Herlig seier
(07.05.09) Kampen lå lenge og vippet, men Vaulen er i flyten. Dermed ble det 3-1 seier over Skjold etter mål av Christiansen og Lyse (2).
SKJOLDET FALT: Vaulen med ny fin seier.
3-1
SKJOLD
Magne Christiansen (J Eidem)
18 min
40 min
Bjørnar Hompland (E Hopovac)
Christian Lyse (J Eidem)
57 min
Christian Lyse (R Hauge)
68 min
7. mai Vaulenbanen Tilskuere: 45 – Serie Dommer: Jan Øivind Ulseth (HIL)
1. Elton Rossebø
Marius Fossmark, Magnus Torgersen og Tom Arne Bø Pedersen var tilbake hos Vaulen. Ute fra sist var Are Meling, Stein-Ivar Andersen og Stian Lima.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Torgersen, Jarle Eike, Marius Fossmark, Jostein Eidem – Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, Stian Falnes – Christian Lyse, Henrik Jelsa.
Skjold: Aleksander Rossebø, Jan Reidar Tjøsvold, Bjørnar Hompland, Petter Sørensen, Øyvind Stokland, Hans Kristian Risanger, Emir Hopovac, Roy Miljeteig, Jan Trygve Haraldseid, Are Søderlund, Hans Petter Mortveit. Innbyttere: Christian Bredal, John Hettervik, William Gjerde, Tormod Barestad, Jan Einar Trøland, Joachim Humen.
Det var få sjanser i innledningen. Spillet ble noe hemmet av vinden.
Skjold stod bare med ett poeng før dagens kamp, men hadde møtt mange tøffe lag. De var anført av regissøren Roy Miljeteig på midten, mens Are Søderlund var giftig på topp.
Magne Christiansens strippeseanse etter 11 minutter vil nok bli husket lenge av publikum. Magne måtte nemlig få på seg en lyskebukse under shortsen.
Begge lag spilte på små marginer og det var mye frem og tilbake på midten.
Så etter kvarteret spilte Magnus Torgersen opp fra sin høyreback. Skjoldforsvareren bommet og ballen gikk i luften. Henrik Jelsa fikk slå gjennom til Christian Lyse, som alene mot keeper skjøt over fra 16 meter. Det var en god sjanse, men avslutningen ble for panisk.
Etter 18 minutter kom Alexander Surdal Nilsen ned langs høyre. Det harde innlegget gikk gjennom hele feltet, men Vaulen beholdt ballen. Jostein Eidem la inn fra venstre på hodet til Magne Christiansen som headet ballen nede til venstre i mål.
Skjold var ikke ufarlige og hadde mye av ballen. Etter 19 minutter fikk man et Are Søderlund et mål annulert for offside.
En god redning av Tom Arne Bø Pedersen holdt Vaulen foran etter 26 minutter. Roy Miljeteig dro seg fri i feltet og skjøt nede til venstre, men der var Tommen kjapt nede.
Vaulen slet med lange avstander i feltet og det var tydelig at enkelte spillere slet voldsomt med skavankene sine.
Stian Falnes prøvde et langskudd fra det venstre hjørnet av boksen etter 32 minutter, knallhardt, men drøye meteren over.
Are Søderlund falt inne i boksen etter en duell med Jarle Eike, men dommeren vinket spillet korrekt videre.
Ny stor skjoldsjanse etter 39 minutter da Jan Trygve Haraldseid spilte fri Emir Hopovac som skjøt rett på Tom Arne Bø Pedersen. Tom Arne taklet spissen som hadde fått tak i returen, spilleren i gult svarte med å legge seg til stor irritasjon for Vaulens sisteskanse.
Vaulen var nå kraftig på bakbeina og de var heldige som hadde holdt unna.
Man måtte gi etter for presset etter 40 minutter da et corner fra venstre fra Emir Hopovac fant hodet til stopper Bjørnar Hompland på første stolpe. Dermed 1-1.
Roy Miljeteig skjøt like over etter 44 minutter og Vaulen var nok mest forøyd da dommeren blåste av for pause.
Vaulen gjorde to bytter i pausen. Inn kom Eivind Staurland på midten for en lysketrøblet Magne Christiansen. På venstre midtbane erstattet David Møller Stian Falnes.
Det fungerte litt bedre i andre omgang for Vaulen. Etter sekunder satte man igang Christian Lyse på et langt kast langs venstre. Han løp i fra alt og alle og kom alene mot keeper som ruset ut og reddet, returen gikk via Lyse og til utspill fra mål.
Vaulen fikk frispark sentralt i banen og fra 24 meter etter 50 minutter. Anders Idsøs frispark skrudde en del, men så ufarlig ut. Keeperen slapp den alikevel forbi og ballen gikk i stolperoten og ut. På returen headet Jostein Eidem mot mål, David Møller prøvde å pirke den inn, men Skjold reddet på streken.
Are Søderlund taklet Magnus Torgersen styggt etter 51 minutter og fikk gult kort.
Mot spillets gang skulle Vaulen gå opp i ledelsen etter 57 minutter. Et innlegg fra Jostein Eidem på venstre gikk over hodet på Henrik Jelsa i feltet, ballen kom langt ut på høyre hvor Christian Lyse fra omtrent dødvinkel skjøt ballen i krysset! Herlig revansj for spissen som etter å ha bommet på et par hundre prosent sjanser scoret fra en nesten umulig posisjon.
Henrik Jelsa tråkket over og ble byttet ut med Ronny Hauge etter 66 minutter.
Like etter hadde Skjold en gedigen dobbelsjanse. Man skar inn fra høyre og skjøt på tverrs av mål, før Jostein Eidem blokket et skudd fra kort hold. Der burde det ha stått 2-2, istedenfor hadde Christian Lyse andre planer.
Anders Idsø slo frem en lang ball til Ronny Hauge i feltet etter 68 minutter, på en berøring sendte han fri Christian Lyse som på dødelig vis satte ballen kontant nede til venstre for keeper!
Are Søderlund fikk stå og ta i mot på 20 meter etter 72 minutter. Han gikk på tverrs, men ble presset til å skyte utenfor høyre kryss.
Anders Idsø spilte så fri Ronny Hauge med en presis ball. Keeper ruset ut og lobbforsøket ble blokket til corner.
Venstreback Erik Hildén kom inn for Alexander Surdal Nilsen etter 77 minutter. Dermed rokkerte man om på laget med Jostein Eidem opp på venstre midtbane, mens David Møller gikk over på høyre.
Et langt utspill etter 80 minutter sendte Christian Lyse og Ronny Hauge løs mot to gule. Lyse fikk godt kontroll på 20 meter og slo mot Ronny Hauge, men ballen ble litt for lang.
Men bra tendenser av Vaulen. Ronny Hauge var på farten igjen etter 83 minutter da han med et frekt medtak passerte på venstre. Veteranen kom ned til dødlinjen og slo presis ut 45 til Christian Lyse, men tåskuddet blåste over.
Stian Refvik fikk de siste fem minuttene for Jostein Eidem på venstre midtbane. Mens Christian Lyse gikk av til applaus like før slutt, inn kom Pål Jacob Nessjøen.
Stian Refvik så sitt snitt til å få navnet i avisen etter 91 minutter da han sparket etter Christian Bredal. Skjoldinnbytteren svarte med å slå etter Reffen. Dommeren ga gult kort til Stian Refvik, men nøyde seg med tilsnakk til Bredal.
Dermed endte det med 3-1 seier til Vaulen som er ubeseiret etter fire kamper. Vaulen har ikke hatt en så bra serieinnledning siden 2004.
Neste kamp er onsdag 13. mai hjemme mot FK Haugesund 2.