Surt poengtap
(06.09.02) Vaulen (1) 2 - 2 (1) Kopervik
Vaulen ble snytt for seieren to minutter inne på overtiden mot et Kopervik-lag som da var redusert til ti mann.
Under høstlige omstendigheter fulgte lagene hverandre som skygger, men alle trodde at Alexander Landsnes ville bli matchvinner med sin scoring etter 85 minutter. Slik gikk det altså ikke.
22
KOPERVIK
Pedro Salgado (Ekholdt)
39 min

42 min Knut Ystaas
Alexander Landsnes (Andersen)
85 min

92 min Torbjørn Kristiansen

16. Kim Henriksen

Vaulen startet i en 4-4-2 formasjon. Bjarne Hov var tilbake i mål. Forsvaret fra høyre mot venstre var Jan Erik Ahlstrand Pedersen, Erik Gysland, Kjetil Aasland og Øystein Winsnes. På midten var Stein-Ivar Andersen på høyreflanke og Anders Idsø på venstre. I midten hadde Jarle Eike den defensive rollen, mens Pedro Salgado fikk rollen bak spissene som mot Kopervik var Eirik Ekholdt og Inge Martin Hinna. På benken var Erik Ordaz, Stian Lima, Omar Mohammed Ali, Alexander Landsnes og Kim Henriksen.
Vaulen (4–42): Bjarne Hov – Jan Erik Ahlstrand Pedersen, Erik Gysland, Kjetil Aasland, Øystein Winsnes – Stein Ivar Andersen, Jarle Eike, Pedro Salgado, Anders Idsø – Eirik Ekholdt, Inge Martin Hinna.
Høsten er her og for første gang i årets serie ble det spilt under flomlys på Hinnabanen, samtidig hadde det våte været gjort kunstgresset skikkelig glatt.
Det skulle ta en stund før kampen åpnet seg opp. Det var jevnt og sjansefattig, men Vaulen hadde ett farlig våpen i Anders Idsøs skuddfot. Etter kvarteret fikk han litt rom fra 25 meter. Ett skrudd skuddet ga Koperviks keeperdebutant, Karl Raymond Mannes, skikkelig problemer. Men guttespilleren fikk fistet ballen i tverrliggeren og ut til corner.
Koperviks til da største sjanse kom etter 23. minutt da en tilbakepasning fra Jarle Eike ble snappet opp av den storvokste spissen Knut Ystaas. Den tidligere Tippeligaspilleren stormet inn i feltet, men keeper Bjarne Hov presset mesterlig ballen utenfor målet.
Hva så med Vaulen? Det så ufarlig ut ettersom spissene fikk for lite mat å jobbe med. Mot alle odds skulle Vaulen alikevel ta ledelsen etter 39. minutt da Kjetil Aasland brøt ett Kopervik angrep. En superhurtig Beachboys kontring langs høyresiden ble rullet opp, og Eirik Ekholdt slo igjennom sveiseinspektøren Pedro Salgado som satt ballen lavt nede ved første stolpe.
Ledelsen var dog ikke betryggende, Kopervik var veldig trygge i sin spillestil og gjorde få feil. En rask utligning skulle komme etter litt ukonsentrert spill fra hjemmelaget. KILs nummer 77, Knut Ystaas, ga svar på tiltale med en vakkert plassert markkryper som Bjarne ikke hadde noen sjanse på.
Begge lagene hadde hatt sine sjanser, men så mange avslutninger på mål ble det ikke. Av store sjanser fra Vaulens side i første omgang kan man nevne ett smart frispark trekk hvor Idsø slår flatt til Salgado på utsiden av muren. Uheldigvis gikk den harde crosseren foran mål mirakuløst rett forbi alle. Idsø fikk også en skuddmulighet fra 16-meteren, men ballen var på feil fot. I steden for å prøve høyre, rant det ut i sanden da ha han prøvde å oppheve fysiske lover med å vri den inn med venstra.
Pauseunderholdning var skyting og triksing av begge lags reserver. Kveldens beholdning var Landsnes' straffe på Erik Nevland vis med skuddfoten på kross bak stambeinet som gikk rett forbi Stian Lima som for anledningen hadde tatt rollen som keeper.
Kjefting hadde blitt annonsert før pause, men det var ingen bytter på laget som entret banen til andre omgang. Dog hadde Andersen og Idsø byttet side på midtbanen. Mens Vaulen ikke fant helt ut av det, så Kopervik ut som om dem hadde fått den berømte vitamininnsprøytningen av utlikningsmålet rett før pause.
Vaulens første bytte kom etter tolv minutt av omgangen da Stian Lima kom inn for Inge Martin Hinna. Her trodde man fra sidelinjen på en liten omrokkering, men Lima ble faktisk brukt som spiss!
De siste 20. minuttene skulle det åpne seg opp. Først en situasjon som kunne ha gitt kampen en annen skjebne - Salgado er etter en lang pasning og bortelagets keeper snapper ballen opp helt ytterst på 16-meterstreken. Salgado skriker for hands, noe som man fra sidelinen ikke kan være helt uenig i. Men dommerene overser episoden og det blir hverken utvisning eller frispark.
En revansjesugen Alexander Landsnes hadde kommet innpå og ville vise at det var feil å sette han på benken. Etter 75. minutt får han ett innlegg fra høyre som han header i tverrligger og over! Ekholdt som hadde gått ut for Landsnes skulle komme inn på igjen etter ti minutt på sidelinjen da Tore tok av Stian Lima.
Så fem minutt før ordinær tid skulle man ta ledelsen. Vaulen fikk ett frispark akkurat på hjørnet av boksen. Stein-Ivar Andersen gjorde seg klar for skudd, trodde alle. Men i steden sendte han ett flatt legg til Alexander Landsnes, fra 12-13 meter sender han avgårde ett flatt skudd som går rett inn i goalen!
Nerven i kampen var nå i høyspenn, og fra sidelinjen håpet man på strømbrudd i lysmastene for å få det unnagjort. Kopervik kom da også virkelig nær, først ved ett fripark som strøk tverrliggeren.
Da etter 89. minutt fikk Kopervik en mann utvist etter en situasjon utenfor spillets gang. Ballen var ikke i nærheten da Tommy Nilsen kjørte en blanding av hoftesving og nedrivning av Pedro, noe som betød direkte rødt kort for spilleren som også hadde fått et gult tidligere i kampen.
Mot ti mann kjørte Vaulen framover noe hasardiøst. På overtid tapte man ballen på en støttepasningen fra "Andy" Idsø hvor både Jarle og Winsnes ble utspilt. Forsvarspilleren Erik Gysland hadde gått frem, og Kopervik utnyttet kontringen til fulle. Torbjørn Kristiansen satt ballen enkelt nede i nærmeste hjørnet. Da Vaulen tok avspark etter målet blåste dommeren av kampen.
Det var litt dårlig stemning i garderoben etterpå, og selvsagt grunn til å være skuffet på måten Kopervik scoret i det 92. minutt. Kanskje ett rettferdig resultat sett under ett, men alltid surt å slippe inn mål på kampens siste berøring. "Vi gjorde noen kostbare feil," innrømmet Vaulen trener Tore Haugvaldstad etter det bitre poengtapet.
Kopervik treneren Bengt Førland hadde nok nesten gitt opp med 10 mann på slutten. "Slik kampen utviklet seg er vi fornøyd med at vi sikret det ene poenget i kampens siste minutt, men vi burde absolutt scoret et par mål i den gode perioden i 2. omgang. Da kjørte vi nærmest over Vaulen. I stedet ble det de som scoret."

PS: En gambler var på telefonen med oppmann Eirik Sunde under kampen. Mannen som ringte fra ett 32-nummer ville ha blitt 30 000 kroner rikere på en Vaulenseier, men tapte disse på 2-2.

Bilder fra kampen

BALLGUTT: Aksel, sønnen til Brynjulf Ankerheim, gjorde en god jobb som ballgutt.

BENKEN: Sondre Urban, Alexander Landsnes, Kim Henriksen, Omar Mohammed Ali, Sverre Haugvaldstad og Espen Larsen. I bakgrunnen Fredrik Eriksen.

TOK TUREN: Den gamle Vaulenkjempen Endre Surnevik og sønnen Torje hadde kommet helt fra Rennesøy for å bivåne kampen!

C-LAGETS FORSVARSKLIPPER: Jostein Jensen og Vidar Skålevik. "Fast Vidar" var på sin første Vaulen A-kamp, men ble nok litt skremt av blitzregnet til Eia..?

HJEM TIL KVELDSMAT: Sindre, Olav og Liva Jensen gikk hjem før dramatikken startet.