Rekken på tolv kamper brutt
(07.02.20) Den portugisisk trenerduellen endte i fordel Hanas Marco Jaques som slo Joao Prates' Vaulen 6-1.
Vaulen hang brukbart med i første omgang og reduserte på et flott mål ved Amund Belaska like før pause. I andre omgang ble det vanskelig spesielt etter at man ble redusert til ti mann.

1–6
HANA

9 min
Hana

26 min Hana
Amund Belaska (Reiestad)
40 min

85 min Hana

88 min Hana

90 min Hana

93 min Hana
7. feb – Vaulenbanen Tilskuere: 30 – Trening – Dommer: Josie Kuhnert (Vaulen)
1. Endre Lien

16. Ørjan Bergum (C)
<– 82 minutter

5. Bendik Aarstad <– 46 minutter

7. Aleksander Idland

69. Vegard Natland <– 46 minutter

73. Samir Habibi <– 62 minutter (–> 82 min)

36. Eirik Reiestad <– 60 minutter (> 82 min)

18. John Petter Gilje <– 61 minutter

74. Fredrik Bokn Hansen <– 70 minutter

74. Thomas Monsen Haugland <– 46 minutter (–> 70 min)

20. Amund Belaska

4. John Herman Ås –> 46 minutter

22. Felix Alinyoh –> 46 minutter (<– 82 min)

71. Vegard Føyen –> 46 minutter

21. Jonas Syvertsen –> 60 minutter (<– 82 min)

14. Audrius Mirauskas –> 61 minutter 77
71. Henning Rimereit
–> 62 minutter

19. Brage Nikolai Brattbakk –> 82 minutter

Vaulen A-debuter for Aleksander Idland, Henning Rimereit og Brage Nikolai Brattbakk, samt Samir Habibi fra Ålgård. Samtidig gjorde Thomas Monsen Haugland comeback i den oransje drakten etter noen sesonger i FC Show og Tjensvoll.

Vi så ikke noe til signeringen Eirik Aaberge fra Vidar, ei heller Morten Bjelland som er en kompis av Even man har hentet inn.
Ingen Casper Tjøstheim, Gabriel Økland Retallack, Tobias Fosse Ekeland, Thomas Surdal Arnesen, Morten Fløtre Solheim, Even Sandøy Nærum, Sivert Erland og Eirik Haglund involvert for Vaulen, mens Jakob Kalvatn skal ha meldt overgang til Viking G19 bredde da treningsmengden i Vaulen ble for stor.

Dette var spådd å bli en jevn kamp da Hana i fjor havnet på 6. plass i 4. divisjon, mens Vaulen havnet på 7. plass i den andre avdelingen. Siden da var dog Hana svekket etter å ha mistet
mye offensiv slagkraft i deres nederlandske målsnik Roderick van Iwaarden som har gått til Klepp, mens fjorårets toppscorer i 4. divisjon avdeling 1, Mats Gramstad, har blitt snappet opp av Vidar etter 31 seriemål i 2019. Nye inn fra Sandved var Simen Stokka og Marius Vartdal Ree.

Vaulen gikk dypt ut i en 4-5-1
og havnet under 0-1 etter 9 minutter, før det hadde Amund Belaska skutt like utenfor.
Rimelig jevnt her og Thomas Monsen Hauglands skuddforsøk var ikke ueffent.
Hana doblet etter 26 minutter og hadde to fete sjanser like før Vaulen skulle redusere. Det var sting på Vaulens overgang etter 40 minutter. Eirik Reiestad slo hardt og presist inn til Amund Belaska som strakk ut foten til 1-2!

Vaulen gjorde tre bytter i pausen.

Keeper Endre Lien vartet opp med en kjemperedning etter 52 minutter.
Flere bytter fulgte for Vaulen fra timen og utover.
Pasningskvaliteten hadde nå dalt og Ørjan Bergum tok ut frustrasjonen såpass at dommeren måtte stoppe spillet og gi han tilsnakk.
Hana var svært nær på et skudd like over krysset etter 66 minutter.

Innbytter Audrius Mirauskas kjørte så kneet inn i brystet på en motspiller.
Dommeren
ga først gult kort. Vaulen byttet så av spilleren før dommeren endret mening og beordret Mirauskas tilbake på banen og ga det røde kortet.

Med ti mann ble det enda tyngre for Vaulen. Endre Lien holdt laget inne i kampen med en beinparade etter 79 minutter.
Så fullstendig kollaps av Vaulen på tampen med baklengs etter 85, 88, 90 og 93 minutter til stygge 1-6.