Kampen mot elementene
(07.02.13) Lura slo Vaulen 3-2, men banen var såpass glatt og hard at man like godt kan sette strek over hele kampen.
Med hele tolv forfall deriblant en influensabølge i troppen ble det enda vanskeligere.
Lura skal dog ha ros for sin store innsats som ble belønnet med seier. Grønntrøyene vil nok gjøre det skarpt i 4. divisjon.
Strandguttene kan på sin side kan glede seg over at neste kamp går inne i Randaberg Arena hvor det er godt og varmt.
LURA IL
3–2
Aslak Ravndal
29 min

Emir Hopovac
51 min

87 min Stian Lima

90 min Anders Dale
Martin Augestad 90 min
7. februar – Lura stadion Tilskuere: 30 – Trening – Dommer: Frode Lindboe (RIL)

–> 45 minutter

29. Harald Nedreskår –> 45 minutter (<– 55 min)

25. Espen Nilsen Gjøsund –> 55 minutter

Thomas Idsø, Eirik Hadland og prøvespiller Kevin Hodneland meldte forfall på kampdagen med influensa. Fra før var Jon Nessa, Steffen Holm, Eivind Ovedal, Anders Idsø, Mirza Krljez, Jarle Eike, Noah Kellerhals, Stian Falnes og Halil Husic ute.
Vaulen (4–2–3–1): Tom Arne Bø Pedersen – Stian Lima, Marius Fossmark, Daniel Vatland, Steffen Lyse – Arnt Ove Ivesdal, Andreas Meier Strømme – Trym Berg Øvrebø, David Berg, Daniel Lie – Are Meling.
Spillerne hadde problemer med å fote seg og feilpasningene florerte.
Første halvsjanse kom etter syv minutter da Steffen Lyses innlegg fra venstre ble headet mot mål av Are Meling, men Lura fikk unna uten store problemer.
Like etter slo Lura hardt inn fra venstre, legget gikk via hodet til Daniel Vatland og over på andre stolpe, men Luras heading mot mål var løs.
Flere så ballen inne etter kvarteret da Vaulen sov på et innkast som fant en fri mann på hjørnet av femmeteren, men kippen dalte ned på utsiden av mål.
Vaulen kom frem på venstre etter 18 minutter. Løpsvillige David Berg fikk flikket ballen videre til Trym Berg Øvrebø som kom i fart på høyre, men skuddet ble reddet på strek av en utespiller!
Lura virket mer komfortable på det vanskelige dekket i starten, men Vaulen hadde nå kommet mer med uten at man skapte allverden. David Bergs langskudd etter 23 minutter gikk rett inn til keeper, ellers var det lite å melde om.
Lura kom frem på venstre etter 27 minutter. Innlegget ble halvklarert ut på 16 meter, men keeper Tom Arne Bø Pedersen reddet skuddet fra 16 meter trygt.
Lura skulle så ta ledelsen etter 29 minutter. Det gikk for hurtig for Vaulen på et gjennomspill sentralt i banen, keeper Bø Pedersens benparade reddet forsøket fra spissen, men det var ikke over. Lura lempet inn foran mål og Vaulen fikk ikke unna,
Aslak Ravndal scoret tilslutt 1-0.
David Berg slo så en stikker til Are Meling som sterkt kjempet seg forbi på høyrehjørnet av sekstenmeteren, skuddet var tungt, men gikk rett på keeper etter 33 minutter.
Daniel Lie ga så til David Berg etter 35 minutter, han kom frem til 20 meter før han vridde ballen over høyre kryss.
Et Lura-corner etter 41 minutter ble bokset videre av keeper Bø Pedersen, innlegget fra venstre fant en fri mann på ni meter, men keeper reddet.
Lura burde ha doblet etter 45 minutter. Det var et hurtig angrep med triangelspill på venstre, man slo inn sentral hvor dem skjøt i nettveggen.
På overtid kombinerte Berg, Lie og og Meling flott. Belønningen var et corner Trym Berg Øvrebø slo inn til Andreas Meier Strømme, men headingen gikk vel utenfor.
Pause.
I pausen kom Harald Nedreskår inn for Are Meling. Man roterte om slik at Nedre tok venstrekanten, mens Daniel Lie gikk inn som midtspiss. Samtidig kom Anders Dale inn for Arnt Ove Ivesdal på defensiv midtbane.
Lura startet andre omgang best, man hadde allerede vært frempå en gang før dem gikk opp i 2-0 etter 51 minutter. Dårlig markering på backen betød at Emir Hopovac kom seg fri, han skrudde ballen nede i lengste hjørne.
Det var mye tilfeldig fra Vaulen, man slet med å skape sjanser. Samtidig virket man forsiktige på den skumle banen.
Trym Berg Øvrebøs corner etter 53 minutter gikk like over Daniel Lie, ballen gikk ut til Daniel Vatland som fyrte av, men ballen ble reddet på strek.
David Berg raidet så fremover etter 55 minutter før han ble taklet på 16 meter. Den løse ballen havnet hos Stian Lima som skjøt vel utenfor.
Like etter kom Espen Nilsen Gjøsund inn for en skadd Harald Nedreskår. Det betød omrokkering ved at Steffen Lyse tok over venstrekanten, Espen ble høyreback og Stian venstreback.
Nå var det et bra Vaulen press, man så litt tendenser, men Lura var lure og lå og ventet på feil til å kontre på.
Et frispark fra venstre ved Daniel Lie etter 57 minutter dalte ned på første. Både Vatland og Meier Strømme gikk for den, ballen gikk vel via ryggen til sistnevnte og tilside for mål.
David Berg la så igjen til Daniel Lie som skjøt hurtig, ballen hadde retning nede mot høyre hjørne, men keeper var kjapt nede. Dette var Vaulens beste mulighet på lenge.
Aktive Berg løftet så inn fra venstresiden av feltet etter 76 minutter, men forsøket dalte oppå tverrleggeren og ut!
Nå hadde kampen åpnet seg opp. Tom Arne Bø Pedersen viste at han ikke har glemt gamle kunster da han leverte en kvalifisert benparade etter 78 minutter.
Et Lura-frispark fra nesten 30 meter etter 83 minutter gikk like utenfor. Småskummelt!
Vaulen reduserte etter 87 minutter. Endelig satt presisjonen og man fikk ballen til å gli kjapt, ballen ble gitt til Stian Lima som satte ballen nede til høyre fra 18 meter.
Trym Berg Øvrebø slo så corner rett før full tid. Vaulenspillerne stod i kø. På det fjerde forsøket var det Anders Dale som dukket opp og scoret 2-2 fra kort hold.
Rett fra avspark kom Lura seg fri på høyre og satte ballen kontrollert nede i hjørnet ved Martin Augestad. Var det konsentrasjonen som glapp?