Kjekt på Finnøy
(08.06.18) Vaulen Beachboys After Dark. B-laget med kulturutveksling på Finnøy. Michael Sivertsen med referat fra kampen.
FINNØY
2–3
VAULEN B

10 min
John Petter Gilje

50 min
Darren Ross
Torjus Halsne
76 min

77 min
Jakob Steinnes
85 min

29. mai – Leikvoll stadion Tilskuere: 27 – Serie – Dommer: S Storedale (Storhaug)

31. Michael Sivertsen

Vårt ultraseriøse B-lag skulle torsdag kveld møte topplaget Finnøy på Tomatenes hjemland.

Allerede 24 timer før kampstart var vi 19 påmeldte, våre stakkars lagledere så med skrekk frem til å ta ut en tropp der enkelte ble utelatt. Heldigvis var vi kun noen timer senere nede i 10 påmeldte, så da var luksusproblemet ute av verden og de kunne gå tilbake til den vante tonen der vi bønnfaller alle som noensinne har hatt befatning med Vaulen, det være seg laget, bydelen eller kun badestranden, om å hjelpe til.

Til slutt så var vi 11 mann som møtte 20 minutter før kampstart, og 2 som møtte 20 minutt etter kampstart. Vi manglet også keeperhansker, keeperdrakt og ett par fotballsko(!). Dugnadsånd fra lagkamerater og et ekstremt gjestfritt Finnøy som lånte bort keeperhansker gjorde at vi kunne stille et slagkraftig lag. De første 20 minuttene så stod en fyr jeg ikke vet navnet på i mål, han hadde langt hår og hestehale.

Kampen startet utrolig nok veldig bra. Vi har mye ball, produserer flere sjanser og er det klart førende laget. Etter ca 20 minutt så får vi frispark fra rundt 22,3 m. John Petter plasker i vei et mediokert skudd som går i mål. Etter dette durer kampen videre i noenlunde samme spor. Vaulen produserer overganger og holder Finnøy borte fra boksen. Hadde det ikke vært for at Vaulens høyreving for dagen, Michael, hadde touch på nivå med Donald Trumps retorikk så kunne ledelsen vært enda  større når vi gikk til pause. Men, 1-0 til pause er et kjemperesultat mot et Finnøy som kjemper i toppen.

Vi blir enige om å fortsette i samme spor etter pause, og klarer dette ganske bra. Etter 70 minutter-ish så får vi et nytt frispark, denne gangen fra 17,4 m. Darren velger å skyte i ca 48 km/t midt på keeper, men en Finnøy-bu er mer desorientert enn Sulli når han skulle finne Finnøy og skaller ballen i eget mål. En ganske fortjent 2-0 ledelse!

Få minutter senere så spiller Finnøy både ball og tomat i hatt med oss, kommer seg ut på kant og slår et lavt innlegg inn i boks som en godkar fra Finnøy løper i mål. 2-1, kamp igjen.

Men vi mister ikke motet, etter 82-ish minutter så kriger vi frem en corner. Gilje stoler ikke på lagkameratene sine og velger å skru den rett inn. 3-1. Keeperspill på 6. divisjonsnivå.

Men Vaulen B er ingenting om ikke ustabile. 86 minutt, 3-2. Var så sliten på dette punktet at jeg ikke husker hvordan det kom, bare at vi tok avspark og at speaker gauket på Finnøysk om at det var kamp igjen. Heldigvis klarte vi å være kyniske (med et hederlig unntak som jeg kommer tilbake til) og klarer å unngå det helt store presset mot oss mot slutten. Kampen ebber ut med en latterlig deilig 3-2 seier.

Dagens høydepunkt: På stillingen 3-2 så blir Stokki skadet og signaliserer til benken på motsatt side at han må bytte. Mannen kan på dette punktet nesten ikke gå, og vi leder 3-2. Heldigvis (for Finnøy) så klarer han å mobilisere en siste 50 m langspurt på tvers av banen, slik at vi kan få unna dette byttet i rekordtempo. Motspillere, speakere og tilskuere trampeklapper Stokki av banen. Aldri før har de sett at motstanderbackens høyst reelle skade og påfølgende bytte blir løst på under 25 sekund.

Siste melding: Finnøyfolk er fantastiske folk. Gjestfrie som få, god tone på banen til tross for flere rare dommeravgjørelser og ektefølte gratulasjoner til det seirende laget. 10/10.