Gutsen er tilbake på Vaulen
(07.08.02) Dette var Pedro Salgados store kveld med hattrick på elleve minutter! I tillegg hadde målkongen fra Setubal to assist da Vaulen vant sterke 8-2 mot Tasta som riktignok spilte med ti mann i over en omgang.
82
TASTA
Jarle Eike
6 min

13 min Kenneth Almås
Eirik Ekholdt
20 min
Anders Idsø
26 min
Anders Idsø
53 min
Sverre Møllegaard
63 min

Pedro Salgado
66 min
73 min
77 min

86 min

–>

Etter noen forsmederlige tap i forbindelse med ferieavvikling var det nå lagt bak seg noen gode treninger med flere spillere tilbake.
Noen spillere takker for seg. Erik Hilden reiser utenbys for ingeniørstudier, mens Ole Bjørn Bredesen hadde kommet inn på BI i Kristiansand.
Vaulen (4–42): Tom Arne Bø Pedersen – Øystein Winsnes, Kjetil Aasland, Erik Gysland, Erik Hilden – Pedro Salgado, Jarle Eike, Stein Ivar Andersen, Anders Idsø – Eirik Ekholdt, Inge Martin Hinna.
Tjue priviligerte tilskuere så kampen i første omgang, men noen kom til senere.
Vaulen tok en oppskriftsmessig ledelse tidlig i kampen ved midtbaneterrier Jarle Eike. Han fikk to sjanser fra sekstenmeter og på andre forsøk fant ballen nettmaskene.
Tasta hadde vært farlig frempå i starten, det var derfor ikke helt ufortjent at dem utlignet til 1-1 like etterpå ved Kenneth Almås som fra kanten av boksen skjøt
ballen tilside for Vaulens keeper Bø Pedersen.
Angrepene rullet frem og tilbake i kampen og etter 20. minutt skulle Vaulen få tilbake ledelsen. På sedvanlig vis var det Eirik Ekholdt som puttet inn på retur fra keeper.
Nå eide Vaulen kampen og man så klasseforskjell på lagene, 3-1 ble det etter at Anders Idsø fyrte av en kanon som keeperen ikke rakk å reagere på. Fra sidelinjen var den entusiastisk treneren Tore Haugvaldstad tydeligvis fornøyd med sine spillere. "Det er herlig å ha mange spillere på laget som kan skyte skikkelig," var Tores dom.
Rett før pause ble Tasta redusert til ti mann da målscorer Almås fikk sitt andre gule kort for dagen. En korrekt avgjørelse av dommer Hobberstad som dog overså ett soleklart straffespark til Vaulen få minutt senere da Saudas store sønn Stein-Ivar Andersen brutalt ble stoppet i sin forsering.
Med 3-1 til halvtid kunne Vaulen gå til en velfortjent pause som ble tilbragt i piknikatmosfære på den skyggelagte marken bak løpebanen.
Andre omgang ble ren oppvisning fra orangetrøyene som viste Tasta hvordan man kan spille fotball langs bakken. Anders Idsø var mannen bak 4-1, igjen på ett nydelig skudd fra midtbanevirtousen. Innbytter Sverre Møllegaard jobbet knallhardt og fikk raskt lønn for strevet da han lagde 5-1, men så skulle en annen overta showet.
Stjernen Pedro Salgado hadde allerede to assists da han gikk i gang med sitt elleville hattrick. På skarve elleve minutt scoret han flere mål enn han har gjort på de første tolv seriekampene! To av målene var lure skudd som suste inn nede ved stolperoten mens det tredje var ett akrobatisk volleyskudd av den sjeldne sorten.
Vaulen er nå tilbake på andre plass og har fem poeng opp til ledende lag Åkra, men med en kamp til overs er ikke strandguttene avskrevet i kampen om det edleste metall.