Straffet Madla
(06.09.09) Vaulen fikk slite mot Ole Søylands Madla. Man maktet å holde 2-2 med ti mann i en halvtime før man på straffekonk vant enkelt 4-1.
BLE STRAFFET: Madla må nok ha straffetrening etter denne kampen.
2–2
MADLA
7 min
Fredrik Lanne (M S Simonsen)
Magne Christiansen
22 min
40 min
Fredrik Lanne (K Gustafsson)
Henrik Jelsa
55 min
X
6. sept – Vaulenbanen Tilsk.: 25 – R–Cup Dommer: Rune Røyland (Hovsherad)
18. Erik Hildén -> 72 minutter
Vaulen uten en rekke rutinerte ringrever startet med fire 90-modeller og en 91-modell. Are Meling, Jarle Eike, Jostein Eidem, Stian Lima, Marius Fossmark, Anders Dale, Alexander Landsnes, Anders Idsø, Fredrik Berntsen og Stian Refvik stod over hos de oransje.
Vaulen (4–4–2): Morten Håheimsnes – Magnus Kartevold, Eivind Staurland, Pål Jacob Nessjøen, Petter Søndenå – Øystein Berge Gjellestad, Magne Christiansen, Sven Ole Høvring, Stian Falnes – Ronny Hauge, Tarald Kleppa Øvrebø.
Kim Henning Madland bommet på Madlas straffe før kampen. Dermed drømmestart for keeper Morten Håheimsnes som reddet straffe på sin første berøring på A-laget.
Det var allikevel Madla som tok ledelsen etter syv minutter. Da Morten Støle Simonsen fikk vake i mellomrommet og slå en lur ball til Fredrik Lanne som plasserte flott nede ved venstre stolpe.
Vaulen på sin side produserte lite. Ronny Hauge hadde et par skudd rundt kvarteret, først i blokken og så i nettveggen.
Vaulen fikk frispark på en drøye 40 meter litt til høyre for mål etter 22 minutter. Magne Christiansen skulle nok legge inn, isteden ble det til kandidat for årets mål da han ballen gikk over keeper og i mål.
Øystein Berge Gjellestad slo flatt på tverrs til Sven Ole Høvring etter 34 minutter, skuddforsøket fra 22 meter endret retning i en blå og gikk inn til keeper.
HARDE TAK: Madla-spillerne ligger strødd rundt Sven Ole Høvring og Øystein Berge Gjellestad.
Madla gikk opp i føringen igjen etter 40 minutter etter oransj balltap på midten. Madla gled lett igjennom på venste og Klaus Gustafsson slo et lavt innlegg til Fredrik Lanne som satte enkelt fra kort hold.
Like før pause fikk Vaulen til en farlig overgang da Magne Christiansen satte fart fra midten. Han skar seg inn på hjørnet av boksen og fra åtte meter ble han blokket av en utespiller til corner.
I pausen gjorde Vaulen to endringer da Henrik Jelsa kom inn for Tarald Kleppa Øvrebø på topp, mens David Møller kom inn for Stian Falnes på venste midtbane.
Ronny Hauge hinket av etter 50 minutter etter å ha fått et slag i kneet. Christian Lyse erstattet han et par minutter senere på topp.
Vaulen utlignet etter 55 minutter. Christian Lyse slo på tverrs mot Øystein Berge Gjellestad, hans skudd traff en blå og gikk rett opp i luften. Madlas store keeper kom ut for å hente nedfallsfrukten, istenden ble det masse klabb og babb og plutselig var det bare for Henrik Jelsa å sette ballen i tomt mål.
Madla fikk en offsideavgjørelse til sin fordel etter 57 minutter. Keeper Morten Håheimsnes ruset ut og skled slik at ballen gikk i hånden. Dermed marsjordre og Vaulen måtte avslutte kampen med ti mann.
Øystein Berge Gjellestad ble ofret da keeper Tom Arne Bø Pedersen ble byttet inn.
Vaulen la nå om til 4-4-1 med Christian Lyse trukket ned på kanten.
Madla fikk to gule kort like etter. Først var det tidligere vaulenspiller Tore Tjentland som kom i dommerens bok  etter 63 minutter, før Anders Buer fikk for holding på en overgang for Henrik Jelsa etter 67 minutter.
Erik Hildén fikk knappe tjue minutter for Sven Ole Høvring. Han spilte venste midtbane, mens David Møller overtok sentralt.
Madla hadde de største sjansene i overtall. Etter 78 minuttet fistet Tom Arne Bø Pedersen et skudd fra Klaus Gustafsson over. Vaulen hadde knapt avslutninger i denne perioden.
Etter 82 minutter lobbet Morten Støle Simonsen i farlig bue, men heldigvis landet den på nettaket.
Erik Hildén la på tverrs til Christian Lyse etter 92 minutter, men skuddet fra Cissa gikk meteren tilside for høyre kryss fra 25 meter.
Etter tre minutter med tillegg blåste dommeren av.
STRAFFEKONK
Begge lag var enige om å droppe 2x15 minutter med ekstraomganger. Slik at man gikk rett på straffene. Henrik Jelsa, Christian Lyse, David Møller, Eivind Staurland og Magne Christiansen meldte seg frivillig til å skyte fra elleve meter. Trener Endre Tangen bestemte at spillerne skulle skyte med den yngste først.
Henrik Jelsa åpnet ballet med en kald avslutning oppe i venstre hjørne til 1-0.
Madlas Kim Henning Madland skjøt svakt nede mot venstre og keeper Tom Arne Bø Pedersen reddet.
Christian Lyse var neste mann for Vaulen, han plasserte pent til venstre og 2-0.
Nå hadde Madla press på seg og igjen var det Tommen som trakk det lengste strået da han reddet strekt nede mot høyre stolpe.
David Møller fikset 3-0 da han lekkert trillet ballen nede til venstre.
Madla reduserte til 3-1 på et kontant straffe til høyre, før Eivind Staurland avgjorde med 4-1 velplassert til venstre.

GJENSYN: I 2006 jobbet Ole Søyland sammen med dagens vaulentrener Endre Tangen.