete krokfot. Kortene til Ekholdt og Thomas Idsø betyr at begge nå lever i faresonen med to gule denne sesongen. Like etterpå foretok Vaulen seg et bytte, debutant Ruben Johnsen erstattet Jarle Eike som hadde fått seg en liten smell i leggen. 18-åringen ble raskt involvert da Vardenesets Stian Pollestad klumsete felte han midt på banen og fikk direkte rødt kort etter 89 minutter.
Fem minutter ble lagt til av dommeren, noe som bare gavnet Vaulen som virkelig koste seg. Stian Husvæg var svært så skuddvillig og jaktet sitt første seniormål, men lyktes ikke i denne omgang. Siste sjanse var det Gisle Aanerud som fikk, Gisle som nå skal reise for å studere utenbys klemte til med et kanonskudd på overtid men keeper reddet slik at det ble 2-0.