Nær en skrell
(05.11.21) En av de beste kampene av Vaulen i år og man overrasket et tallrikt publikum ved å lede til pausen. Det var dog ikke ufortjent at Eiger vant sett ut fra sjansestatistikken. Vaulen slet med å svare etter å ha havnet under.
Luras seier over VBK i kveld betyr at Vaulens sjanser for å overleve har blitt ennå mer diffuse.
EIGER
21

16 min
Aleksander Idland (Rimereit)
Øyvind Garpestad
57 min

Kenneth Grande
64 min

5. november – Hålå Tilsk: 150 – Serie – Dommer: Kjetil Nordmark (Orstad)

12. Ridwan Ayada

Daniel Nicol skulle ha startet kampen, men datt ut av troppen en time før avspark.
Mo Al-Zeini, Lars Berge, Mathias Strunck Gundersen og Szymon Szczepianak gikk også ut fra troppen sist. Inn kom Ørjan Bergum, Hicham Billa, Ridwan Ayada og Henning Rimereit.
Håvard Nygård er ute med brukket nese.
Heller ingen Henrik Haug Laursen, Edvardas Kupsys, Martin Wathne, Terry Talseth, Elias Fallgren, Oskar Moe, Hogne Heggheim eller Oliver Kvello-Aune Nilsen.
Vaulen (4–3–3): Marius Kastet – Jama Moallim, Casper Tjøstheim, Aleksander Idland, Sondre Brokka – Henning Rimereit, Even Kvame, Eirik Reiestad – Hicham Billa, Espen Breivik, Vegard Natland.
Vaulen stilte i sine hvite bortedrakter med et litt begrenset utvalg av draktnummre.
Som vanlig gikk Joao Prates for en 4-3-3-formasjon. Her ble det gjort tre endringer siden vidarkampen. Henning Rimereit for Aartun, Hicham Billa for Nicol og Vegard Natland for Syvertsen. Nicol stod forøvrig i det første laget som ble lagt ut på nett.
Eiger tok avspark på det flotte anlegget i Hålå.
Vi så ballen inne allerede etter fire minutter da Øyvind Garpestad møtte på tre meter, ballen snek seg forbi keeper Marius Kastet, men gikk centimetre utenfor høyre stolpe.
Vaulen kunne ha kommet foran like etter. Innlegget fra høyre gikk via en rød og keeper måtte ned og parrere med beina.
En rimelig bra start av Vaulen. Topplaget Eiger var langt fra så overlegne som man hadde sett for seg og det stod 1-1 i sjanser før det smalt i treverket etter 13 minutter. Kenneth Grande headet knallhardt i tverrligger og ned. Sjansen var ikke over og Hans Marius Aakre Slettebø headet like over.
Eirik Reiestad førte så fremover mot det venstre hjørnet av 16-meteren før han slapp ballen videre til Espen Breivik inn i boks, Eiger fikk taklet ut til corner fra venstre.
Henning Rimereit slo høyt inn på andre stolpe hvor Aleksander Idland steg til værs og headet i bue over keeper, et par forsvarere slengte seg fortvilet etter ballen som snek seg inn i nettmaskene!
Toppscorer Idlands tredje mål i serien, alle etter cornere. Dette var andre gangen Vaulen hadde tatt ledelsen i en kamp siden 2019.
Eigers gamle målsnik Hans Marius "Pokey" Slettebø jager klubbrekorden i Eiger, han er fem mål unna rekorden med sine 207 scoringer. Etter 21 minutter trodde man at han hadde scoret igjen, men linjemann hadde heldigvis vinket for offside.
Casper Tjøstheim hektet en motspiller på 25 meter etter 27 minutter og måtte dermed være merket resten av kampen med et gult kort.
Marius Kastet hadde en god kamp for Vaulen og bokset unna det påfølgende frisparket. Like etter hadde han hell da Kenneth Grandes skudd gikk over.
Vaulen jobbet knallhardt i denne kampen. Det var tydelig at dem visste hva det stod om. Det hissige presspillet forstyrret Eiger, men med høy puls ble det også mange balltap, så det kostet utvilsomt krefter i det lange løp.
Marius Kastet bokset unna en corner etter 34 minutter. Jan Terje Søyland brukte nok et tjuvtriks da Kastet ble eitrende forbanna, Casper Tjøstheim måtte holde rundt sin egen keeper for å holde han på plass.
Ny corner fra venstre til Vaulen etter 36 minutter, igjen høyt mot andre stolpe, men Eirik Reiestad tapte hodeduellen. Eiger satte fart på en kontra og Slettebø kom alene gjennom mot keeper. Fra 18 meter plasserte han rundt keeper, men skuddet gikk i stolperoten og ut! Jama Moallim ryddet opp på returskuddet da han fikk blokkert på fem meter.
Espen Breivik la all tyngden bak i en 50/50-duell og kriget ballen med seg etter 42 minutter. Plutselig var han fri til venstre i boksen, men det flate skuddet ble beinet ut til corner av keeper Denis Nadarevic. Oi-oi, tenk om vi hadde doblet ledelsen der!
Corneren ble halvklarert ut i returrommet, men skuddet fra Even Kvame ble blokkert.
Even Kvames lure ball i rommet bak stopper og back så Hicham Billa skjære inn og slå hardt inn på første stolpe. Espen Breivik møtte, men måtte nøye seg med corner. Aleksander Idland var nær gevinst på den første corneren, men Eiger fikk ut til en ny corner som igjen ble headet unna etter 45 minutter.
Etter et minutts tilleggstid blåste dommeren av omgangen med Vaulen liggende foran.
Vaulen hadde vært bra og hadde sjokkert et tallrikt hjemmepublikum, men Eiger hadde hatt litt utur med to stolpetreff og et annullert mål.
Espen Breivik tok avspark for et uforandret Vaulen.
En enorm sjanse for Eiger fulgte etter 48 minutter. Marius Kastet ruset ut og fikk unna i første omgang før returen gikk i en hvit og ut til corner.
Nå var det et voldsomt trykk fra Eiger og det var et tidsspørsmål hvor lenge man kunne holde unna. Etter 54 minutter gikk et skudd via en Vaulen-spiller og trillet like utenfor. Det påfølgende corneret ble headet over.
Så kom utligningen etter 57 minutter. Øyvind Garpestad skar inn fra venstre og satte nede i motsatt.
Like etter byttet vi inn Harun Bashir Ali for Kvame, mens Ørjan Bergum erstattet Jama Moallim minutter senere.
Kampen var snudd etter 64 minutter. Vaulen mistet ballen sentralt bak. Kenneth Grandes skudd fra 25 meter var velplassert til høyre i mål.
Vaulen hadde mistet roen og Eiger hadde enorme sjanser til å øke like etter.
Et dobbelbytte etter 70 minutter fulgte da Jan Aartun og Jonas Syvertsen erstattet Billa og Rimereit.
Jonas Syvertsen pådro seg gult kort etter 74 minutter, hans tredje slik at han er i faresonen for karantene.
Vaulen fikk frispark på høyre og flyttet frem stopperne. Sondre Brokkas serve var litt for kort og Eiger startet en overgang. Aleksander Idland var kynisk og hogget ned motstanderen, et soleklart gult kort til Idland etter 77 minutter.
Innbytter Thomas Hallan-Christensen bredsidet like utenfor for Eiger etter 79 minutter.
Vaulen hadde en bra fase hvor ballen fløt godt i laget. Etter et langt angrep slo Ørjan Bergum inn en kross fra høyre, men Harun Bashir Alis skudd gikk via en motstander til corner.
Eiger kontret på vår corner og det var med nød og neppe at Ørjan Bergum fikk kastet frem labben og reddet på strek.
Kantspilleren Jonatan Hebnes kom inn for Sondre Brokka etter 84 minutter, noe som betød at Syvertsen gikk ned som back.
Vaulen måtte ha scoring, men det ble ikke noe ut av våre etablerte angrep.
Inn i tilleggstiden ble det stopp i spillet etter en skade på Eiger.
Tiden var i ferd med å renne ut. Alle trodde vi hadde vunnet et offensivt innkast etter 93 minutter, men dommeren pekte motsatt vei. Så en siste sjanse da Casper Tjøstheim løftet opp et frispark mot Aleksander Idland, men dommeren blåste mot Vaulen for armbruk.
Etter fem minutters tilleggstid blåste dommeren av kampen og Eiger vant 2-1.
Vaulen skal ha for innsatsen, man prøvde virkelig i dag og det var en av de bedre kampene vi har sett i år.

Gjenstående kamper: 12.11 Frøyland, 19.11 LURA, 26.11 Rosseland.

Vi fulgte kampen på twitter og i vårt livesenter. Kampfakta fra kampen her!