Småskuffet tross bra bortepoeng
(07.06.19) Et småskuffet Vaulen måtte se seg fornøyd med ett poeng etter å ha ledet store deler av kampen.
Vegard Natland ga nemlig Vaulen ledelsen allerede etter to minutter.
Vaulen slapp Klepp til få sjanser i starten, men lagde straffespark etter 20 minutter. Der var Endre Lien på plass og reddet.
Det så lenge ut til å gå veien, men ti minutter før slutt utlignet Dardan Shabi til 1-1.
KLEPP
1–1

2 min
Vegard Natland
Dardan Shabi
80 min
7. juni – Klepp stadion Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: OA Frøyland (Frøyland)

12. Jarle Eike

Fredag ble det klart at Erlend Høllen Sjøen ikke fikk fri fra jobb, man hentet dermed inn Torbjørn Ankerheim fra B-laget. Torbjørn er 28 år og gikk gradene i klubben på det gode 90-tallet, men hadde aldri vært med i A-lagssammenheng før.

Forfallsliste:
Gabriel Økland Retallack (skade), Daniel Larsen Stensland (skade i fot), Casper Schibstad Tjøstheim (syk), Alexander Nilsen Surdal (ribbein), Eric Ordaz, Eirik Reiestad (skulle delta på et løp lørdag, 60 km på 12 timer), Audrius Mirauskas (tilbake 17. juni), Morten Nygård (brukket fot - klar til høsten), Thomas Surdal Arnesen (muskelskade og leddfesteskade i kneet - usikker varighet, trolig noen uker), Erlend Høllen Sjøen (jobb).
Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Ørjan Bergum, Idar Røed Randeberg, Bendik Aarstad, Ivar Evensen – Fredrik Bokn Hansen, John Petter Gilje, Tobias Fosse Ekeland – Sebastian Mollan, Sisco Mick, Vegard Natland.
Vaulen med tre endringer siden sist, Bendik Aarstad, Tobias Fosse Ekeland og Sebastian Mollan inn for Kristoffer Muri, Eirik Reiestad og Felix Alinyoh.
Vaulen med pangstart. Det gikk på en berøring fra venstreback Ivar Evensen inn i midten til Tobias Fosse Ekeland som spredte ut til venstre. Det så ut som en umulig ball, men Vegard Natland fullførte løpet og kriget til seg ballen fra backen, dermed klar bane mot mål. Med kun keeper igjen vridde han ned i korthjørnet fra 16 meter.
Deilig mål av Vegard som dermed fikk notert sitt første mål på nesten 13 måneder.
Klepp hadde vel så mye ballen, men de brukte flere berøringer slik at det sjelden ble farlig. Hos Vaulen gikk det mye raskere med færre berøringer, dermed så det alltid farligere ut når strandguttene fosset fremover.
Ivar Evensen spilte fri Tobias Fosse Ekeland på 20 meter etter 10 minutter, ballen havnet ut på venstre hvor Vegard Natland krosset inn på andre stolpe, men Sebastian Mollan headet utenfor.
Klepp slo mye langt mot tunge Sven Andre Kyvik og vant en del cornere. Etter 17 minutter slo hjemmelaget en corner fra venstre som dalte over alle og ned på andre stolpe. Her ble det headet stolpe og ut før returen havnet ut til Jarle Madland som skjøt utenfor.
Klepp ble tildømt straffespark etter 20 minutter da Vegard Natland jaget Martin Norheim i boks, en fot ble strukket ut etter ballen og det var som en potetsekk som gikk i bakken ute på Jæren.
Sven Andre Kyvik steppet opp fra 11 meter og skjøt nede til venstre, men der var Endre Lien raskt nede og fikk venstrehånda på ballen. Endre var raskt oppe igjen og fikk sklidd returen ut til corner foran Kyvik. Lykkelige medspiller kom løpende til og gratulerte keeperen.
Tobias Fosse Ekeland fyrte så et nydelig skudd inn i mål fra 40 meter, men dommeren hadde allerede blåst av slik at Toby isteden fikk et gult kort i kampens 29. minutt.
Tobias Fosse Ekeland avleverte nok et langskudd like etter, men denne gangen gikk skuddet utenfor.
Nye fine kombinasjoner av Vaulen da Tobias Fosse Ekeland fant Vegard Natland ute på venstre, men skuddet gikk like over fra lysluggen i kampens 33. minutt.
En god John Petter Gilje slo innover mot Tobias Fosse Ekeland som viste raskt beinarbeid før han smalt et venstrebeinsskudd fra 18 meter i tverrleggeren og over etter 35 minutter!
Opp mot pausen fikk hjemmelaget mer trøkk i spillet sist. Kyvik stusset blant annet et oppspill meteren utenfor i kampens 37. minutt.
Et innoverskrudd Klepp-innlegg fra venstre spratt så halvmeteren utenfor etter 40 minutter. Like etter gikk et skummelt legg fra samme side gjennom hele feltet.
Klepps Marius Hegelstad headet så et corner like over to minutter senere.
Tobias Fosse Ekeland forserte så flott fremover og fant Sisco Mick på vei igjennom, men det hele ble avblåst for offside.
Vaulen gikk dermed til hvilen målet foran.

Samme lag for Vaulen i andre omgang, men kantspillerne Mollan og Bokn Hansen hadde skiftet side.
Ingebreth Mossige kom plutselig fri på 16 meter da vaulenstopperen Bendik Aarstad timet feil, men man jobbet inn situasjonen og fikk ut til corner etter 51 minutter.
Beachboys første bytte kom like etter da Even Sandøy Nærum erstattet Fredrik Bokn Hansen.
Utviklingen var tydelig. En ny skummel Klepp-ball ble slått inn i boks etter 54 minutter.
Ørjan Bergum fant Sebastian Mollan i boks etter timen, men han fikk ikke ladd kanonen.
Felix Alinyoh erstattet Mollan etter 61 minutter.
Klepps keeper var nær en gigatabbe på et tilbakespill etter 64 minutter, ballen gikk nemlig under knottene på han og trillet like utenfor eget mål til corner.
Byttene hadde fått løftet Vaulen lengre opp i banen og man hadde tre cornere på tre minutter halvveis i omgangen. Vi bet oss fast, men det nærmeste vi kom var Fosse Ekelands blokkerte forsøk fra returrommet.
Sisco Mick ble spilt fri på høyre etter 69 minutter og prøvde å kippe over keeper, men ballbanen ble lav og enkel.
Kaotisk i vaulenboksen etter 74 minutter. Bendik Aarstad bomma på taklingen og Kyvik fikk fortsette til hjørnet av femmeteren, fra skrå vinkel gikk skuddet forbi stopper Randeberg, men ikke keeper Endre Lien som holdt ballen.
Det var en stigende frustrasjon over dommeren her som dømte vel mye i fordel hjemmelaget skulle vi tro både spillere og vaulensupporterne på tribunen.
Bård Stangeland slo høyt inn fra høyre etter 80 minutter, ballen spratt mellom og forbi forsvarsrekka og over til Dardan Shabi som bredsidet inn på andre stolpe.
Utrolig bitter følelse, men det hadde vært noe i emning lenge.
Vaulen var rystet og var nær ved å forære Kyvik vinnermålet like etter. Idar Røed Randeberg fikk ikke tak i Bendik Aarstads pasning inn i egen boks, Kyvik snappet opp, men keeper Endre Lien ruset ut og fikk forstyrret avslutningen i nettveggen.
John Herman Ås kom inn for Vegard Natland som slet med krampe.
Ivar Evensen slo inn etter 83 minutter, men Idar Røed Randeberg dundret høyt over på direkten.
Nytt gult til Vaulen etter 85 minutter da Even Sandøy Nærum plukket med sitt andre for sesongen.
Så en 28 år gammel A-lagsdebutant da Torbjørn Ankerheim kom inn for Sisco Mick etter 86 minutter. Den nye mannen tok plass på høyrekanten, mens Felix Alinyoh gikk opp som spiss.
Klepps Jarle Madland fikk rødt kort etter 87 minutter. Han gikk i duell med Ørjan Bergum som ble liggende. Kombinasjonen albue og en glose som ikke egner seg på trykk var nok til at dommeren trakk rødt direkte.
Tross overtall slet Vaulen med å få sette inn en alvorlig sluttspurt. Nærmest kom Felix Alinyoh som skjøt i tverrlegger etter 92 minutter, men på ny ble det blåst for offside.
Siste sjanse gikk til Klepp, men corneren etter 94 minutter ble headet utenfor.

Det var en noe småskuffet vaulengjeng som gikk av banen, men kampen sett under et så var nok uavgjort helt greit.