Mislykket polferd
(06.11.14) Etter imponerende fotball mot 3. divisjonsklubben Randaberg sist ble det overraskende tap mot 5. divisjonsklubben Pol torsdag kveld.
Pol tok tidlig ledelsen. Vaulen jaget en utligning resten av kampen, men det ville seg ikke foran mål.
POL
1–0
Daniel Elgar
12 min

10. Amar Kotlica –> 46 minutter

Vaulen fortsatte å drille inn sin nye 3-5-2-formasjon.
Vaulen (3–2–3–2): Sander Thaule Daniel Hadland, Fredrik Stray Tjaum, Jimmy Jonevret Ingvald Sandvik Halgunset, Thomas Monsen Haugland Ole Wick Henriksen, Ceu Lian Khar, Vegard Natland Erik Løken, Ørjan Bergum.
Vaulen med tre muligheter rundt seks minutter. Jimmy Jonevret og Ole Wick Henriksen hadde skudd fra distanse før Fredrik Stray Tjaum satte en corner i tverrleggeren etter syv minutter.
Spillerne brukte litt for mange berøringer hver slik at rytmen ikke helt satt. Man var også sårbare på noen kontringer.
Pol tok ledelsen etter 12 minutter på en dødball. Et frispark fra venstre ble slått inn og delikat stusset i goalen av Daniel Elgar.
Pol var nær å øke etter 19 minutter på en hurtig kontring, men skuddet gikk heldigvis i nettveggen. Motsatt slo Fredrik Stray Tjaum inn på fot til Thomas Monsen Haugland på ti meter, men avslutningen ble bredsidet inn til keeper.
Flott angrep av Vaulen etter 26 minutter da Daniel Hadland fosset inn i boksen og slapp den videre til Ceu Lian Khar. Keeper ruset ut og reddet med kroppen. Vegard Natland skjøt returen i blokken før Thomas Monsen Haugland satte restene utenfor.
Like før pause var Vegard Natland på ferde igjen, men han skjøt over på Jimmy Jonevrets innlegg.

I pausen ble man enige om å øke tempoet og konsentrasjonen. Vaulen var da også mest hvasse. Både Thomas Monsen Haugland og Ole Wick Henriksen kom til avslutninger innledningsvis.
Så etter 37 minutter datte Erik Løken en stor sjanse utenfor fra kort hold. Bra press av Vaulen!
Stian Refvik fra B-laget kom inn for Fredrik Stray Tjaum etter 37 minutter.
Kaptein Jonevret gikk inn som stopper med Reffen på venstreback.
Daniel Hadland raidet igjen etter 38 minutter. Han ble taklet i boksen og Erik Løken la igjen til Ørjan Bergum som satte ballen i tverrleggeren og over!
En god Thomas Monsen Haugland tok så en Zidane-finte før han skjøt over etter 45 minutter. Like etter kom Pol på en kontring. Alene mot keeper avsluttet dem i stolpen, ballen trillet på tverrs av mål før en medspiller satte returen utenfor! Det var alles sjansers mor!
Amar Kotlica kom inn for Ingvald Sandvik Halgunset etter 46 minutter samtidig som man rokkerte om litt.
Ørjan Bergum stupte frem da Vegard Natland løftet inn etter 55 minutter, men det ville seg liksom ikke i dag!
En Pol-spiller fikk gult kort etter 57 minutter. Keeper glapp det påfølgende frisparket fra Jimmy Jonevret. Thomas Monsen Hauglands forsøk på returen ble reddet til corner. Amar Kotlica headet selve corneren rett på keeper.
Vaulen stod nå i kø, men det ville seg ikke. Amar Kotlica ville også ha straffespark på overtid uten å bli hørt. Dermed endte det med tap 1-0.
Neste kamp er på mandag mot FC Show. Avspark også da er 17.30.