Ujevne prestasjoner
(07.02.22) Vaulen spilte tidvis meget bra mot Ganddal, men ble straffet etter en rekke balltap.
Første omgang var meget målrik. Vaulen lå under 3-1 tidlig, men snudde til 4-3 etter mål i det 28., 30. og 33. minutt!
I andre omgang kom Ganddal sterkere og vinner 5-4.
Neste kamp er på torsdag borte mot Klepp.
GANDDAL
54
Ganddal "14"
4 min

13 min Jan Philip Beto Aartun (Natland)
Ganddal "10"
17 min
Ganddal 21 min

28 min Anders Emilsen Schreuder (Brokka)

30 min Vetle Birkedal

33 min Vetle Birkedal
77 min

20. Daniel Nicol

Forfall: Casper Tjøstheim (ankel), Edvardas Kupsys (småskadd), Henning Rimereit (kne), Oskar Moe (grunnlag), Amar Kotlica (hode), Håvard Nygård og Hogne Heggheim.
Fem prøvespillere denne gangen, vi forstår at man vil finne frem flere overgangsskjemaer før tirsdagens trening.
Vaulen (3–4–3): Oskar Wardzala – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Jonas Syvertsen – Eirik Reiestad, Jan Philip Beto Aartun, Olav Andreas Lilleås, Vegard Natland, Sondre Brokka – Anders Emilsen Schreuder, Vetle Birkedal.
To lag fra hver sin 5. divisjonsavdeling møttes en strøken bane på Ganddal. Banen ble lagt i mai i fjor og man hadde dimbart flomlys!
Vaulen stilte offensivt i 3-5-2 med hardtarbeidede wingbacker i Reiestad og Brokka.
Ørjan Bergum var kaptein for vaulenlaget som stilte i sine hvite bortedrakter mot Ganddal i rødt.
Ganddal tok ledelsen allerede etter fire minutter. Et legg fra venstre ble halvklarert ut i returrom hvor det ble smekket inn fra ti meter.
Blant de tjue tilskuerne fant vi de to gamle vaulenlegendene Terje Bjelland og Gitle Martell Aarre, de skulle få se en målrik omgang. Vaulen spilte morsom offensiv fotball, men var ikke å kjenne igjen defensivt.

Etter 13 minutter skulle det bli 1-1. En corner fra prøvespiller Lilleås fant Vegard Natland foran mål, hans heading gikk i tverrligger og ned på strek. Var den inne? Vel Jan Philip Beto Aartun sikret det ved å dundre inn fra kort hold.
Så et sjeldent indirekte frispark på syv meter etter at Vaulens prøvespillende keeper Wardzala tok et tilbakespill med hendene. Vi satte opp hele laget i en mur foran mål, men det lave skuddet snek seg gjennom til 2-1 fordel Ganddal etter 17 minutter.
Vaulen virket sjøsyke med mange personlige feil. Først et svakt utspill fra keeper Wardzala som nær ble lobbet inn. Så kom 3-1 etter 21 minutter. Et flatt gjennomspill sentralt og Vaulen hadde blottlagt seg helt med store distanser i den bakre treer. Det så veldig enkelt ut.
Så en voldsom snuoperasjon av Vaulen.
28 minutter - kort legg fra Sondre Brokka finner Anders Emilsen Schreuder som smekket ballen høyt inn via stolpen!
30 minutter - Ganddal brytes i oppspillsfase og prøvespiller Vetle Birkedal klemmer til fra 16 meter til 3-3.
33 minutter - Vaulen snapper ballen fra Ganddals forsvarer og setter stolpe inn ved nummer 9 Birkedal.
Puh!
Jan Philip Beto Aartun fikk gult kort etter 40 minutter da han kastet seg inn i en takling med to bein.
Vaulen måtte gjøre et tidlig bytte da Even Kvame erstattet en ryggplaget Schreuder etter 41 minutter.
Samtidig hadde vertene to svære sjanser på kort tid, først kastet Idland seg flott ned og blokket et skudd før en annen blokket et nytt forsøk på streken.
Lagene gikk til pause med Vaulen liggende foran 4-3. Mye bra, men mye rusk hvor Ganddals gode angripere straffet oss.
Fem bytter av Vaulen i pausen. Inn kom Jonatan Hebnes, Martin Wathne, Lars Berge og Philip Malcolm og en hemmeligholdt prøvespiller. Ut gikk Syvertsen, Reiestad, Brokka, Aartun og Wardzala.

Vaulen bet seg fast fra start uten at dem kom til klare sjanser.
Prøvespilleren på venstre back reddet på strek etter 55 minutter for Vaulen.
På et tidspunkt rundt timen kom også Mathias Strunck Gundersen inn for Kvame uten at vi fikk det helt med oss under en paraply i lett tornado.
Vaulens innbytterkeeper Malcolm leverte en flott redning etter 65 minutter.
Det var lite som skjedde i denne fasen, men Vaulen hadde et par kjappe cornere uten resultat.
Etter 68 minutter kom Kvame inn igjen da han erstattet prøvespiller Lilleås på midten.
Vetle Birkedal hadde et heftig raid, han blir det morsom å følge om han signerer.
Det hadde vært mye Ganddal nå og det var ikke uventet at dem utligna etter 77 minutter da dem satt inn fra kort hold.
Så dobbelbytte av Vaulen da Henrik Haug Laursen og Daniel Nicol kom inn for Bergum og Birkedal.
Vaulen slo sprekker nå og Ganddal gikk opp i 5-4 etter 85 minutter.
Det kunne ha blitt enda verre, men venstrebacken reddet på strek for andre gang i kampen.
Motsatt hadde Vegard Natland en flott mulighet etter 89 minutter, men det flate vristskuddet strøk utenfor.
Etter tre minutters tilleggstid blåste man av kampen. En rotete kamp av Vaulen hvor mange balltap og et lite komprimert forsvar ga Ganddal litt for enkle arbeidsforhold. Men mye bra å ta med seg også fremover på banen.