Vaulen kriget seg til seier
(06.03.08) Vaulen slo Havørn 2-1 på bortebane torsdag kveld. Det var en tøff krigekamp med ett rødt og seks gule kort. Vaulens mål ble scoret av Magne Christiansen og Anders Idsø.
ANDI I 100: Anders Idsø scoret sitt hundrede mål for Vaulen!
HAVØRN
1-2
44 min
Magne Christiansen
Havørn
45 min
90 min
Anders Idsø
6. mars - Tananger stadion - Tilskuere: 25 - Treningskamp - Dommer: Morten Stople
15. Ronny Hauge
Etter mye dårlig vær i det siste var det strålende forhold i dag. Vaulen med en god og fyldig tropp i dag.
Vaulen (4-3-1-2): Anders Bårdsen - Stein-Ivar Andersen, Espen Klette, Tore Søraas, Stian Refvik - Alexander Surdal Nilsen, Marius Fossmark, Magne Christiansen - Anders Idsø - Are Meling, Daniel Lie.
Mye ta og føle på i starten av kampen. Vaulen slet litt med for lange avstander mellom lagdelene. Det skal sies at nyopprykkede Havørn har skrapt i sammen et bra lag, de vil sikkert slå bra seg i nordpuljen.
Stein-Ivar Andersen fant Are Meling i korridoren til høyre, den storvokste spissen fikk litt for skrå vinkel og skjøt i nettveggen etter 17 minutter.
Starten var jevn, men Vaulen fikk en rekke cornere.
Anders Idsø prøvde skuddfoten etter 19 minutter på et frispark fra 25 meter til høyre for mål, skuddet gikk lavt ned mot lengste hvor keeper reddet komfortabelt.
Like etter ble Havørns Christophe Dagsland spilt igjennom, han dro seg inn i midten og skjøt fra 16 meter mot venstre hjørne. Keeper Anders Bårdsen var flott med og reddet forsøket fra den tidligere Vaulenspissen.
Havørn prøvde å spille tålmodig i bakre ledd, men mestret det ikke helt etter halvtimen. Magne Christiansen vant ballen på 25 meter forserte noen meter før han skjøt meteren utenfor venstre stolperot.
Anders Bårdsen ble testet igjen etter 32 minutter da kapteinen på venstre dro av et skudd, men keeper reddet liggende i luften.
Espen Klette slo så langt opp mot Are Meling som videre la igjen til Anders Idsø, skuddforsøket fra 20 meter gikk via en blå og til corner. På corneret kom Marius Fossmark nær, men ballen skled av pannen.
Marius Fossmark slo frem til Are Meling etter 38 minutter, han fikk dratt seg fri før han fyrte avgårde en volley 3-4 meter over.
Etter en rolig periode eksploderte det like før pause. På et kjapt angrep var det vel Are Meling som etter 44 minutter prøvde seg fra 12 meters hold. Keeper fikk bare gitt retur og til venstre for mål fra en 8 meter fyrte Magne Christiansen inn i korthjørnet.
Vaulen sovnet etter målet og Havørn gikk rett opp og scoret. Christophe Dagsland vant en hodeduell og stusset igjennom en medspiller som alene mot keeper plasserte ballen stang inn.
I pausen gjorde Vaulen to bytter da Stian Falnes og Kenneth Dahle kom inn og tok hver sin kant. Ut gikk Alexander Surdal Nilsen og Magne Christiansen, samtidig gikk Anders Idsø ned i en standard 4-4-2.
Det var mer fart i Vaulen i starten av andre omgang og man eide kula. Etter 47 minutter hadde man en trippelsjanse etter corner fra Anders Idsø. Espen Klette headet ned mot det ene hjørnet, Daniel Lie var nær ved å nå frem, før vel Stian Falnes fyrte av i en blokk av spillere.
Daniel Lie la så tilbake til Kenneth Dahle etter 51 minutter, men fra 20 meter fikk ikke Dahle riktig klem på skuddet som trillet utenfor fra bra hold.
Are Meling la så inn til Daniel Lie som headet i bue meteren over høyre kryss.
Stian Refvik lagde frispark etter 56 minutter og kjeftet på linjemannen, som belønning fikk han gult kort.
Are Meling stusset en ball videre inn i feltet. Havørn hadde ikke kontroll og en halvklarering gikk i Daniel Lie som ikke fikk stokket beina.
Toppscorermateriellet Stian Lima kom inn for Stian Refvik etter 64 minutter.
Lettbeinte Stian Falnes satte på turboen ned langs venstresiden etter 66 minutter, han fikk skjært inn, men hadde ikke mer krutt i støvlene på skuddet som trillet inn til keeper.
Daniel Lie skjøt så i stolpen etter 69 minutter, men offside.
Havørns nummer 9 fikk så rødt kort etter 69 minutter etter å ha slått mot ansiktet til Stian Lima.
Havørn yppet seg glimtvis som da Christophe Dagsland raidet seg løs på venstre etter 71 minutter, innlegget ble slått inn foran kassen, men medspillerne tok ikke vare på muligheten.
Tarald Kleppa Øvrebø kom inn for Are Meling etter 71 minutter.
Stian Lima fikk gult kort da han kom for sent inn i en takling etter 74 minutter.
Christophe Dagsland hogget så Tore Søraas ned etter 77 minutter. I etterkant fulgte en clinch mellom kamphanene og begge to ble belønnet med gult kort.
Trener Endre Tangen foretok så et trippelbytte etter 79 minutter. Høyreback Stein-Ivar Andersen ble erstattet av Magnus Kartevold. Jonas Kartevold gikk inn sentralt for Marius Fossmark. Erik Hildén kom inn for Daniel Lie og tok plass på venstrekanten, slik at Stian Falnes gikk opp på topp.
Magnus Kartevold felte en Havørnspiller etter 86 minutter inne i boksen, dermed straffespark. Chris Danielsen, som er bror til André i Viking, la ballen til rette, men et tigersprang fra Anders "Fantomet" Bårdsen reddet Vaulen! Bårdsen fikk puffet ballen i stolpen, før han fikk den tilbake og fikk slått ut til corner.
Det så ut til å gå mot uavgjort. Så launchet Anders Idsø en rakett fra 30 meter, prosjektilet gikk i et Havørnhode og oppe i venste hjørne! Dermed 2-1 til Vaulen etter 90 minutter! Dette var faktisk Anders' 100. mål for Vaulen.