Finalen i Rogalandscupen
Klepp vs. Vaulen
Hentet gullet hjem
(06.11.09) Vaulen vant finalen i Rogalandscupen 2-0 etter mål av Ronny Hauge og Henrik Jelsa.
KLEPP
0–2
75 min
Ronny Hauge (Jelsa)
94 min
Henrik Jelsa (Idsø)
6. nov – Klepp kunst Tilskuere: 50 – Rog-cup Dommer: Lars Dahlgren (VBK)
8. Jarle Eike
Erik Hildén kom inn på laget for en syk Magnus Kartevold, noe som førte til at venstrebeinte Petter Søndenå spilte høyreback.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Petter Søndenå, Marius Fossmark, Stian Lima, Erik Hildén – Øystein Berge Gjellestad, Anders Idsø, Anders Dale, Stian Falnes – Christian Lyse, Fredrik Berntsen.
Klepp (4–4–2): 24. Magnus Håland, 11. Eirik Monsen, 15. Sondre Nøss, 2. Dag Håvard Tveit Fossen, 27. Magnus Frantzen, 22. Hugo Waaland, 3. Kristian Fjeldstad, 23. Jan Tore Lende Fadnes, 25. Ronny S. Egelandsdal, 8. Eirik Stokka, 10. Lars Johan Austli.
Gule kort: Sondre Nøss 52', Ronny S. Egelandsdal 91'.
Dommertrio: Lars Dahlgren (Vardeneset), Tor Enge (Viking) og Endre Wetteland (Hellvik).
Vaulen prøvde å spille fotball langs bakken, men mistet ofte ballen og ble kontret mot.
I starten var Vaulen hakket hvassere. Fredrik Berntsens skudd etter tre minutter strøk utenfor venstre stolpe.
Klepps stopper Kristian Fjeldstad hos Klepp bommet på en høy ball og headet opp i luften, Christian Lyse stakk i fra og skjøt et volleyskudd like utenfor venstre stolpe etter syv minutter. Der burde vel Vaulen hatt corner da keeper var i ballen?
Det var jevnt og Klepps første sjanse kom etter 13 minutter da dem skjøt utenfor. Klepp manglet en del nøkkelspillere og hadde noen svake punkter på laget.
Like etter kontret Klepp Ronny S. Egelandsdal fosset ned venstresiden og la flatt inn foran mål, ballen fant Jan Tore Lende Fadnes. Keeper Tom Arne Bø Pedersen ruset ut og taklet slik at ballen gikk like utenfor og til corner.
Det var en stor bane, men allikevel florerte feilpasningene fra begge lag. Klepp hadde tatt mer over når vi hadde kommet halvveis i omgangen.
Etter 25 minutter skallet Anders Dale og Ronny S. Egeland, begge måtte ut for behandling før dem fikk komme innpå igjen.
En glødende Anders Dale brøt herlig på midten og slo en løpeball til Christian Lyse som slo Kleppforsvaret på farten, men skuddet fra høyresiden av boksen ble tuppet over nærmeste kryss fra 14 meter.
Magnus Frantzen gikk over ende på et Klepp-corner etter 34 minutter og det ble rop om straffespark.
Man følte hele tiden at det var første målet vinner i denne kampen.
Øystein Berge Gjellestad ble ute på høyresiden og Vaulen fikk frispark i gylden posisjon. Anders Idsøs serve etter 37 minutter ble bokset unna av keeper.
Anders Idsø tok et kjapt frispark og slo ut til høyre. Øystein Berge Gjellestad forserte ned til dødlinjen og slo et kjempelegg til Fredrik Berntsen på første stolpe som headet utenfor etter 42 minutter.
Nå var det mye Hawaii-fotball frem og tilbake. Ofte var det sololøp som ble brutt.
Hugo Waaland fant Ronny S. Egeland på 16 meter, keeper Tom Arne Bø Pedersen stormet frem og reddet med beina. Ballen spratt halvmeteren utenfor.
Et langt utkast fra Tom Arne Bø Pedersen fant Øystein Berge Gjellestad på høyre etter 47 minutter. Han matet Christian Lyse på høyre, men skuddet fra 16 meter gikk rett på keeper.
Sondre Nøss hos Klepp fikk gult kort for munnbruk etter 52 minutter.
Marius Fossmark hadde to skuddforsøk etter 53 minutter. Først slo Anders Idsø et kort frispark på tverrs til Marius som fyrte av. Ballen ble blokket i feltet og Christian Lyse la igjen til Marius som denne gang skjøt i høyre nettvegg.
Klepp kom ikke til de store og klare mulighetene, men etter 54 minutter fikk Ronny S. Egeland fyrt av, keeper Tom Arne Bø Pedersen var trygg da han kastet seg ned og reddet.
Gode Lars Johan Austli var flink å holde på ballen som etter 56 minutter da Vaulen ikke fikk tak i kula på 20 meter, skuddet gikk via en oransj og like utenfor. Den så vi inne!
Dobbeltbytte av Vaulen etter 57 minutter. Henrik Jelsa kom inn for Fredrik Berntsen på topp, mens David Møller erstattet Stian Falnes på venstrekanten.
Vaulen hadde hatt lite trøkk den siste tiden. Men man kriget godt, spesielt ved Anders Dale som tråkket til i hver takling på midten. Forsvarsrekken var også god.
Vaulen var i ubalanse etter 66 minutter. Eirik Monsen på høyre la tilbake til Eirik Stokka som løftet inn i feltet, keeper kom på mellomdistanse, men fikk etterhvert kontroll.
Midtbanekrigen fortsatte og etter 67 minutter kom Ronny Hauge inn for Christian Lyse. Hauge tok høyrekanten slik at Øystein Berge Gjellestad gikk opp på topp.
Marius Fossmarks frispark etter 68 minutter fant Anders Dale som headet mot mål uten at det bød på problemer for keeper.
Nå var det mye rart i kampen skulle det gå mot ekstraomganger i kulden?
Anders Idsø første frem på venstre og la inn i felt på en feilvendt Henrik Jelsa, men han fikk ikke kontroll.
Anders Dale brøt etter 73 minutter og slo til Øystein Berge Gjellestad, fra 25 meter trillet ballen utenfor.
Vaulen hadde gjort flere bytter, mens Klepp spilte med sine, det virket som om Vaulen hadde mer løpskraft nå og man overtok mer og mer.
Vaulen tok ledelsen etter 75 minutter og det på et drømmemål man vel knapt har sett i Boing? Henrik Jelsa la igjen til Ronny Hauge som fra 30 meter klemte av. Ballen gikk i en nydelig bue og dalte ned i venstre kryss! En herlig dupper og stor glede i Vaulenleiren!
Vaulen kom til kontring etter en Klepp-corner i det 78. minutt. David Møller førte ballen da man kom tre mot tre. Ballen ble sendt ut på høyresiden til Ronny Hauge som slo inn foran boksen, men uheldigvis nådde ikke serven frem.
Klepp førte kampen mer nå da Vaulen la seg bakpå uten at det ble livsfarlig.
Jostein Eidem gjorde comeback etter skade da han erstattet Øystein Berge Gjellestad fire minutter før fulltid.
Ronny S. Egelandsdal fikk gult kort etter 91 minutter for ettersleng på David Møller.
Så fire minutter på overtid punkterte Vaulen kampen. En lang ball ble spilt opp mot David Møller, ballen  ble slått tilbake til Anders Idsø som serverte Henrik Jelsa ute på høyre. På iskaldt manér fintet han av en forsvarer før han trillet ballen kaldt nede til høyre!

GULLGUTTENE: Laget som slo Klepp 2-0 i finalen av Rogalandscupen. Trykk på bildet for fullt format.
MEDALJEN: Edelt gull for Stian Lima!
SJEKK DEN!: 12 500 klingende kroner i lagkassen.
POKALEN: Anders Idsø kunne motta pokalen fra representaten fra RFK.