–> 80 minutter

26. Torger Kommedal –> 84 minutter

Vegard Føyen fremdeles på benken hos Vaulen. Vegard Natland og Ørjan Bergum ennå på skadelisten. Heller ingen Oskar Moe med denne gangen.
Ridwan Ayada er ikke offisielt spilleklar for Vaulen ennå.
Vaulen (5–4–1): Marius Kastet – Henrik Haug Lausen, Edvardas Kupsys, Martin Wathne, Aleksander Idland, Jonas Syvertsen – Daniel Nicol, Henning Rimereit, Eirik Reiestad, Jonathan Hebnes – Hogne Heggheim.
Vaulens startet med de samme som mot EIK, men Casper Tjøstheim og Espen Breivik var nye på benken.
Snittalderen på troppen var denne gangen pene 20,7 år.
Sandnes Ulf 2 var også meget unge. Det var kun keeperen som var sisteårs junior, resten var yngre. De hadde sågar med seg en 05-modell.
Flere av disse veksler mellom å trene en uke hver med førstelaget så de var vant med et høyt tempo.
Ulf gikk ut med en diamant på midten med kreative Matthias Røed Randeberg i 10'er-rollen, derfor la Vaulen om sin vante formasjon da Martin Wathne gled ned som tredje stopper.
Vaulen angrep mot klubbhuset i første omgang. Spesielt i starten var Sandnes Ulf meget høye i presset og låste av når Vaulen hadde femmetere. Vaulen ble litt stresset i oppspillsfasen, men etter hvert fant nok gjestene ut at Vaulen var såpass balltrygge der bak at dem justerte seg noe etter hvert.
De lyseblå kom til et par halvsjanser rundt 10 minutter. Først testet Daniel Braut keeper fra 25 meter, før Endre Osenbroch var frempå fra skrå vinkel.
Sven Merkesdal var neste som skulle forsøke seg etter 12 minutter, hans skudd landet vel oppå kryssbøylen!
Mer trøbbel for Vaulen, men Jonas Syvertsen klarerte på strek etter kvarteret.
Et oppspill fra Vaulen gikk i hånden på en motspiller. Dermed frispark sentralt i banen fra 25 meter etter 19 minutter. Daniel Nicols forsøk gikk i muren, samme man tok returen bare for å sette ballen nok en gang i blokken.
Matthias Røed Randeberg ble spilt fri i boksen etter 24 minutter, men skuddet fra 15 meter ble blokkert.
I denne fasen kom Sandnes Ulf på en rekke brudd som nær bar frukter. Vaulen på sin side skapte lite.
Etter hvert fikk Vaulen mer kontroll på det defensive. Man var ekstremt dype og midtbanen sank lengre og lengre ned, dermed var det langt frem når man skulle angripe.
50 tilskuere så at Sandnes Ulf 2 hadde en gedigen sjanse etter 42 minutter. Det så mistenkelig ut som offside da spilleren som stod ved stolpen vel traff stolpen fra kort hold. Sjansen var ikke over og Marius Kastet måtte i full strekk da han fikk gitt skuddet fra 12 meter til corner.
Vaulen kunne ha tatt ledelsen etter 43 minutter da et innlegg fra venstre fant Henning Rimereit på andre stolpe, men headingen ble for svak.
Isteden tok Ulf føringen. Matthias Røed Randeberg slo en kjapp ball i boks til Elias Ivesdal Årsvoll som fikk vendt i boks og dunket inn nede til høyre.
Ergelig for Vaulen å slippe inn en goal like før pause.
Jonathan Hebnes var på ferde inn i overtiden og skjøt utenfor, men det var uansett vinket av for offside.
Like etter blåste dommeren av for hvile.
Vaulen hadde forsvart seg godt, men skapt lite. Liggende under var man spente på om Vaulen hadde en plan B for andre omgang.
Vaulen uforandret til start i andre omgang selv om Vegard Føyen og Espen Breivik hadde tatt flere drag over banen i pausen.
Jonas Syvertsen kom på et bra raid ute til venstre etter 49 minutter, men hans innlegg i retning Hogne Heggheim ble skåret av i boks.
Keeper Marius Kastet er en viktig mann for dette laget og etter 50 minutter reddet han et skudd fra skrå vinkel.
Trippelbytte for Vaulen etter 52 minutter da Brokka, Breivik og Føyen erstattet Heggheim, Rimereit og Nicol.
Jesper Meisland kom i dommerens bok etter 52 minutter etter en voldsom stempling på Jonathan Hebnes som lå i store smerter ute ved langsida.
Det påfølgende frisparket inn i boks hadde retning Martin Wathne, men han kom ikke helt til i kaoset.
Motsatt headet Ulf en corner over etter 54 minutter.
Stor sjanse til bortelaget etter 58 minutter da et legg fra høyre ble styrt i nettveggen.
Even Kvame kom inn for en småskadd Jonathan Hebnes etter 58 minutter.
Jonas Syvertsen var meget god for Vaulen i dag. hans frispark etter 63 minutter var nær ved å nå Aleksander Idland i boks.
Vegard Føyen brøt flott på midten og inviterte til vegg med Espen Breivik etter 66 minutter. Meget nært at man lyktes der og kom seg alene gjennom, men Ulf fikk inn en viktig fot.
Det viste iallefall at det var mulig og kunne tenne en gnist hos Vaulen.
Sandnes Ulf testet keeper Marius Kastet på ny etter 67 minutter, motsatt gikk Espen Breivik i offside.
Samtidig gjorde Ulf et par bytter.
Hos Vaulen kom Titi Nyarko inn i den dype midtbanerollen for Martin Wathne etter 70 minutter.
Vaulen hadde litt mer trykk fremover, men det var vanskelig å se hvordan vi skulle score. Muligens på en dødball, man har jo god luftskyts spesielt i Vegard Føyen.
Sandnes Ulf 2 var nær ved å doble ledelsen etter 77 minutter, men skuddet strøk utenfor venstre stolperot.
Titi Nyarko fikk gult kort etter 78 minutter da han var for ivrig i en takling.
Så et gledelig comeback i oransj for Casper Tjøstheim som kom inn som høyreback for Henning Haug Laursen med ti minutter igjen på klokka.
Fire minutter senere kom det siste byttet da kreative Torger Kommedal kom inn på midten for arbeidshesten Eirik Reiestad.
Vegard Føyen var nær på Jonas Syvertsens frispark etter 85 minutter, men Føyen kom ikke helt over ballen da han skulle heade fra åtte meter.
Vi trodde at Espen Breivik hadde utlignet for Vaulen etter 89 minutter, men målet ble annullert for offside. Uansett var det en flott avslutning på volley av Breivik.
Sandnes Ulf ville nå bare dra dette i land og keeper Sander Åke Andreas Lønning fikk gult kort for uthaling etter 90 minutter.
Inn i overtiden var Vaulen nærmest etter 93 minutter, men Jonas Syvertsens frispark inn i boks ble holdt av keeper.
Dermed endte det med 0-1 tap igjen hjemme mot et toerlag.
Neste oppgave for A-laget er borte mot Klepp førstkommende fredag.

OFFSIDE? Espen Breivik trodde han hadde scoret etter 89 minutter, men linjemann vinket for offside.

Vi fulgte kampen på twitter og i vårt kampsenter. Kampfakta finner du her!