Eins - Zwei - Drei - Schei
(07.04.11) Gaute Schei sine fire mål i sin seriepremiere for Vaulen må være dagens beholdning for Vaulen.
Det var nemlig lite spill som varmet i regnet og blåsten. Tenningsnivået var lavt og hodet var kanskje allerede satt på cupkampen mot Hinna?
4–2
RISKA
Gaute Schei
9 min

Gaute Schei (Lima)
30 min
Gaute Schei
62 min
Gaute Schei (str.) 72 min

75 min Riska

86 min Riska
7. april – Vaulenbanen Tilskuere: 25 – Serie – Dommer: Dag Løvaas (Ganddal)

17. Are Meling

Vaulen manglet Thomas Idsø, Anders Idsø og Christian Lyse av dem som startet sist. Inn kom Jarle Eike, Gaute Schei og Christer Husvæg.
Riska har slitt voldsomt i vinter med få mann på trening, men stilte et slagkraftig lag på torsdag.
Vaulen (4–4–2):
Duskregn, en lei vind og 4. divisjonsfotball hadde ikke lokket mangen ut av godstolen. Det var nemlig veldig god plass for de få fremmøtte.
Oppvarmingen ble så som så da det ble spilt en kamp på banen som sluttet ti minutter før avspark.
Vaulen fikk da også en slow start på kampen. Det var faktisk Riska som startet best. De hadde noen tilløp i starten og virket mer på hugget.
Vaulen var upresise i pasningsspillet og når først pasningen kom var løpene blitt fanget opp.
Vaulens første mulighet kom etter 8 minutter da Gaute Schei ble dyttet på 18 meter. Christer Husvægs frispark var dårlig og gikk i muren, men Magne Christiansen lempet returen inn i feltet til Gaute Schei som skjøt ballen i mål, men linjemann vinket for offside.
Vaulen tok ledelsen etter 9 minutter etter et innkast fra høyre. En presset gultrøye foræret ballen til Gaute Schei som satte kontant nede i korthjørnet!
Schei fant så Henrik Jelsa med en bra ball etter 12 minutter, men forsøket på lobb landet på nettaket.
Tore Søraas måtte av med lyskestrekk etter kvarteret, inn kom Eirik Mæland. Dermed rokkerte man på laget slik at Daniel Vatland gikk inn som stopper.
Gaute Schei var skuddvillig. Først en delig dupper etter 21 minutter som gikk like over venstre kryss. To minutter senere var samme mann på ferde igjen, men denne gang gikk skuddet tilside for venstre kryss.
Riska var ikke ufarlige. Et balltap startet en kontring for dem etter 26 minutter som endte i et skudd som gikk like tilside.
Så Gautes tredje skuddforsøk, denne gangen ble ballen vridd like over etter 26 minutter.
Gaute Schei var så involvert med negativt fortegn da han fikk gult kort for en ettersleng.
Vaulen doblet etter halvtimen da et nydelig innlegg fra Stian Lima på høyre ble headet inn ved høyre stolpe av Gaute Schei.
Riska slo langt etter 32 minutter og ballen ble lobbet over keeper, men Eivind Staurland reddet på strek! Fem minutter senere hadde de en ny gylden sjanse, men keeper Olsen avverget med en flott benparade. Etter en god Vaulen periode, var det nå heller svakt spill av de oransje.
41 minutter nå og et farlig gjennomspill ble ødelagt av et dårlig mottak, ellers hadde dem vært helt gjennom.
Jarle Eike ble utsatt for en stygg ettersleng etter 43 minutter, men dommeren så det ikke.
Dommeren var lei av det ufyselige været og blåste for pause etter 44:53...
Det positive var at Vaulen ledet 2-0 på en dårlig dag, men Riska kunne lett ha scoret et par.
Tross peptalk av Endre Tangen fortsatte Riska å presse på. De hadde blant annet to cornere de første to minuttene.
Jarle Eikes frispark etter 50 minutter fant Gaute Schei på høyre hjørne av femmeteren, skuddet ble reddet med beina av keeper til corner.
Riska fikk gult kort etter 56 minutter for en takling på Stian Lima.
Øystein Berge Gjellestad slo inn sentralt til Gaute Schei som igjen vinklet ut mot venstre etter 62 minutter. Christer Husvægs innlegg ble halvklarert ut til Gaute Schei på 23 meter, han klinte til og ballen suste inn til venstre!
Gaute Schei var involvert i alt. Etter 64 minutter brøt han og ga ballen til Henrik Jelsa, men skuddet fra 16 meter var svakt og gikk rett på keeper.
Vaulen hadde full kontroll og startet å bytte spillere. Espen Breivik fikk sin debut for A-laget da han kom inn på topp for Henrik Jelsa etter 67 minutter. Espen er en egenprodusert spiller fra 1992-kullet.
Samtidig kom Stian Falnes inn på kanten for Øystein Berge Gjellestad.
Breivik fikk en brutal start da han allerede etter to minutter på banen fikk en smell og måtte ha bomull for neseblod.
Stian Lima spilte så vegg med Gaute Schei før han ble felt etter 72 minutter. Straffespark!
Gaute Schei fikk lov å ta i dag da han hadde scoret tre allerede! Han var sikker som banken, sendte keeper motsatt vei og dermed 4-0!
For en start av Gaute Schei, som i fjor scoret seks mål på tolv starter i 4. divisjon for Jarl.
4-0 var kanskje i det drøyeste laget, men at Vaulen skulle invitere Riska med i kampen igjen var svakt. 4-1 kom på et skudd fra distanse etter 75 minutter. Ingen gikk opp å støtet og Olsen kunne bare se ballen passere til venstre for seg.
Nå skal det sies at Riska også gjorde mye rart. For like etter snappet Vaulen opp et horribelt utspark fra keeper, Christer Husvæg forsøk på lobb ble for kort.
Nytt dobbeltbytte av Vaulen fulgte like etter. Espen Nilsen Gjøsund gikk inn sentralt for Jarle Eike, mens Vegard Aas kom inn på venstre for Christer Husvæg.
Riska presset på og et skudd gikk via en oransj til et corner.
Gaute Schei serverte så Stian Falnes som satte fart, men skuddet gikk utenfor nærmeste stolpe etter 82 minutter.
Alexander Landsnes kom så inn for dagens mann, Gaute Schei, med syv minutter igjen. Veteranen kom faktisk inn som spiss, der hvor stopperen startet sin karriere.
Riska ga Vaulen et nytt skjelv etter 86 minutter da dem curlet inn 4-2. Vaulen burde ha klarert tidligere!
Hommersåklaget øynet et lite håp og presset på. Blant annet hadde de et mål annulert for soleklar offside.
Det var rett og slett mye tull fra Vaulens side med enkle balltap. Man vant allikevel 4-2 og tok de tre poengene som man skulle.
Neste kamp er i cupen mot Hinna på mandag, før man på torsdag møter Midtbygden borte i serien.