-40
7
Ett poeng for B-laget
(05.09.06) B-laget spilte 2-2 hjemme mot topplaget Dirdal tirsdag kveld.
Selv om uavgjort ikke var optimalt har man ennå kontakt med plassene som kan gi opprykk.
Gjenstående kamper:
12.09.06 Tjensvoll - Vaulen 20.00
19.09.06 Vaulen 2 - Storhaug 19.00
23.09.06 Hjelm - Vaulen 2 15.00
01.10.06 Vaulen 2 - Hundvåg 2 13.00
Vaulen - Dirdal 2-2
Toppkampen på Vaulenbanen endte med poengdeling. Det var en veldig spennende og fintspillende kamp, en toppkamp verdig.
Selv med panikktilstander før kampen, spilte vaulenguttene en stor kamp, og med hjelp av et meget godt Dirdal lag, fikk vi se 6. divisjons beste kamp i år.
I forsvarsrekken stillte Vaulen med en rutine fotballnorge sjeldent har sett maken til. Ole Søyland bakerst, og evigunge Jone Holgersen i midtforsvaret, styrte vaulenskuten.
Dirdal hadde knapt en sjanse i første omgang og selv om det eneste skuddet de hadde gikk inn, kan forsvaret være fornøyd med omgangen.
Offensivt hadde Vaulen kanoner på rekke og rad. Og Ole "van Basten" Bredesen er i kjempeform for tiden. Snakk om å spille med hjerte utpå drakten! Oli taklet og vant duell etter duell på midten, før han gang på gang serverte vår alles kjæledegge Johnny den ene lissepasningen etter den andre. Og de to stjernenes samarbeid betalte seg endelig i omgangens siste minutt. Verdens raskeste mann med ball i beina,
 Spillerbørsen
5,5 p: Johnny Erga
To fantastiske mål, og en konstant trussel!
5 p: Ole Bjørn Bredesen
Snakk om å spille med hjerte utpå drakten, slike spillere skulle A-laget tatt en titt på!
4 p: Øyvind Heggheim
Full kontroll og mange gode taklinger, aldri farlig når Dirdal utfordret!
3 p: Anders Idsø
Lett å se at unge lovende Idsø til daglig spiller i en del divisjoner over!
2 p: Jone Holgersen
Gamlefar hadde ingen problemer med tempoet, og var til tider stor som midtstopper. + for gode kast
1 p: Hermann Sæther
Stoppet som vanlig alt som kom!
Johnny, sprang fra det som var av forsvarere og satte ballen rolig i mål.
I andre omgang var det duket for keeperbytte. Om Ole Søyland var redd for flere Dirdalskudd, eller om han måtte hjem til sultne unger vites ikke. Men mellom stengene var det duket for Lima Babes' super-keeper; "Oliver Kahn".
Vaulen trykket på og var det klart beste laget i 2. omgang. Selv om en horribel, fantastisk, sinnsykt, utrolig, idiotisk dårlig dommer febrilsk prøvde å hjelpe sine sambygdinger fra Dirdal, kjørte Vaulen på og rullet opp det ene angrepet etter det andre. Og etter 4-5 100% sjanser lyktes det endelig for Johnny igjen. Han sprang fra hele Dirdal og satte ballen til høyre for keeper.
Men bare minutter etterpå utlignet Dirdal på en døball. Ballen spratt ned til en Dirdalspiller som satte den kanonhardt i tverrlegger og i mål. Hadde situasjonen skjedd på andre siden, kan du tygge av deg fingen på at dommeren hadde annulert for offside.
Da Vaulen ble redusert til 10 mann, trodde publikum at løpet var kjørt for hjemmelaget. Men i stede for å legge seg ned, la Vaulen over til 3 mann bak, og hadde faktisk nok sjanser til å avgjøre kampen. Og med en liten porsjon flaks ville kampen endt med hjemmeseier.
Selv om Dirdal fikk en stor sjanse på slutten alene med Kahn. Men keeperen kom mesterlig ut og avverget sjansen. Keeper ofret alt og gikk i en voldsom duell med Dirdalspissen, ryktene sier at kjennes ut som et leggbens brudd, men at det antageligvis ikke er det.
Uavgjort i toppkampen var for så vidt et greit resultat, selv om Vaulen muligens var noen hakk bedre enn Dirdal.