Ennå mye å jobbe med
(07.02.10) Det gikk mye i hytt og pine for begge lag da Vaulen møtte Vardeneset på Randaberg søndag kveld.
Avgjørelsen falt da et innlegg fra høyre dalte inn bak vaulenkeeperen etter 57 minutter
SILKESVARTEN: Den tidligere Vardenesetkeeperen, Tom Øyvind Ulseth, spilte i dag sin tredje kamp for Vaulen. Alle kampene har vært mot Vardeneset!
VARDENESET
1–0
Espen Håland
57 min
7. februar – Randaberg kunst Tilskuere: 15 – Dommer: Frode Lindboe (Randaberg)
9. Christian Lyse <- 82 minutter
19. Ronny Hauge <- 66 minutter (-> 82 min)
10. Magne Christiansen -> 58 minutter
12. Stian Falnes -> 66 minutter
0. Endre Tangen
Vaulen manglet ni spillere med skader og sykdom, dermed måtte Endre Tangen være tredje mann på benken.
Vaulen (442): Tom Øyvind Ulseth – Magnus Kartevold, Jarle Eike, Stian Lima, Erik Hildén – Øystein Berge Gjellestad, Eivind Staurland, Sven Ole Høvring, David Møller – Christian Lyse, Ronny Hauge.
Vardeneset hadde et lite overtak i starten, men feilpasningene florerte. Christer Rimestad testet skuddfoten tidlig, men forsøket gikk halvmeteren utenfor.
Sven Ole Høvring lå og vakte i mellomrommet på et corner etter 9 minutter, VBK-keeper Ørjan Olsen måtte gi en liten retur på skuddet.
Christian Lyse var hvass i starten og kom til farlige innlegg, som etter 12 minutter da han fant Ronny Hauges hode. Headingen gikk dessverre vel utenfor.
Christer Husvæg hos de røde og hvite skar seg gjennom feltet og skjøt likte utenfor lengste stolpe etter kvarteret.
En Vardeneset-forsvarer fikk gult kort etter å ha hindret en overgang da Christian Lyse var på vei igjennom etter 16 minutter. Lyse ble eitrandes forbannet og kastet ballen etter spilleren, men slapp med tilsnakk.
Stopper Stian Lima brøt spillet og førte fremover etter 29 minutter. Ballen ble gitt ut til David Møller mot venstre, han prøvde å curle lavt inn i lengste. Keeper Ørjan Olsen med en fortid i Vaulen ga retur, men fra åtte meter klarte ikke Christian Lyse å stokke beina. Forsøket gikk utenfor.
Christian Lyse slo en løpeball til Ronny Hauge etter 39 minutter, keeper fikk klarert til backen, men Vaulen overtok. Øystein Berge Gjellestad slo inn fra høyre og fant Ronny Hauge på andre stolpe, men saudakaren avsluttet i stolpen fra fem meter!
Vardeneset kom igjen best i gang. Tom Øyvind Ulseth fikk reddet fra kloss hold etter 50 minutter og Jarle Eike fikk headet returen unna til corner.
Beina til Jarle Eike sviktet i en løpsduell med Christer Rimestad etter 54 minutter og han signaliserte at han måtte av.
Vardeneset tok ledelsen etter 57 minutter på et mål som kom ut fra intet. Et høyt innlegg fra høyre ved Espen Håland dalte ned ved bakre stolpe. Der bommet keeper kraftig.
Magne Christiansen kom inn for Jarle Eike like etter.
Vaulen mistet gnisten etter målet og man var tunge i beina etter knallhard trening i det siste.
VBK dominerte nå. Morten Vadla ville ha straffespark etter timen da Erik Hildén taklet noe på kanten i boksen, men måtte nøye seg med corner.
Den tidligere vaulenspilleren, Vadla, kom nær igjen etter 61 minutter da han ble spilt fri. Keeper Tom Øyvind Ulseth ruset ut og reddet flott til corner.
Stian Falnes kom inn for Ronny Hauge etter 66 minutter. Falnes tok plass på høyrekanten, mens Gjellestad gikk opp på topp.
Ørjan Olsen hadde en kjempemiss på ballen etter 68 minutter og ballen spant til David Møller som ikke leste skruen og skjøt over på tomt mål.
Nå kom kampen inn i en transportetappe med få hendelser.
Ronny Hauge kom inn igjen etter 82 minutter for en helt tom Christian Lyse.
Eivind Staurland slo en horribel tverrsoverpasning etter 85 minutter. Men Vardenesets forsøk på kipp fra 18 meter gikk i de lange fangarmene til Ulseth.
En VBK-spiller fikk vende om alt for lett og la ut til venstre, men kantspilleren gjorde det for vanskelig og skjøt i keeperhøyde på Vaulens bakerste mann.
Det var mye Hawaii på tampen da Vaulen pøset på med folk fremover, men det skulle ende med 0-1 tap.