Vant lett
(06.08.07) Det var klasseforskjell på lagene da Vaulen slo Ålgård 2 4-0 i kveld!
Vaulen kunne med litt mer nøyaktighet ha vunnet mye mer mot det blasse bortelaget.
Thomas Idsø, Anders Owren (2) og Magne Christiansen scoret for Vaulen.
KLATRET: Vaulen opp på femte plass igjen.
4-0
ÅLGÅRD 2
Thomas Idsø (str.)
9 min
Anders Owren
26 min
Anders Owren (Christiansen)
52 min
Magne Christiansen (str.)
72 min
6. august - Vaulenbanen - Tilskuere: 60 - Serie - Dommer: Henning Torgersen (EIK)
87. Eric Ordaz
Endelig kom sommervarmen, det var hett på Vaulenbanen i kveld!
Anders Idsø, Are Meling og Tom Stian Sunde var tilbake fra ferie. Trond Kindervåg (ferie), Stian Husvæg (ferie), Eivind Staurland (Nordsjøen), Morten Vadla (arm) og Ørjan Birkeland (rygg) stod over.
Vaulen (4-5-1): Tom Arne Bø Pedersen - Marius Fossmark, Robert Hovland, Espen Klette, Stein-Ivar Andersen - Anders Owren, Magne Christiansen, Thomas Idsø, Anders Dale, Anders Idsø - Tom Stian Sunde.
Kampen startet med mange tette dueller på midtbanen. Ballen gikk litt tregt på den tørre banen og vinden gjorde det vanskelig.
Vaulen spilte seg flott frem etter 8 minutter. Thomas Idsø tredde en stikker til Tom Stian Sunde som kjempet seg gjennom feltet før han ble felt. Straffe!
Thomas Idsø la ballen tilrette på krittmerket, tok fart og klemt ballen oppe i det høyre hjørnet utagbart for keeper.
Vaulen hadde god kontroll bakover, men det gikk litt sakte fremover.
Magne Christiansen var god i dag og en frekk piruettvending på et Thomas Idsø oppspill ga han rom til å skyte, men ballen trillet vel tilside for mål.
Hva så med Ålgård? Et skudd fra 30 meter testet keeper Tom Arne Bø Pedersen som fikk slått ut til hjørnespark etter 19 minutter.
Det neste målet kom etter et perleangrep. Ballen var på vei ut over den høyre sidelinjen 15 meter inne på egen banehalvdel. Thomas Idsø nådde frem og slo opp til Anders Owren som magisk flikket ballen videre til Magne Christiansen. Manna satte fart og dro av tre mann. På skuddhold fra 16 meter prøvde han å legge ballen nede i det høyre hjørnet, men keeper reddet i første omgang. Så på returen fra kort hold var Anders Owren sikker og dunket ballen inn i mål til 2-0.
Ålgård var farlige på cornere med sin fysikk, etter 32 minutter stod en mann alene på andre stolpe, men headingen gikk traff en riktig plassert Tommen.
Anders Idsø prøvde seg fra hjørnet etter 36 minutter, men stussen fra en høytflyvende Robert Hovland gled utenfor.
Robert Hovland startet et fantastisk trekk med få berøringer. Ballen ble vridd ut på venstre til Anders Idsø som headet ned i beina til Tom Stian Sunde, ballen ble lagt igjen til Anders, men det lave skuddet manglet snert.
Mange stokk til da Stein-Ivar Andersen var i en Ålgårdspiller i eget felt, men dommeren så ikke noe ureglementært.
Tom Stian Sunde ble så felt på 20 meter. Thomas Idsø prøvde å overliste keeper i den lave kveldssolen, men ballen snek seg halvmeteren utenfor.
SUNNY BEACH? Frode Lima returnerte fra ferie med blåveis.
Anders Dales følsomme ball langs venstrekanten fant Stein-Ivar Andersen på løp. Med en klasseberøring stormet han forbi backen og hadde full gass mot mål, men den gamle vingen skjøt i nettveggen fra 14 meter.
På restene av en dødball fintet Marius Fossmark av fire mann på 16 meter, kunstgraskryperen gikk til venstre for mål. Like etter prøvde Christiansen seg med en lobb som keeper måtte rygge for å fange.
Tom Stian Sunde stupte inn med hodet mellom stopperen og keeperen for å nå en ball på 16 meter, men C-momentet gikk i den utrusende keeper.
Vaulen gikk opp til 3-0 etter 52 minutter. Anders Idsø kom ned til linjen og slo inn, keeper bokset rett ut i beina på Magne Christiansen som fyrte av mot mål. Nærmest på linjen traff ballen en liggende Anders Owren som rett og slett ble truffet før ballen trillet over mållinjen.
LÅ SEG TIL MÅL: Liggende på streken sikret Owren seg mål på Magnes skudd.
Etter 55 minutter fikk Vaulen straffe igjen. Denne gang ble Magne Christiansen dyttet i ryggen med to strake armer på et corner. En Ålgårdspiller var svært uenig og fikk gult for munnbruk.
Thomas Idsø fikk igjen sjansen, men keeper valgte riktig og fikk slått ballen i stolpen og ut!
SOLEKLART: To strake armer i ryggen på Magne betød soleklart straffespark!
Et corner fulgte i etterpresset. Thomas slo inn på hodet til Marius Fossmark som heller ikke fikk styrt headingen mot mål.
Aktive Steini første frem etter 62 minutter, lobben fra 35 meter landet like tilside for den høyre stolpen.
Rester av et corner ble slått inn av Anders Idsø etter 63 minutter, men Robert Hovland headet vel tilside.
Kantspiller Alexander Surdal Nilsen kom inn etter 65 minutter, ut gikk Anders Dale. Owren gikk dermed inn i midten.
Det ble en del rot på slutten og Ålgård kom til et par unødvendige sjanser. Etter 70 minutter gikk et skudd fra skråvinkel i metallet og ut.
Mot slutten raknet Ålgård og etter 71 minutter slo Thomas inn mot Tom Stian Sunde i feltet. Igjen var det armbruk og en konsekvent dommer ga nytt straffe til Vaulen til store protester fra de sorte og grønne.
Nå tok Magne Christiansen over fra straffemerket. Sikkert satte han ballen nede i det venstre hjørnet til 4-0. Når fikk Vaulen sist tre straffer i en kamp?
Tore Søraas kom inn for Espen Klette etter 73 minutter. Fossmark tok plass som stopper, mens Søraas fikk prøve seg på høyreback.
Magne ble stygt felt i stor fart på høyre, dermed nytt gult kort til ÅFK. Anders Idsø prøvde seg på direkten på det påfølgende frisparket, men keeper fikk fistet til corner.
Leiesoldat Eirik Ekholdt kom inn for Anders Idsø på venstrekanten etter 75 spilte minutter.
En perfekt stuss fra Alexander Surdal Nilsen sendte Magne Christiansen på fritt hold, men en benparade fra keeper fikk avverget til corner. Thomas Idsøs corner fant Robert Hovland som sendte ballen mot mål, Eirik Ekholdt strakk frem en tå for å lure ballen forbi, men isteden traff han i nettinggjerdet bak mål.
Are Meling fikk sin debut for Vaulen etter 77 minutter da han kom inn for Tom Stian Sunde. Meling var nær ved å score på sin første berøring da Thomas Idsø slo inn et kort tatt corner mot andre stolpe, men Melings heading gikk utenfor den også.
Stian Lima kom inn for steingode Stein-Ivar Andersen etter 80 minutter.
Et langt utspark fra Tommen fant Meling på topp. Inne i boksen var han sterk med en mann i rygg, fikk vendt om og på volley hadde kula retning mot krysset før keeperen dukket opp og slo ut til corner!
Eddi krosset etter 86 minutter, ballen var litt lang, men Magne Christiansen stupte frem med panneluggen og headet like tilside for mål.
Stian Refvik kom inn tre minutter før slutt for en Magne Christiansen med krampetendenser.
Marius Fossmark lagde frispark på 20 metter etter 88 minuter. Skuddet hadde retning nede i hjørnet, men Tom reddet Vaulen.
En oransj kontring fulgte, men Alexander ble litt for ivrig og skjøt utenfor fra hjørnet av boksen.
Stian Refvik brøt så et oppspill etter 89 minutter. Den nylig innkomne stormet frem mot mål i fri bane, men fikk ikke høyde på ballen da han skulle vippe ballen over keeper.
NESTEN REFF: Stian med innhopp på kanten var svært nær sitt andre seriemål.
Refvik var veldig involvert og en bra ball fant Ekholdt på løp, men fra skrå vinkel i femmeteren fikk han dårlig treff og ballen skeinte inn til målmannen.
På overtid slo Alex inn i midten til Are Meling som headet i krysset og over!
I TVERRLIGGER: Tross lite kamptrening viste debutant Are Meling gode tendenser.
Tross gigasjansene på slutten ble det "bare" 4-0 seier til Vaulen som allerede på torsdag møter Nærbø borte.