En seier fra opprykk
(05.10.23) For første gang i klubbhistorien har man tatt 50 poeng i løpet av en sesong, men det var en skuffet trener Aleksander Idland vi støtte på etter kampen på vei inn i garderoben.
Prestasjonene i 1-0 seieren over Tjensvoll var nemlig langt under pari.
Seieren betyr at Vaulen nå kan sikre opprykket hjemme mot Mastra 19. oktober.
TJENSVOLL
0–1

9 min
Bendik Aarstad (Haugen)
5. okt – Sørmarkå KG – Tilsk: 30 – Serie – Dommer: MAP Forero (Madla)

9. Amund Belaska

Tett program hvor denne kampen kommer etter cupsemien som muligens tappet krefter både fysisk og mentalt. Enkelte spillere fikk jo 120 minutter i beina.
Nå kan man i det minste ha all fokus på serien. Tjensvoll er det svakest rangerte laget man har igjen og da man trenger to seire for å være matematisk sikret kunne man jo tro at dette blir en tur i parken for å hente poeng.
Så enkelt er det nok ikke. Tjensvoll er nemlig det svakest rangerte laget på nest sisteplass. Det betyr at dem for øyeblikket er på full fart ned i 6. divisjon med mindre dem tar masse poeng på slutten. Denne kampen blir fort et være eller ikke være for dem.

Roy Andre Dyrdal, Lars Berge og Daniel Olsen er ikke med av dem som har vært mye involvert i det siste.
Audrius Mirauskas ventes å være ute i minst en uke til etter skaden mot SIF 2.
Anders Polland Vik fikk skulderen ut av ledd mot FC Show og er nok ute en stund til. Vegard Natland har vært ute siden midten av august.
William Christensen sliter også med beina og har heller ikke fått spilt for juniorlaget den siste tiden, mens John Petter Gilje har et tilbakevendene problem med låret.
Erik Vogel har slitt med sykdom tidligere i uka, mens Patrick Osei kjente noe i baksiden av låret i tirsdagens B-kamp.
Morten Fløtre Solheim har fått diagnostisert kneskaden sin fra slutten av august, MR-skannen viste dessverre delvis røket fremre korsbånd og skadd menisk.
Gode nyheter er at Jack Aguera på tilbake fra ferie i England.

Rekken uten tap i offisielle kamper ble nok brutt sist og man endte på 22 kamper. I serien har man fortsatt rekorden inntakt med 17 kamper. Det er nok en ekstra prestisje å gå gjennom hele seriekampanjen uten tap. Det har man kun klart tre ganger i klubbhistorien; 1952, 1953 og 1972.
Vaulen (4–3–3): Jack Aguera – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Aleksander Gundersen, Theodor Haugen – Bendik Aarstad, Torbjørn Aabrekk, Thomas Strand-Grude – Pacifique Nahimana, Theodor Gabrielsen, Nicolai Moi Sene.
Dette er det "glemte" lokalderbyet for Vaulen. Absolutt nærmeste nabo i antall meter, men så og si ingen rivaleri til en relativt ny klubb som vi først møtte i serien forrige sesong.
Topp mot bunn dette og Vaulen var storfavoritter med en 100% rekord mot Tjensvoll fra serie og Rogalandscup.
Mye skal til om Tjensvoll berger plassen, men dem hadde en defensiv inngang til denne kampen.
Kaptein Ørjan Bergum vant oss avspark og man kom i gang klokken 20:00.
Allerede etter fire minutter burde det ha stått 0-1. Midtspiss Theodor Gabrielsen ble frispilt sentralt og satte ballen forbi keeper fra 20 meter, men ballen trillet også utenfor venstre stolpe.
To minutter senere ordnet Thomas Strand-Grude et brudd. Gabrielsen var på nytt igjennom, men denne gangen reddet keeper!
Så etter ni minutter tok man ledelsen da venstreback Theodor Haugen gikk på overlapp. Han kom helt ned til linja og la 45 ut i boks til Bendik Aarstad som presset den ned i kroken.
Ny gigasjanse etter tolv minutter. Nicolai Moi Sene fosset inn i boks. Strand-Grude overtok og skjøt fra syv meter, men skuddet var for sentrert på keeperen som reddet.
Vel og bra å lede 0-1 så tidlig, men det var såpass store sjanser at man kunne ha ledet 0-4.
Etter dette dabbet det noe av fra Vaulen og det var en relativt død periode hvor Ørjan Bergum var nærmest scoring da han fightet om ballen på første stolpe etter en corner fra Torbjørn Aabrekk.
Tjensvoll hadde sin første kvalifiserte sjanse etter 19 minutter da et frispark ble lempet inn i boks og en gultrøye bredsidet over.
Omlag 30 tilskuere så at Bergum satte over på en andreball etter corner i kampens 25. minutt.
Tjensvoll ville spille seg ut bakfra, men det var en del feil som oppstod. Etter 26 minutter slo vertene en grusom tverrsoverpasning som ble snappet opp av Moi Sene som var nær ved å få løpt inn 0-2.
Tjensvoll hadde lagd en del frispark og det var tidvis konferansemøter med dommeren, men det var Vaulen som fikk kampens første gule kort etter 28 minutter da Torbjørn Aabrekk kom i boka. Torbjørns fjerde gule for sesongen, noe som betyr karantene mot Mastra.
Et skudd fra sentrale Aabrekk ble så gitt til corner etter en beinparade etter 32 minutter.
Så et trippeltilløp av Vaulen etter 38 minutter hvor Pacifique Nahimana kanskje var nærmest, men hans skudd fra 16 meter ble blokkert.
Tjensvoll rygget med hele laget tilbake fra 30 meter og inn, noe som gjorde at Vaulen stod meget høyt.
Ny corner etter 42 minutter hvor det oppstod gedigne sjanser for blant annet Bendik Aarstad og Pacifique Nahimana. Spesielt Passis sjanse var av det store slaget da han nærmest reintroduserte rompefotball inne i femmeteren, men han fikk ikke lirket ballen inn.
Minuttet ble lagt til og det siste som skjedde var at keeper Jack Aguera fikk kontroll på en corner på sitt andre forsøk.
Ingen endringer i pausen, men Moi Sene var ny midtspiss da Gabrielsen gikk ut i bredden.
Gigasjanse til Tjensvoll etter 49 minutter. Det var et høyt frispark fra 40 meter som dalte ned mot buret til Jack Aguera. Med det elendige flomlyset mistet han muligens ballbanen. For han slo bare ballen på volleyballvis opp i tverrliggeren. Ballen spratt ned på streken før man kunne melde faren over.
Pacifique Nahimana ble så felt på brutalt vis og  med skrik og jammer påfølget av byttetegnet fra Bendik Aarstad trodde alle at han måtte av. Heldigvis ga smertene seg og man avventet byttet.
Det påfølgende frisparket fra gunstig hold ble tatt av Aleksander Gundersen, men deres habile keeper reddet komfortabelt.
Like etter kontret Tjensvoll og et skudd spratt i venstre stolperot og ut etter 53 minutter.
Så etter 55 minutter viste Vaulen frem et hurtig one touch spill som åpnet opp Tjensvoll. Nahimana kom seg løs i boks før ballen havnet ut til Gabrielsen som skjøt i nettveggen.
Pacifique Nahimana ble så spilt fri til høyre i boksen, skuddet ble blokkert til et resultatløst corner.
Theodor Haugen måtte så hjelpes av banen etter 58 minutter. Inn kom Sander Bergevik som var klar til å komme inn uansett.
Ørjan Bergum fant så Nicolai Moi Sene sentralt i banen, men skuddet gikk utenfor. Det var det siste Moi Sene gjorde da han ble erstattet av Eriel Pires Antonio etter 64 minutter.
Gunnar Fosse Haraldsen fikk gult kort etter 68 minutter.
Aleksander Idland var nær ved å heade inn et corner fra Aabrekk etter 71 minutter, men kula strøk utsiden av stolpen.
Så en halvsjanse til Aleksander Gundersen da et skudd fra distanse ble holdt.
Tjensvoll var godt med her. Det bølget urovekkende mye og med litt marginer kunne dem fort ha utlignet.
Samtidig som Tjensvoll løftet opp laget åpnet det seg noe mer opp for Vaulen. Gabrielsen hadde en heading fra åtte meter som ble reddet, men også Aarstad og Nahimana var meget nære med kvarteret igjen.
Noah Beisland kom inn som venstre indreløper for Thomas Strand-Grude etter 79 minutter.
Så et heftig raid fra Bendik Aarstad før det ble sluppet videre til Eriel Pires Antonio som ble taklet i skuddøyeblikket. To kjappe cornere fulgte etter 82 minutter.
89 minutter nå og to nye sjanser til Vaulen. Nahimana og Gabrielsen var frempå med korte mellomrom, men det var ikke nok sting i avslutningene.
Eriel Pires Antonio ble så spilt fri til høyre i boks, han slo flatt inn mot lengste hvor Pacifique Nahimana kastet seg etter uten å nå frem.
Nahimana ble byttet av etterpå da Jonatan Hebnes kom inn.
Inn i overtiden ble Tjensvoll mer og mer desperate. Da Hebnes skaffet oss en corner roet man det ned med å skjerme borte ved hjørneflagget etter 95 minutter.
Seks minutter ble lagt til før dommeren blåste av. Tre viktige poeng mot opprykk, men spillemessig var det noen steg tilbake for supporterne som har blitt godt vant denne sesongen.
Det kan skyldes litt undervurdering, at man møtte et ultradefensivt lag og at man hadde en rekke nøkkelspillere ute. Utenom de skadene vi har nevnt tidligere så var vel Amund Belaska kun en programhelt, mens det virket som om ubenytta Mathias Rønsberg også haltet litt. Viktige Daniel Olsen er nok også skadd da han så kampen i sivil.