Fortsatt full pott
(07.04.16) Herlig seier av Vaulen som står med full pott etter to kamper.
Etter to perlemål av Thomas Monsen Haugland virket seieren trygg for Vaulen, men på slutten ble det vel spennende. Christer Håland reduserte og hjemmelaget pushet skikkelig på blant annet med treff i stenger.
SUNDE
1–2

22 min
Thomas Monsen Haugland

49 min
Christer Håland
73 min

7. april – Kvernevik kunst Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Geir Furenes (Hana)

24. Andreas Jonassen

Forfall fra Audrius Mirauskas og Erik Holst Aasland. Lars Skjelbred Nygård kom inn i troppen.
Fredrik Stray Tjaum har operert kneet og blir nok ikke kampklar før i høst.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Kristian Gaard, Vegard Natland – Olav Hovstad, Thomas Monsen Haugland, Ceu Lian Khar – Tony Tran, Alexander Surdal Nilsen, Ole Wick Henriksen.
Fordommene om "Kvernavigå" ble opprettholdt av eklektisk dansebands hiphop som ljomet ut over anlegget før avspark.
Flott kveldssol ga flott stemning på tribunen hvor noen jenter holdt det gående med heiarop gjennom hele kampen.
Utskiftsklare Kvernevik kunstgras var en hard og luggete bane hvor Vaulen slet med å holde på ballen over lengre perioder. Sunde hadde ballen mest inne på Vaulens halvdel, men Vaulen virket skumlere når dem angrep.
Det var dog Vaulen som kom best i gang. På et corner fra høyre ved Ole Wick Henriksen etter to minutter steg Alexander Surdal Nilsen til værs på fem meter. Headingen hadde retning oppunder tverrleggeren, men keeper leverte en feberredning og fikk slått over!
Vaulen hadde noen opprullinger hvor skuddvillige Ole Wick Henriksen var i fokus. Først et skudd fra skrå vinkel som keeper holdt, før et frekt frispark på innsiden av muren nær lurte seg inn i korthjørnet.
Eric Ordaz hadde noen utboksinger motsatt, mens Vegard Natland hadde en viktig blokkering.
Vaulen tok ledelsen ut av intet etter 22 minutter da Thomas Monsen Haugland sentralt i banen fra 23 meter klemte avgårde en suser mot venstre vinkel. Keeper hadde fingertuppene på ballen, men kunne ikke avverge det tunge skuddet.
Deilig ledelse!

Sunde trillet mye uten å skape allverden. Lite kom fra Vaulen før Olav Hovstad og Kristian Gaard hadde store sjanser etter dødball fra Ole Wick Henriksen. Det ble blokkert i første omgang, men Vaulen bet seg fast i det 34. minutt.
Sunde kom nærmest først på overtid da Jørn Hornseth stupheadet, men et tigersprang av Eric Ordaz reddet Vaulen. Hjemmelaget ville her ha straffespark da de mente Hornseth ble dyttet under headingen.
Thomas Monsen Haugland hadde hatt en god omgang og var forskjellen med sitt mål. 0-1 til pause.
Vegard Natland hadde fått seg et spark i foten i første omgang og holdt det gående i pausen for ikke å bli stiv.
Vaulen spilte ut mot havet i en lav kveldssol i andre omgang. Kampen var hissig og Henrik Barth Gulbrandsen kom i dommerens bok etter 47 minutter.
Så skulle Vaulen nærmest kopiere seg selv ved Thomas Monsen Haugland. Det var vel Alexander Surdal Nilsen som spilte opp Monsen på omlag 20 meter, nådeløst fyrte han av på ny. Denne gangen suste ballen borte ved høyre stolpe bak en fortvilet keeper. 0-2!

De oransje prøvde seg med mye lekent spill med flotte oppspills varianter. Spesielt Ole Wick Henriksens smarte ball slått bak forsvaret var genial, på motsatt mottok Tony Tran ballen før han måtte se skuddet bli reddet av keeper til corner.
Etter hvert skulle det derimot bre seg litt usikkerhet bakover på banen for Vaulen. Første varsko kom da man måtte blokkere et par skudd på seksten meter. Før en ball ble slått over backen til Gulbrandsen som lurte seg inn bak og skjøt i utsiden av stolpen og ut etter 64 minutter.
Tungt løp av Thomas Monsen Haugland som våkent ble oppdaget av Tony Tran. Thomas gikk på tverrs igjennom boksen og kunne vel ha lagt seg da han fikk en liten hekt? Isteden måtte han nøye seg med corner.
Daniel Vatland pådro seg så noe som lignet på en lyskeskade etter 68 minutter, men fortsatte redusert.
Sunde utnyttet situasjonen da Vaulen var skadelidende. Eric Ordaz reddet først et forsøk fra Simen Soma Hjelle, før Ruben Sirevåg skjøt like utenfor på en gedigen sjanse etter 71 minutter.
Det måtte komme og ringreven Christer Håland reduserte til 2-1 etter 73 minutter. Vaulen hadde vært ruskete en stund og Håland skled inn et innlegg fra kloss hold.
Dobbelbytte av Vaulen da kantspiller Espen Sivertsen erstattet Thomas Monsen Haugland, mens stopper Anders Mæhle erstattet en skadd Daniel Vatland etter 75 minutter.
Et pust i bakken var nok for Monsen som kom inn igjen etter 78 minutter for Ole Wick Henriksen, som da hadde vikariert på midtbanen i tre minutter.
Sunde pushet på for utligning og det åpnet seg opp for Vaulen.
Alexander Surdal Nilsen fikk tak i en tilsynelatende håpløs ball fra Khar ute på venstresiden. Han dro seg frekt innover mot målet før han litt opphetet dundret avgårde rett på keeper fra fem meter!

Vaulen rotet fælt og hang ikke lengre sammen. Spillerne virket slitne og ukonsentrerte.
Unge lovende Olav Hovstad leverte så et overraskende skudd fra 30 meter, men keeper reddet det harde forsøket lett.
John Herman Ås kom inn etter 87 minutter for Tony Tran som også han haltet av.
Ole Soma Hjelle og Eirik Kalheim fikk gule kort for Sunde etter 89 minutter.
Nok en strekk for Vaulen for innbytter Ås, som dog fortsatte.
Eirik Kalheim lempet så frem en tilsynelatende håpløs ball etter 91 minutter. Spilleren i gult hadde snudd seg og beklaget til lagkameratene før han hørte det smalt i metallet. Den høye buen på ballen hadde nemlig lurt keeper Ordaz.
Simen Soma Hjelle kom så nær, så nær på returen. Nå var Vaulen svært heldige!
Vaulen holdt ut tilleggstiden og vant 2-1. Neste oppgave er kommende torsdag hjemme mot FC Show!