Tilbake på vinnersporet!
(06.05.16) Nok et spenningsdrama, men etter tre kamper på rad uten seier holdt man unna.
Dermed vinner man historiens første seriemøte med Forus & Gausel. Selv om det ble vel spennende på slutten!
Bilder og videoer fra kampen finner man her!
FORUS & GAUSEL
0–1

20 min
Alexander Surdal Nilsen (Mirauskas)
6. mai – Knudamyrå Tilskuere: 50 – Trening – Dommer: Mattias Sæfvestad (Buøy)

15. Espen Sivertsen

Forus & Gausel hadde lenge flere tidligere Vaulen-spillere som Christian Lyse, Tom Stian Sunde og David Møller, men nå er det kun Espen "Balsam" Knudsen igjen.
Daniel Vatland og Ceu Lian Khar var fremdeles skadd, mens Vegard Natland skulle sitte på benken hele kampen. Fredrik Stray Tjaum er langtidsskadd. Sander Thaule var tilbake etter forfall sist.

Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz Ørjan Bergum, Kristian Gaard, Anders Mæhle, John Herman Ås Alexander Surdal Nilsen, Thomas Monsen Haugland, Olav Hovstad Ole Wick Henriksen, Audrius Mirauskas, Tony Tran.
Klubbenes A-lag hadde aldri møtt hverandre før i seriespill. Vaulen hadde derimot spilt på Knudamyrå før, nemlig som hjemmelag mot Viking i den berømte NM-kampen i 2005, samt mot Skjold i 2006.
Vaulen hadde flyttet ned toppscorer Alexander Surdal Nilsen på midtbanen, dermed fikk man plass til murknuseren Audrius Mirauskas sentralt på topp.

Vaulen best i gang. Har hatt en corner og et styrt frispark som ble blåst av for offside
En 40-50 tilskuere hadde samlet seg på Knudamyrå da værgudene skulle gi oss forsmak på sommer. Morten Brathetland og vofsen må nevnes, de hadde gått de 6,7 kilometerne til kamp!

Over til kampen. Vaulen hadde litt mer kvalitet i det man gjorde, mens Forus & Gausel kompenserte det godt med innsats.
Det stod 2-2 i cornere da kampens første store sjanse tilfalt FGI. Det var et løst forsøk som dalte ned mot lengste kryss, men keeper Eric Ordaz fikk fistet over etter 13 minutter.
Ole Wick Henriksen hadde Vaulens første skudd på mål etter bra forarbeid på venstre ved Mirauskas og Tran, innlegget ble halvklarert til Ole som skjøt hardt, men rett på keeper.

Like etter tok Vaulen ledelsen i det 20. minutt. Et oppspill på Audrius Mirauskas på fem meter ble lagt tilbake til Alexander Surdal Nilsen som var nådeløs fra 12-14 meter.
Målet var en liten vitamininnsprøytning for Vaulen. Spesielt Thomas Monsen Haugland herjet i denne perioden med skuddfoten sin.
De oransje kunne ha punktert kampen etter 33 minutter. Ole Wick Henriksen fikk frispark og tok det selv ute til høyre fra en 30 meter. Dupperen føyk i venstrestolpen og i låret til en intetanende keeper som hadde griseflaks.

Alexander Surdal Nilsen som like før hadde headet vel tilside etter en stuss på et innkast kom enda nærmere i det 42. minutt. Ole Wick Henriksens corner fra høyre landet perfekt på pannebrasken til Alex, men spratt i nettveggen!
Så fikk Vaulen et mål annullert like før pause. Tony Trans corner fra venstre stryker over Audrius Mirauskas og lander foran Olav Hovstad som fra fem meter flikker ballen inn i nettet. Hoveddommeren signaliserte mot midten for mål, men linjemann Geir Michaelsen vinket med flagget som om det var 17. mai. Forklaringen etterpå var visst at keeperen hadde blitt låst.
Vaulen gikk nå iallefall til pause foran med 1-0 ledelse.

Ingen bytter i pausen hos Vaulen.
Strandguttene virket litt daffe etter hvilen og slapp Forus & Gausel vel mye til.
Det skal sies at FGI ikke kom til de største sjansene, det var vel så farlig da Vaulen kontret. Som da Alexander Surdal Nilsen innenfor femmeteren, men fra nærmest dødvinkel skjøt til kast etter 57 minutter. Eller da Thomas Monsen Haugland med et av sine sedvanlige langskudd måtte se ballen stryke utenfor stolpen.
Ole Wick Henriksen fant så Audrius Mirauskas sentralt, han fosset inn i midten før ballen falt til Thomas Monsen Haugland som rev seg løs på 16-meteren bare for å bli taklet av keeper på 12 meter.

Så en deilig kipp av Thomas Monsen Haugland over hodet på backen til Tony Tran som ble felt. Ole Wick Henriksens påfølgende frispark gled skummelt gjennom boksen.
Vaulen litt mer til hektene altså.
Så en hodeduell hvor dommerne merkelig gir frispark mot John Herman Ås i det 63. minutt. FGIs Erlend Sjøveian sendte avgårde et frispark som ekkelt gikk over muren i blindsonen til keeper, men Eric Ordaz var på pletten nok en gang og fikk ut til corner.
Vaulen burde så ha økt da Audrius Mirauskas slo en flott stikker til Tony Tran som kom alene mot keeper, men på halvvolley blåste hurtigtoget ballen like over mål til sin store fortvilelse.
Vaulen holdt stand, men Forus & Gausel kom stadig nærmere. Da de løftet inn etter 72 minutter måtte Eric Ordaz løpe mot lengste stolpe og kolliderte nærmest med treverket før han fikk slått ut til en corner som krigeren Audrius Mirauskas headet unna.
Ole Wick Henriksen gikk så på en av Mirauskas stusser, men forsøket ble blokkert ut til Tony Tran som skjøt vel over fra 25 meter.

Gjennomgangsmelodien var at hjemmelaget presset på for utligning, mens Vaulen hadde sine kontringer. Etter 77 minutter kastet keeper seg inn foran Mirauskas, mens Thomas Monsen Haugland skjøt utenfor like etter.
Andreas Jonassen kom inn i et direkte bytte for Tony Tran etter 78 minutter.
Thomas Monsen Haugland hadde så et tungt skudd i ryggen på en hvittrøye, de kontret og Eric Ordaz fikk gitt til et corner som John Herman Ås skulle redde på streken!
Erik Holst Aasland kom inn for en sluttkjørt Thomas Monsen Haugland etter 82 minutter.
Vaulen jobbet knallhardt for å holde nullen, men det var nær ved å sprekke flere ganger. Som da William Stredet skjøt like utenfor fra 16 meter.
Tre minutter ble lagt til og Vaulen var vel nærmest ved et frispark fra Ole Wick Henriksen som gikk 20 centimeter over mål.
Dermed vinner man endelig igjen etter tre kamper på rad uten seier.
Neste oppgave nå er hjemme mot Staal 2 førstkommende fredag.