Alarmen går
(06.06.11) Vaulen tapte 3-2 hjemme mot serielederen. Igjen kostet enkle baklengs dyrt.
Christian Lyse og Madlas Tor Kristian Jensen ble begge utvist etter 83 minutter.
IKKJE BRA: Madla med Espen Iversen som assistent, kunne juble for seier og fortsatt tabelltopp.
2–3
MADLA

8 min
Kjetil Refsland
Christer Husvæg
24 min

42 min
Emir Nuhic

45 min
Stian Sigbjørnsen
Gaute Schei
64 min

6. juni – Vaulenbanen Tilsk.: 25 – Serie – Dommer: Simon F Førland (Nord)

Madla trent av gamle kjenninger
Vaulen møtte Madla i serien for første gang siden 2004. Madla har ligget syv strake sesonger i 4. divisjon siden den gang, men det virker som om dem har noe på gang nå ledet av den tidligere Vaulen-treneren Astor Iversen. Med seg som assistenter har han sønnen Espen samt Morten Tønnesen.
Chris Danielsen, bror av André, er ny fra Randaberg denne sesongen. De har også hentet Asbjørn Osland fra Vidar.

Stadig skader
Knut Foldøy (syk), Halil Husic (bein), Henrik Jelsa (ankel/legg) og Eirik Mæland (mageoperasjon) var ute. Fra før er jo Tore Søraas, Øystein Berge Gjellestad og Are Meling langtidsskadd.
Leiesoldat Espen Klette kommer hjem først i midten av juni og vil få med seg fem-seks kamper. Eivind Staurland har reist offshore igjen.
Vaulen (4–3–3): Ørjan Olsen David Møller, Alexander Landsnes, Daniel Vatland, Stian Lima – Thomas Idsø, Jarle Eike, Anders Idsø – Stian Falnes, Magne Christiansen, Christer Husvæg.
Vaulen hadde lagt om til 4-3-3 og skulle spille mer kynisk og slå langt.
Et voldsomt regnvær betød at ballen gikk raskt.
Etter mye frem og tilbake i starten tok Madla ledelsen etter åtte minutter. Ingen hadde fanget opp Kjetil Refsland som plutselig kom alene gjennom i midten, treffet var ikke rent, men ballen gikk i vakker bue over keeper.
Et skudd fra 12 meter ute på venstre signert Anders Idsø ble parrert til corner av keeper
etter 10 minutter.
Christer Husvægs innlegg etter kvarteret endret retning og havnet ute hos Thomas Idsø på 16 meter, skuddet duppet like over.
Et par minutter senere slo Madla inn fra venstre til Stian Sigbjørnsen som avsluttet i tverrleggeren!
Madla var rett og slett best i starten, de gjorde Vaulen dårlige. Sigbjørnsen hadde et skudd på keeper etter å ha løpt fra forsvaret, mens Chris Danielsen skjøt i muren på et frispark.
Noe mot spillets gang utlignet Vaulen etter 24 minutter. Triangelspill sentralt i banen startet det hele. Ballen kom ut til Stian Falnes som fyrte til fra høyre. Returen fant Christer Husvæg på venstre, skuddet endret retning via en blå og gikk inn til 1-1.
Stian Sigbjørnsen hos Madla fikk gult kort etter 28 minutter for å kaste bort ballen.
Målet ga Vaulen mer trygghet.  Et Christer Husvæg-corner etter 29 minutter gled gjennom feltet før Thomas Vondal klarerte på strek.
Alexander Landsnes taklet hardt, men fair etter 29 minutter. Dommeren ga gult kort.
Samme mann var i fokus et par minutter senere da han pådro seg en strekk i en sklitakling. Midtbanespiller Anders Dale kom inn for Alexander Landsnes etter 35 minutter. Det betød at Jarle Eike gikk ned som stopper.
Chris Danielsen gled lett gjennom de oransje kjeglene etter 36 minutter, men Ørjan Olsen vartet opp med en flott redning.
Stian Lima kastet seg frem for stupheading på Christer Husvægs innlegg, men nådde ikke frem. Isteden var det Magne Christiansen som avsluttet over.
Madla tok på ny ledelsen etter 42 minutter. Keeper Ørjan Olsen fikk ikke rent treff da han skulle klarere et tilbakespill, ballen fikk spinn og landet på 16 meter. Emir Nuhic løftet elegant ballen inn til 1-2.
Anders Idsøs legg etter 44 minutter ble headet oppå nettaket av Magne Christiansen etter 44 minutter.
Vaulen fikk nok et skudd for baugen like før pause. Igjen var keeper uheldig da han glapp en tilsynelatende lett ball på hjørnet av femmeteren. Stian Sigbjørnsen var ikke nådeløs og klinket ballen opp i nettaket. 1-3 og stor jubel i Madlaleiren.
Det var en nedbrutt gjeng som gikk til pause, men man var enige i at det ikke var umulig å ta dette igjen.
Vaulen startet omgangen friskt. Dem var mer aggresive og bet seg fast på Madlas halvdel. Backene var mer offensive og det skapte mer kaos, men samtidig åpnet det opp bak.
Stian Falnes hadde et flott raid på høyre, men innlegget inn i kassen fant ingen oransje. Så fikk Anders Idsø til et hardt skudd, men vel utenfor.
Emir Nuhic fikk en gylden mulighet på en overgang etter 51 minutter, men avsluttet svakt tilside for mål.
Så fulgte en periode med mye kriging på midtbanen. Etter timen plukket Madlas keeper Simen Kristensen opp et tilbakespill og Vaulen fikk indirekte frispark på 14 meter til venstre. Anders Idsø slo kort til Thomas Idsø som prøvde å vri den inn ved høyre stolpe, men ballen gikk meteren tilside.
Vaulen la så om til 4-4-2 etter 61 minutter da spissen Gaute Schei kom inn for midtbanespiller Thomas Idsø. Samtidig kom Christian Lyse inn på kanten for Stian Falnes.
Den vante formasjonen ga umiddelbart resultater da Gaute Schei viste hvorfor han er toppscorer. Han brøt på 20 meter førte noen meter før skuddet endret retning i en Madla-spiller, keeper var helt utspilt. Dermed 2-3. Med seks mål har nå Schei scoret tre ganger mer enn neste mann på Vaulens toppscorerliste.
Anders Idsø forsøkte seg med frispark fra 30 meter etter 66 minutter, men rett på keeper.
Det lange utspillet fra keeper fant Stian Sigbjørnsen på hjørnet av Vaulens 16 meter, heldigvis var siktet ikke helt innstilt for skuddet gikk på keeper.
Christer Husvæg prøvde å trenge seg gjennom sentralt etter 69 minutter, restene gikk til Gaute Schei som skjøt meteren over.
En flott forsering av Christian Lyse på høyre etter 74 minutter skulle gi en halvsjanse da innlegget ble halvklarert ut til Anders Dale. På direkten fikk han kjempetreff, men kanonen gikk via en spiller og ut til corner.
Stor mulighet til Vaulen etter 77 minutter. Fire trekk sendte Anders Idsø fri på venstre. Innlegget gikk like over Gaute Schei, Madla gikk i en hodeduell med Magne Christiansen og ballen havnet ut til Christer Husvæg på 20 meter sentralt, men skuddet gikk utenfor.
En Madla-spiller ble taklet og kolliderte med målet som stod langs sidelinjen. Han brølte fælt, men reiste seg kjapt etter 80 minutters spill.
Tor Kristian Jensen sparket ned Christian Lyse stygt etter 83 minutter. Lyse svarte med to strake armer i brystet til Jensen som falt bakover.
Dommeren ga rødt kort til Jensen og gult kort til Lyse. Madla protesterte og dommeren snakket med linjemannen. Vaulens nummer ni ble så tilkalt og vist det røde kortet også han.
Dermed avsluttet begge lag med ti mann, noe som kunne gi større rom.
Vaulen la om til 3-4-2 med David Møller opp på høyrekanten.
Dommeren var halvveis nede i lommen da Madlas Preben Andersen hadde en voldsom duell etter 84 minutter, men ombestemte seg. Anders Idsø blåste frisparket over.
Magne Christiansen vant en løpsduell med keeper og fikk slått inn fra død vinkel etter 85 minutter. Gaute Schei tok flere touch på fem meter, fikk kontroll, men skuddet ble reddet på streken! Returen gikk ut til Christer Husvæg, men skuddet ble blokket til corner! Oi, der var man nære på to ganger!
Madla lå nå veldig dypt og Vaulen slet med å produsere noe.
Fire minutter ble lagt til. To minutter på overtid dro Magne Christiansen seg innover. Innlegget fant Anders Idsø, men headingen gikk løst inn til keeper.
Kampen endte med 3-2 seier til Madla.