Moralsk oppløfter
(05.10.06) Etter å ha blitt ydmyket tidligere i uken var det et helt annet Vaulenlag som spilte 2-2 mot storheten SIF.
Vaulen viste sitt potensiale og dette er et resultat å ta med seg i vinter.
Begge Vaulens mål ble scoret av Thomas Idsø.
THOMAS DOBBEL: Thomas Idsø sendte Vaulen til himmels!
STAVANGER IF
2-2
Roger Gimre (Mads Bøgild)
22 min
39 min
Thomas Idsø (Magne Christiansen)
49 min
Thomas Idsø (str.)
Selvmål
83 min
5. oktober - SIF kunstgras - Tilskuere: 90 - Serie - Dommer: Morten L Stople (Buøy)
Simon Storebakken
Espen Klette (viktig kamp for guttelaget), Stein-Ivar Andersen, Tom Stian Sunde (omgangssyke), Ronny Hauge (suspensjon), Alexander Landsnes (strekk) stod over for Vaulen.
Vaulen (4-5-1): Eric Ordaz - Stian Lima, Kjetil Aasland, Robert Hovland, Stian Refvik - Andreas Fløgstad, Magne Christiansen, Thomas Idsø, Anders Idsø, Christian Lyse - Eivind Staurland.
Keeper Eric Ordaz stod for en nesten ulykke etter åtte minutter da en klarering traff SIFs spiss Rolf Magne Olsen i ryggen, heldigvis trillet ballen utenfor mål.
Vaulen lå i en defensiv 4-5-1 formasjon og var konsentrerte i sitt spill.
SIFs første store sjanse ble omgjort i mål. Mads Bøgild slo inn fra høyre til en spenstig Roger Gimre som headet inn 1-0.
Like etter kunne det ha blitt mer, men Paal Christian Alsaker traff utsiden av krysset på sitt skudd fra 25 meter.
Etter 28 minutter fikk Rolli skyte fritt inne i feltet, men heldigvis gikk ballen himmelhøyt over Vaulenmålet.
Så etter 35 minutter slo Thomas Sanddal inn et frispark fra venste som Rolli headet i stolpen.
Mens SIF sløste, var Vaulen effektive og etter 39 minutter utlignet man. Christian Lyse kjempet seg forbi nede på venstrekanten. Så fikk vi se klikk-klakk spill med storisk ro. Eivind Staurland slo til Magne Christiansen som la igjen til Thomas Idsø, fra 20 meter curlet han ballen på lekkert vis oppe i høyre kryss! En klassescoring av en klassespiller!
Vaulen så ut til å ha fått selvtillit av målet og virket enda bedre organisert da dem kom ut i andre omgang.
Etter 48 minutter slo Anders Idsø inn et frispark fra venste, på andre stolpe prøvde Andreas Fløgstad med et skudd som ble blokkert, ballen gikk opp i bue og Robert Hovland stusset den til Magne Christiansen som ble revet ned i feltet.
Dermed straffe til Vaulen. Thomas Idsø steppet opp på 11 meter og sendte ballen til høyre og fede-Bo til venstre!
Vaulen ledet 2-1, hvem hadde trodd det før kampen?
Mads Bøgild klemte til på direkten fra drøye 20 meter etter 51 minutter, men keeper Ordaz fikk fistet det harde og flakkende skuddet i tverrlegger og ut.
Innbytter Klaus Vikedal Petersen prøvde seg med et skudd inne i feltet etter 58 minutter, men en ny sterk redning av Ordaz reddet Vaulen.
Etter 62 minutter kom Johnny Erga inn for Christian Lyse som slet med en føling av strekk.
En off-the-ball-fight mellom Stian Refvik og Mads Bøgild endte med at SIF-spilleren fikk gult kort for to strake armer som førte Reffen i bakken.
En sklitakling av Andreas Fløgstad etter 66 minutter ga gult kort, dermed karantene for tre gule mot Buøy.
Thomas Idsøs frispark fra 30 meter etter 69 minutter var nær ved å gå inn, men strøk 30 centimeter over høyre kryss.
Stian Refvik fikk gult kort etter 75 minutter for munnbruk. Så bare to minutter senere pådro han seg sitt andre gule da han felte Bøgild helt på kanten av 16 meteren. Dommeren pekte på straffemerket til Stians elleville protester.
Atle Hagen gjorde seg klar fra straffemerket, sendte ballen hardt nede mot venstrehjørne, men Eric Ordaz var etter ballen og fikk slått til corner! En helt syk redning av Ordi!
Vaulen la nå om og Andreas Fløgstad tok høyrebacken, Stian Lima venstrebacken, mens Magne Christiansen dro mer ut mot høyre på midten.
En nydelig ball av Eivind etter 81 minutter sendte Erga fri på venstre, han sendte inn foran kassen til Magne, men skuddet fra 16 meter gikk like utenfor.
Etter 83 minutter slo SIF inn fra høyre, Andreas Fløgstad prøvde å få ballen unna, men traff ballen feil på foten og ballen gikk i eget mål bak en overrumplet keeper. Dermed 2-2 etter selvmål.
Ole Bjørn Bredesen gjorde comeback på A-laget etter 84 minutter da han kom inn for Eivind og tok plass som spiss.
Roger Gimre fikk ballen inne i feltet etter 86 minutter, men Vaulen fikk blokkert i siste liten.
Etter 89 minutter slo Oli Magne fri på høyre, men linjemann vinket tvilsomt for offside. Manna satte ballen inn i mål i protest og sammen med munnbruk fikk han gult kort. Dette var Magnes tredje gule kort og dermed står han i likhet med Andreas og Stian R. over mot Buøy.
SIF kastet nå frem folk og det ga flere bra overganger for Vaulen. En hard klarering fra Andreas ble mirakeløst headet videre i beina til Magne av Oli, Magne stormet frem, men skuddet fra trengt posisjon ble enkel kost for Bo Andersen.
Magne var aktiv på høyre og fire minutter på overtid var det kun en SIF-tå som hindret at ballen kom igjennom til Ole Bjørn.
En overtidsglad dommer la til hele seks minutter, men det endte 2-2. Noe Vaulen kan være stolte av!
TILBAKE PÅ SIFFEN: Trenerduo Ole og Endre gjorde ett poeng mot sin gamle klubb.