Jubelkvelden
(05.09.08) Vaulen vant 4-1 mot Nærbø fredag kveld. Seieren kunne faktisk ha vært mye større. Anders Idsø, Are Meling, Daniel Lie og Tom Stian Sunde scoret for Vaulen.
Kampen var Anders Idsøs nummer 300 i oransj.
Malurt i begeret var at halve forsvarsrekken må stå over mot Buøy neste uke da Bjarte Rannestad og Marius Fossmark fikk henholdsvis sitt femte og tredje gule.
HISTORISK: Andi med sitt mål 107, dermed er han på pallen over Vaulens mestscorende.
4-1
NÆRBØ
Anders Idsø (frispark)
14 min
Are Meling (Magne Christiansen)
21 min
22 min
Marius Bjorheim
Daniel Lie
45 min
Tom Stian Sunde
50 min
5. september - Vaulenbanen - Tilskuere: 50 - Serie - Dommer: M Hobberstad (Lye)
8. Jarle Eike
Espen Klette (karantene), Alexander Surdal Nilsen (lårskade), David Møller (ankel), Fredrik Haslerud (hofte), Ronny Hauge (jakt), samt langtidsskadde Kenneth Dahle og Thomas Idsø stod over for Vaulen.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Bjarte Rannestad, Tore Søraas, Marius Fossmark, Stian Lima - Stian Falnes, Magne Christiansen, Anders Idsø, Ojan Bijan - Are Meling, Daniel Lie.
Vaulen med lav kveldssol i øynene i første omgang, ellers nydelig forhold og sterkere lys i mastene.
Nærbø lå på bunnen av tabellen før kampen og man så at det var kvalitetsforskjell på lagene. Den første sjansen kom etter tre minutter da Stian Falnes kastet langt inn fra høyre til Magne Christiansen på syv meter, brasseforsøket gikk vel tilside.
Tore Søraas taklet kontant i egen boks etter fem minutter, ballen gikk ut på 20 meter hvor en blåhvit bredsidet inn til keeper.
Et nytt Falneskast fant Are Meling som stusset mot mål, men en Nærbøforsvarer fikk klarert til corner fra et par meter.
Kampens største sjanse var det gjestenes nummer 10 som hadde etter ti minutter, en midtbanespiller dro av tre mann og ga videre til spissen som fra 25 meter skjøt hårfint over høyre kryss.
En horribel tverrsoverpasning av Vaulen ga Nærbø en gratis mulighet etter 12 minutter, nummer 25 snappet opp og skuddet ble blokkert til corner. Anders Idsø fikk halvklarert corneret til en motstander som fra 8 meter testet Ørjan Olsen med en helvolley. Olsen var god i dag og fikk fistet over til corner.
Are Meling brøt så spillet minuttet etter og fant Daniel Lie som lurte seg forbi sistemann, på vei ut mot venstre side av feltet ble han hektet. Dommeren kunne kanskje ha gitt kort der?
Frisparket fra 17 meter litt til venstre for mål ble tatt av Anders Idsø, som fikk det til å se enkelt ut da han curlet ballen over muren og oppe i krysset! Dette var Anders Idsøs mål nummer 107, dermed er han likt med Harald Øksnevad som er på tredjeplass over Vaulens mestscorende gjennom tidene. Leder gjør Arnt "Puskas" Sivertsen (186) foran Tord "The Lord" Løberg (142).
KONTROLLERT: Anders Idsø lurer ballen over muren bak en utspilt keeper.
Stian Falnes ble så felt på 28 meter like etter. Anders Idsø prøvde en frekkas som gikk like over!
Det haglet med målsjanser. Stian Falnes har kanskje klubbens hardeste skudd, etter 17 minutter la han solid med krutt i muskedunderen fra 25 meter. Ballen hadde en nydelig retning mot høyre kryss, men keeper var oppe og fikk slått til corner!
Anders Idsøs corner fra høyre fant Are Meling som headet oppå tverrleggeren, ballen landet ned til Magne Christiansen til venstre for mål som på volley skjøt over.
Stian Falnes lange kast er et farlig angrepsvåpen, etter 19 minutter fant han Are Meling som headet halvmeteren over.
Det kom ikke som en bombe at Vaulen doblet etter 21 minutter. Daniel Lie ble felt på 30 meter og Magne Christiansen slo inn en presis ball på hodet til Are Meling. Fra 14 meter til høyre for mål headet toppscoreren i motsatt hjørne!
Vaulen fikk ikke klarert og fra 20 meter til venstre for mål klinket Marius Bjorheim ballen elegant i høyre kryss.
Tore Søraas handset så på 16 meter, men dommeren blåste heldigvis ikke etter 24 minutter.
Så bra spill på venstre etter 28 minutter da Ojan Bijan og Anders Idsø kombinerte, ballen gikk inn til Are Meling på straffemerket, men forsøket gled av foten og gikk vel tilside.
Vaulen mistet så i midtbaneleddet på 35 meter fra eget mål, Nærbøs nummer 10 testet Olsen som oppe i høyre hjørne vartet opp med en tv-redning og fikk slått ut til hjørnespark.
Magne Christiansen falt så vondt etter en duell og fingrene fikk seg en smell. Den nygifte måtte få tapes og Vaulen spilte i tre minutter med ti mann.
Stian Lima slo flott opp langs bakken til Are Meling etter 39 minutter. Are vendte om og kippet til høyre i feltet hvor Magne Christiansen stupheadet et par meter utenfor.
Are Meling fikk så et corner etter 40 minutter. Anders Idsøs kross fra høyre gikk mot Tore Søraas og Are Meling, men de fikk ikke dunket til og ballen skled gjennom feltet.
Hissigproppen og terrieren fra Nedre Vaulen, Bjarte Rannestad, fikk sitt femte gule for sesongen etter 41 minutter da han hektet på backen. Dermed karantene mot Buøy.
Like før pause ble det 3-1. Et kjapt kast på venstre fant Are Meling som slo hardt inn, ballen gikk i leggen til en nærbøforsvarer og fikk en passende bue til Daniel Lie som fra 6-7 meter headet inn!
To minutter ble lagt til før turen gikk opp til Hadlands Kiosk, Video og Tepperens for en Lutonmeny.
I pausen kom Tom Stian Sunde inn for bursdagsbarnet Ojan Bijan. Tommy tok plass på topp, dermed gikk Daniel Lie ned på venstrekant.
Daniel Lie snappet opp en klarering på venste etter 46 minutter, forsøket ble forsøkt plassert nede i høyre hjørne, men strøk på utsiden.
Bjarte Rannestad var avblåst for offside etter 49 minutter da han dundret ballen i mål, dommeren nøyde seg med tilsnakk til Bari som hadde gult fra før.
Et legg fra høyre gikk over på motsatt hvor en nærbøforsvarer prøvde å kasse ballen tilbake til keeper, det luktet Tom Stian Sunde som stjal ballen og la ballen til venstre for keeper til 4-1!
Stian Falnes' kast ble stusset videre av Are Meling til Daniel Lie til venstre, headingen gikk i bue og landet på tverrleggeren!
Svein Ingve Torland hos Nærbø fikk gult kort etter 55 minutter da han feltet Bjarte Rannestad lovlig sent. Frisparket ble slått opp til Are Meling som smalt over fra 20 meter.
Så va det Marius Fossmarks tur til å være for sen. Fellingen hans på 20 meter ble belønnet med det tredje gule for sesongen. Dermed står også Marius over mot Buøy. Nærbøs forsøk var bra, men igjen var Ørjan Olsen oppmerksom på kameralinsene. Fantomredning!
Tom Stian Sunde slo en genial utsidepasning i kanalen mellom back og stopper til Magne Christiansen som kom seg fri mot mål. Alene mot keeper nølte han litt og dro seg utover til venstre, vinkelen ble skrå og forsøket gikk utenfor høyre stolpe.
Ny sjanse fulgte etter 62 da Tom Stian Sunde gjorde et flott forarbeid, men Are Meling var i offside da han skjøt i stolpen.
En klossete keeper bokset ut til Magne Christiansen på 16 meter, det harde forsøket gikk like over hodet på keper som fikk slått over etter 67 minutter.
Så var det Magne Christiansen som slo inn til Tom Stian Sunde, headingen måtte gis en liten retur på av keeper.
Oddbjørn Dahle hos Nærbø fikk gult kort for munnbruk til dommeren da man ventet på et frispark fra Magne Christiansen, krossen fant Tore Søraas som saksesparket utenfor.
Kampen hadde roet seg noe nå da tempoet fallt. Eivind Staurland kom inn for Magne Christiansen på midten etter 71 minutter.
Anders Idsø slo til venstre hvor Daniel Lie dro seg innover. Skuddet mot lengste ble reddet til corner av keeper etter 73 minutter.
Erik Hildén kom inn for Stian Lima på venstrebacken knappe kvarteret før slutt.
Eivind Staurland vinklet ut på høyre til en offensiv Bjarte Rannestad, som hadde kommet frem fra høyrebacken, ballen ble lagt tilbake til Are Meling som etter 80 minutter skjøt et par meter over.
Vaulen kontret et corner i mot etter 83 minutter. En lang klarering fant Tom Stian Sunde på venstre, han dro seg innover og fra sentralt i banen på 16 meter skjøt han klokt nede mot høyre hjørne hvor keeper fikk gitt til nok et corner.
Vaulen foretok et dobbeltbytte like etter da Stein-Ivar Andersen kom inn for Marius Fossmark, mens Stian Refvik kom inn for Stian Falnes. Daniel Lie gikk over på høyre flanke, mens Reffen tok plass på venstre.
Vaulen vant de fleste dueller som etter 84 minutter da Are Meling fikk stusset et Anders Idsø corner, men ballen gikk utenfor.
Bjarte Rannestad slo så frem til Daniel Lie som soleklart ble tatt på 20 meter, uten at kampledelsen anført av Morgan Hobberstad så det i 200 lux.
Etter tre minutter tillegg ble kampen blåst av. Det hele endte med fortjent 4-1 seier til de oransje.