C-laget ble kretsmestre
(06.11.14) I en forrykende finale slo Vaulen de regjerende mestrene 4-3. Dermed tok man sitt femte gull siden 2002 og sitt første siden 2010.
Dagens kommentar: "Jeg har spillt fotball i 100 år i 2., 3. og 4. divisjon, men måtte opp på C-laget for å vinne noe," Marius Fossmark etter kampen.
VAULEN C
4–3
VARDENESET C
Eivind Staurland (str.)
2 min

4 min Vardeneset

11 min Vardeneset
Jean Andre Gjelsten
16 min
Stian Lima
39 min

47 min Vardeneset
Eivind Staurland (Bø Pedersen)
53 min
6. nov. – Vaulenbanen Tilsk.: 40 – KM–finale – Dommer: O E Høyland (Kåsen)

Frode Lima var ubenyttet reserve.
Vaulen (3–2–1): Christian Lie Stian Lima, Marius Fossmark, Jarle Eike Eivind Staurland, Ole Bjørn Bredesen Tom Arne Bø Pedersen
Avslappet stemning før kampen med mange gode kommentarer.
Jarle Eike gikk på et voldsomt raid inn i boksen og ble hektet. Drømmestart for Vaulen som fikk straffe etter to minutter. Eivind Staurland konverterte sikkert fra merket til 1-0!
Vardeneset svarte momentant da de utlignet til 1-1 etter hurtig spill langs bakken etter fire minutter.
Vaulen virket litt naive i stilen. Man trillet flott fotball, men det var Vardeneset som så skumle ut. De fosset frem med folk på kontringer og Vaulen-spillerne var ikke disiplinære nok til å følge alle løpene.
Marius Fossmark hadde et par halvsjanser i denne perioden før snuoperasjonen var total etter 11 minutter. Igjen var det presist spill av polkagrisene fra Vardeneset og 1-2.
Tilskuerne trodde gjestene skulle øke etter kvarteret, men de bommet mirakuløst fra 20 centimeter!
Jean Gjelsten var veldig pigg for Vaulen. Først driblet han av halve VBK og hadde bare keeper igjen før han ble nektet. Så 2-2 etter 16 minutter. Denne gangen dro Jean Andre Gjelsten av sin oppasser med en frekk finte før han dundret ballen i nota.
Vaulen var nok noe heldig og flaksen fortsatte da Vardeneset headet en corner i tverrleggeren etter 18 minutter.
De regjerende mestrene trener tre ganger i uka, mens Flaggskipet som regel har nok med kamp. Det syntes utpå der etter hvert og Vaulen rullerte voldsomt med hyppige bytter.
Kvaliteten i ballspillet startet allikevel å skinne gjennom når man gikk opp mot pause med mer etablert spill av de oransje. Man kan allikevel takke keeper Christian Lie for at man ikke lå under, han svevde nemlig oppunder krysset og plukket et skudd like før dommeren blåste.

I pausens peptalk ble man enige om å prøve å strekke ut Vardeneset med å la spissen stå lengre fremme.
Tom Arne Bø Pedersen var nær å gi Vaulen ledelsen på ny etter 33 minuter da han fikk inn en styring på Eivind Staurlands pasning.
Kampen lå nå og vippet. VBK hadde blant annet et volleyforsøk like utenfor krysset etter 36 minutter.
Pål Særvoll ristet seg så løs. Skuddet gikk via keeper og i stolpen ut til corner etter 38 minutter!
Så ut av intet tok Vaulen ledelsen 3-2. Stian Lima klemte til fra 25 meter, ballen fikk en vanskelig skru og fant veien oppunder nettaket!
Samme mann kunne ha økt like etter da Marius Fossmark slo en flat ball opp på han, Lima fikk vendt om, men avslutningen gikk rett på keeper.
Vardeneset skjøt så like utenfor før Jean Andre Gjelsten var nær ved å hæle inn Marius Fossmarks frispark etter 44 minutter.
Det lå litt i luften da bortelaget utlignet til 3-3 etter 47 minutter med en kontant avslutning i nettmaskene.
Nå spisset det seg til. Pål Særvoll fikk gult kort etter 50 minutter, mens bortelagets nummer 3 kom i dommerens bok to minutter senere.
Offensivt kast til Vaulen - Stian Lima la ut 45 til Marius Fossmark som skjøt i blokken. Nå var det første målet vinner!
Så lekkert innlegg fra høyre. Tom Arne Bø Pedersen stusset videre til Eivind Staurland på andre stolpe. På hel volley smekket han inn 4-3. Klasse! For et finalespill av Gilmore som også scoret to i semifinalen.
VBK hadde ingenting å tape og satte inn en sluttspurt. Christian Lie vartet opp med en fin redning etter 57 minutter.
Flaggskipet vant 4-3 dermed har man fylkets beste lag i syverfotball!

BILDER

KRETSMESTRE 2014: Bak fra venstre - Ole Bjørn Bredesen, Tom Arne Bø Pedersen, Marius Fossmark, Tor Arne Andersen, Eivind Staurland, Christian Lie, Alexander Landsnes. Foran fra venstre - Frode Lima, Jarle Eike, Stian Lima, Jean Andre Gjelsten, Pål Særvoll. Klikk på bildet for større format!

FEM GANGER: Frode Lima kunne løfte trofeet for femte gang. 2002, 2003, 2004, 2010, 2014 er rekken! Stian Lima, Frode Lima og Christian Lie er de tre spillerne som har tatt samtlige titler.
Kretsmestre 2014: Stian Refvik, Eivind Staurland, Christian Lie, Pål Særvoll, Marius Fossmark, Peder Larsen, Elling Hegelstad, Dagfinn Nygaard, Tom Arne Bø Pedersen, Frode Lima, Stian Lima, Jean Andre Gjelsten, Bjarte Rannestad, Tor Arne Andersen, Stian Myklebust, Kjetil Arne Refvik, Jone Holgersen, Jarle Eike, Alexander Landsnes og Hermann Anton Sæther.