1. Kristoffer Dionato Johannessen -> 88 minutter
12. Stian Falnes
17. Are Meling
19. Sven Ole Høvring
22. Jostein Eidem
Vaulen manglet halve forsvarsfireren i en syk Marius Fossmark og en suspendert Petter Søndenå.
Vaulen (44–1–1): Ørjan Olsen – Magnus Kartevold, Stian Lima, Eivind Staurland, Erik Hildén – Øystein Berge Gjellestad, Anders Dale, Anders Idsø, Christian Lyse – Magne Christiansen – Henrik Jelsa.
Nydelig maivær var rammen til denne kampen hvor klubblegenden Arthur Auklend på 83 år hadde funnet veien. Arthur er nummer 11 på Vaulens adelskalender.
Lagene skiftet side og Vaulen fikk sol i nakken i første omgang.
Vaulen tok ledelsen allerede etter tre minutter. Magne Christiansen sitt frispark fra 40 meter gikk inn i høyre vinkel! Et lekkert mål, men det var nok ment som en pasning. Anders Dale forstyrret keeper Magnus Håland som kanskje skulle ha fått frispark.
Flying start for Vaulen som fortsatte presset. Et frispark fra Anders Idsø på høyre fant Eivind Staurland som headet rett på keeper etter seks minutter.
Magnus Kartevold slo inn fra høyre til Magne Christiansen på 16 meter, han prøvde å skyte på direkten, men det ble til en demping. Da Magne omsider fikk skutt ble forsøket blokket til corner.
Det var mange tøffe tak i denne kampen og det gikk hardt til i duellene.
Christian Lyse flikket frekt gjennom Magne Christiansen etter 21 minutter, men "Bolla" fikk dårlig trefff og ballen trillet inn til keeper.
Klepp på sin side hadde produsert lite på egenhånd, men etter hvert vant dem flere og flere dueller og dem kom mer med i kampen.
Klepps Ronny S. Egelandsdal fikk ballen slått over fra Daniel Storhaug, han så nok ballen i mål bare for å se at Stian Lima reddet på streken etter 29 minutter.
Vaulen forsvarte seg noe rufsete og tok flere store sjanser.
Eirik Stokka slo legg til Eirik Monsen etter 37 minutter som var en hårsbredd fra å heade inn på lengste stolpe.
Klepp utlignet etter 39 minutter da Storhaug kippet over og fant Jordon Love. Skotten skjøt på direkten og fant veien inn nede til venstre.
Vaulen ble nå overspilt og måtte løfte seg flere hakk.
Egelandsdal fant Love etter 43 minutter, skuddet gikk hardt i nettveggen. Sjansen kom etter at Vaulen var i ubalanse etter et offensivt frispark, man var for sene hjem.
Falnes, Husvæg og Nilsen Salthe ble beordret til å varme opp i pausen, noe måtte gjøres.
Ingen endringer ble gjort i pausen. Kveldssolen hadde nå blitt vanskeligere og Vaulen slet med sikten.
De oransje virket mer tent i starten av omgangen. Christian Lyse prøvde seg på et dribleraid i feltet etter 49 minutter, men fikk en litt for lang touch.
Klepps Mirzet Popovic fikk gult kort etter 52 minutter for en takling på Anders Dale.
Vaulen solgte seg bak og Eirik Stokka skjøt i høyre stolperot etter 54 minutter.
Det hadde grodd usikkerhet i vaulenlaget nå spesielt på defensiven.
Nå var man inne i en periode med mye svakt spill. Det ble spilt mye langt fra begge lag.
Christian Lyse tråkket over nede ved hjørneflagget på Klepps banehalvdel etter 57 minutter.
Klepp tok ledelsen etter timen da dem rullet opp på venstre og slo inn. Der dukket Daniel Storhaug opp som satte ballen nede til høyre fra åtte meter.
Like etter byttet Vaulen sine to vinger. Ole Nilsen Salthe kom inn for Øystein Berge Gjellestad på høyre. En skadd Christian Lyse ble erstattet av debutant Christer Husvæg som er ny fra Vardeneset.
Vaulen løftet seg fremover på banen etter å ha kommet under. Man kom til et par cornere, mens man ville ha straffespark da Anders Dale ble dratt over ende i feltet etter 69 minutter.
Hulken Fredrik Berntsen kom inn for Henrik Jelsa etter 71 minutter.
Klepp økte ledelsen da Vaulen måtte gi til corner fra venstre etter 72 minutter. Ørjan Olsen bokset høyt ut i feltet til Daniel Storhaug som enkelt fikk heade inn.
Istedenfor å gi opp skulle Vaulen starte en gedigen sluttspurt som fikk pulsen til å slå raskere på sidelinjen.
Fredrik Berntsen kom til en dobbelsjanse etter 72 minutter. Anders Dale vant første duellen på et legg fra høyre og ballen falt til Hulken. Det første skuddet ble blokkert, mens en grønnskjorte kastet seg etter det andre forsøket og reddet på strek til corner.
Det skulle bli ny spenning i kampen etter ping-pong-spill. Ole Nilsen Salthe slo til Magnus Kartevold som kom på overlapp på høyre etter 75 minutter. Innlegget fant Fredrik Berntsen på andre stolpe som slo til Christer Husvæg, ballen ble slått flatt på tverrs av mål til Magne Christiansen som sklidde inn 2-3.
Christer Husvæg la inn fra venstre etter 76 minutter. Magne Christiansen headet tilbake til Ole Nilsen Salthe som skjøt på vollet i en grønn og til corner. Det skuddet hadde en fin retning!
Vaulen øynet håp nå. Et corner fant Eivind Staurland som fikk sitt skuddforsøk blokkert i feltet etter 77 minutter.
Klepps keeper rev over ende Magne Christiansen på en høy ball fra Erik Hildén etter 79 minutter. Hele vaulenkolonien ville ha straffe, men dommer Lars Dahlgren vinket spillet videre.
Klepp var nær ved å punktere kampen da Ronny S. Egelandsdal skjøt like utenfor på et langt kast etter 80 minutter.
Anders Idsø slo en nydelig ball over backen til Ole Nilsen Salthe, ballen gikk tilbake inn i boksen til Magne Christiansen, som på direkten skjøt meteren utenfor venstre stolpe.
Vaulen var over Klepp nå.
Klepps Veljko Manojluvic fikk gult kort etter 82 minutter for en takling på Stian Lima. Frisparket tok Eivind Staurland, Anders Dale stusset gjennom Fredrik Berntsen som stokket beina på venstrehjørnet av fem meteren. Skuddet gikk i undersiden av tverrlegger og ned på streken før Ole Salte kastet seg etter returen uten å nå frem. Trener Endre Tangen rev seg i håret etter den gedigne muligheten!
Magne Christiansen ble felt på 22 meter etter 84 minutter. Man satte opp en stor mur, men skuddet gikk høyt over.
Ørjan Olsen pådro seg strekk på baksiden av låret på et utspill og signaliserte at han måtte ut.
Kristoffer Dionato Johannessen fikk sin første ordinære kamp for Vaulen da han erstattet Olsen etter 88 minutter. "Afro" kom fra Stavanger IF i vinter.
Anders Dale var nå sliten og David Møller kom inn etter 89 minutter.
Dommer Lars Dahlgren signaliserte at det var lagt til fire minutter.
Vaulen stod nå bare igjen med Stian Lima bak. Eivind Staurland var flyttet frem.
Ole Nilsen Salthe kastet inn etter 92 minutter. Ingen er bedre feilvendt enn Fredrik Berntsen som vendte om og prøvde seg. Nesten!
Klepp handset et innlegg fra Erik Hildén etter 93 minutter. Dermed frispark fra 23 meter fra Anders Idsø. Skuddet var velplassert opp mot høyre vinkel, men keeper nådde oppunder krysset og fikk slått ut.
Dommeren hadde sett nok etter 94:17. Dermed gikk Vaulen på sitt andre strake 3-2 tap. Nå satser man på opptur borte mot Riska på onsdag.