To på rad for første gang siden mai 2018
(05.09.19) Det var ikke vakkert, men vi tar gjerne med oss en sliteseier.
Første omgang var jevn, men Skjold var nærmest da de headet en corner i tverrlegger.
I starten av andre omgang tok vi mer kommandoen og da John Petter Gilje ble lagt i bakken etter 54 minutter pekte dommeren på straffemerket.
Gilje tok selv straffen og sendte Vaulen i føringen.
Etter dette ble det noe nervøs forsvarskamp av Vaulen, men man kunne ha doblet da Jakob Kalvatn rundet keeper, men satte ballen i nettveggen fra skrått hold.
Slutten var svært nervepirrende, men vi var gode og heldige som slapp unna med skrekken.
Dermed passerte man Skjold på tabellen og har nå heng på en NM-plass.

BLE HELTEN: John Petter Gilje.
1–0
SKJOLD
John Petter Gilje (str)
54 min

5. september – Vaulenbanen Tilskuere: 35 – Serie – Dommer: OG Hauge (Viking)

Alle mann til pumpene
En fantastisk kamp av Vaulen sist, men "Never change a winning team" kunne man glemme da det var fem forfall fra troppen sist.

Ute
  • Even Sandøy Nærum (suspendert, fire gule)
  • Morten Nygård, Ivar Evensen, Fredrik Bokn Hansen (skoletur)
  • Casper Tjøstheim (syk)
  • Alexander Nilsen Surdal (måtte melde pass på kampdag)
  • Idar Røed Randeberg (reist til Trondheim, les egen sak her!)
  • Daniel Lie (vond kne)
  • Morten Fløtre Solheim (ble kalt ut offshore på kort varsel)

Inn

• Audrius Mirauskas (kan få sin første kamp siden april)
  • Stian Refvik og Daniel Larsen Stensland (ble lagt til i tropp på kampdag)
  • Eirik Haglund (tilbake fra reise)
  • Jakob Kalvatn (ble offisielt spilleklar på tirsdag etter overgang fra Madla)
Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Gabriel Økland Retallack, Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Vegard Natland – Sivert Erland, Tobias Fosse Ekeland, John Petter Gilje – Eirik Reiestad, Audrius Mirauskas, Thomas Surdal Arnesen.
Vaulen med fem endringer fra den nå så legendariske Kopervik-kampen. Dybden i troppen ble testet da også trener Stian Refvik måtte sitte på benken.
Etter stort sett å ha benyttet seg av 4-3-3 hele sesongen hadde man her lagt om til noe som lignet en småskakk 4-2-3-1.
Det var spørsmålstegn rundt Bendik Aarstad (hofte) og Vegard Natland (lyske) helt opp mot avspark, men man slapp å ta en sen endring på startelleveren.
Vaulen tok avspark ved Tobias Fosse Ekeland og spilte mot Gandsfjorden.
Vaulen best seg fast etter en tidlig corner. Bendik Aarstad fikk stokka beina i boksen og avslutta, men forsøket spratt enkelt inn til keeper etter 3 minutter.
Skjold fikk frispark ute på 25 meter og løftet inn etter 5 minutter. Her oppstod det to skumle returer i boks, men Vaulen slapp med skrekken.
En opplagt Audrius Mirauskas sendte ballen i venstre kanal til John Petter Gilje som kom ned til linja, men innlegget gikk bak Eirik Reiestad og bort fra farlig område.
Ti minutter nå og Thomas Surdal Arnesen snappet opp et svakt utspill fra keeper, han la inn i midten hvor Sivert Erland kom i stor fart, men skuddet gikk himmelhøyt over.
Enorm sjanse til Skjold og Halvor Hansen etter 13 minutter da keeper Endre Lien kom på mellomdistanse, men frisparket ble heldigvis stusset like utenfor.
Audrius Mirauskas fyrte av fra 18 meter, men linjemann hadde vinka av for offside.
Stopper Ørjan Bergum kom opp for å ta et av sine lange innkast etter 18 minutter. Bendik Aarstad kriget godt mot fire oppassere og ballen spratt videre inn i boks retning Audrius Mirauskas. Han la an til et akrobatisk skudd, men en gul spiller fikk tået ballen utenfor. Dommeren trodde nok det var Audi som avsluttet og ga ikke corneren.
Motsatt var det gedigne sjanser til gjestene. Først kom Lien litt på bakbeina, men det gikk bra. Så var Kallevåg i ferd med å runde keeper, men Lien fikk kastet seg ned og blokkert til hjørnespark.
Så en enorm sjanse til bortelaget etter 21 minutter da robuste Vegard Tryti Steinsland møtte på første stolpe og fikk stusset en corner i tverrlegger og ut!
Det var to lag som sto likt til hverandre. Skjold slo mye opp fra dypet, men det ble litt for enkelt å forsvare seg mot. Skjold lå bakpå og ga lite bakrom, samtidig som dem passet godt på Thomas Surdal Arnesen som var så mye involvert sist.
Skulle det oppstod noe måtte man tråkle seg frem med presise pasninger. John Petter Gilje gjorde akkurat det da han fant Tobias Fosse Ekeland i boks, men han skjøt vel nærmest i steget og keeper fikk satt seg på ballen og reddet etter 29 minutters spill.
Vaulen var heldige igjen da Vegard Tryti Steinsland headet utenfor på et skummelt legg fra høyre.
Vaulen fikk nå også aktivert høyresida si og gikk inn i en bedre periode. Etter 34 minutter presset Eirik Reiestad en motspiller såpass at han kolliderte med syvermålet som stod oppstilt langs banen, heldigvis gikk det forholdsvis bra med spilleren som løp av seg smerten.
Flott forarbeid av Tobias Fosse Ekeland som fant Audrius Mirauskas, han slo igjen en nydelig ball til Thomas Surdal Arnesen som fikk corner etter 37 minutter.
Kaotiske tilstander i Vaulens boks etter 39 minutter da et innlegg landet ned i ankelen på keeper Endre Lien. Hva skjedde egentlig der?
Vaulen var nær ved å rote det til for seg på et frispark som ble slått på tverrs i eget forsvarsledd etter 44 minutter, men man overlevde også denne gangen.
Dommeren la ikke til noe og man tok en rast på stillingen 0-0.

Ingen endringer fra Vaulen i pausen.
Vaulen bredte ut på venstre etter 47 minutter. Thomas Surdal Arnesen dro innover, før han fintet motsatt vei. Fra 10 meter ute på venstre fikk han testet keeper som måtte gi retur ut i boks.
Audrius Mirauskas fikk en small vinkel og var nok litt ute av balanse da han skjøt utenfor etter 50 minutter.
John Petter Gilje gikk på en stuss inn i feltet før han ble hektet. Soleklar straffe.
John Petter Gilje tok selv straffen. Han sendte keeper til venstre og ballen motsatt og dermed 1-0 etter 54 minutter.
Den unge kantspilleren Jakob Kalvatn kom inn til sin debut etter 58 minutter da han erstattet rivjernet Sivert Erland. Det betød  at Reiestad trakk et hakk tilbake.
Vaulen var kyniske og forsvarte seg godt, selv om det ga en nervøs atmosfære fra de tilmøtte. Etter 59 minutter holdt Endre Lien et frispark i fast grep.
Målet endret dynamikken i kampen og økte muligheter for kontringer. Kalvatn var nær drømmedebut da han etter 62 minutter vakkert dro med seg ballen på 18 meter, han forsøkte å runde keeper, men vinkelen ble for smal og skuddet gikk i nettveggen.
Nå hadde det virkelig åpnet seg opp her og Audrius Miraukas kom på et smart buet løp, han fikk ballen med seg inn i feltet og dunket til, men keeper fikk ut til corner.
Mirauskas skaffet oss en corner etter 68 minutter. Man fikk slått inn på andre stolpe hvor Jakob Kalvatn ikke kom over med hodet og kanskje ødela litt for Bendik Aarstad som kom løpende inn bak?
Audrius Mirauskas vant et offensivt innkast etter 70 minutter, men Skjold kontret før Endre Lien fanget legget.
Skjold slet med å skape noe fra etablert, men Vaulen måtte være forsiktige med å kaste frem for mye folk på dødballer her.
Gult kort til Audrius Mirauskas for å ha plaget en motspiller i bakbeina.
Jakob Kalvatn virket som en smart spiller. Kvarteret før slutt slo han en stikker mot Thomas Surdal Arnesen som kom 50/50 mot keeper, men måtte se seg slått i duellen.
Felix Alinyoh kom inn for en skadd Reiestad etter 77 minutter.
Et par minutter senere kom John Herman Ås inn for Audrius Mirauskas, nå la man vel nærmest om til fem bak med Natland som tredje stopper.
Uansett veldig bra levert av Audrius Mirauskas som leverte en av sine beste kamper i oransj med overblikk og presise pasninger.
Skjold fikk bare halvklarert et frispark inne i boksen, men Felix Alinyoh fikk ikke nok kraft bak avslutningen som dabbet inn til keeper etter 80 minutter.
Skjold kom til noen cornere som alltid er farligt. Som etter 81 minutter da Tollak Gismarvik headet utenfor.
Like etter en viktig involvering av John Herman Ås som fikk unna på første stolpe.
Skjold hadde virkelig økt trykket her og hadde noen tilløp. Isteden kom Vaulen nær da John Herman Ås sitt innlegg nær ble sklidd inn av Felix Alinyoh etter 85 minutter.
Nå var nervene i høyspenn og vi var fornøyd bare man fikk klarert som etter 87 minutter da Ørjan Bergum fikk inn et befriende spark.
Felix Alinyoh førte fremover etter 88 minutter, men ble taklet på 20 meter.
Vaulen fikk unna til ny corner etter 89 minutter. Nå skjedde det mye her.
Skjolds Rene Underhaug Wiklund pådro seg gult kort etter 90 minutter.
Jakob Kalvatn var farlig frempå igjen da Gilje headet ut til han på restene av en blokkering. 2002-modellen fikk deilig treff på volley, men keeper leverte en luftig redning borte mot lengste stolpe.
Vegard Natland skled så unna et innlegg som raste inn på femmeteren etter 93 minutter.
Helt på tampen kastet også Skjold frem keeperen på en corner, men Vaulen forsvarte seg som helter og vinner 1-0.

DAGENS BEACHBOY
Bendik Aarstad ble kåret til Vaulens beste spiller og vant med det velfortjent gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.