Tosiffret mot POL
(05.08.09) Vaulen er videre i Rogalandscupen etter 10-4 seier borte mot POL.
Henrik Jelsa var dagens mann med fire mål. Totalt kom syv mann på scoringslisten!
POL
4–10
POL (straffe)
0 min
0 min
11 min
Henrik Jelsa (Surdal Nilsen)
24 min
Magne Christiansen (Surdal Nilsen)
27 min
Henrik Jelsa (Berntsen)
POL
30 min
34 min
Anders Dale
35 min
Marius Fossmark (Dale)
59 min
Stian Falnes (Fossmark)
68 min
Henrik Jelsa
79 min
David Møller (Idsø)
86 min
Henrik Jelsa (Idsø)
88 min
Are Meling (Hauge)
POL
89 min
5. august Tastaveden Tilsk.: 20 – Rogalandscupen Dommer: Leidulv Nygaard
24. Tom Arne Bø Pedersen
15. Magnus Torgersen <- 45 minutter
16. Alexander Landsnes
4. Marius Fossmark (C)
11. Alexander Surdal Nilsen <- 45 minutter (-> 47 min) (<- 67 min)
7. Anders Idsø -> 67 minutter
Erik Hildén pådro seg en strekkskade på mandagens trening og er ute i et par uker. Pål Jacob Nessjøen er i USA ut måneden. Eivind Staurland har reist offshore. Eric Ordaz' gjestespill er over for denne gang. Jostein Eidem er ennå på ferie.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Torgersen, Alexander Landsnes, Marius Fossmark, Stian Lima – Alexander Surdal Nilsen, Anders Dale, Magne Christiansen, Fredrik Berntsen – Christian Lyse, Henrik Helsa.
POL med tre straffer før kampen. Første forsøk fra sølvreven gikk utenfor, mens både skjeggstubben og tjukken puttet. Dermed ledet POL 2-0 før kampen var igang, kunne dette stresse Vaulen?
De oransje tok kommandoen fra start. Fredrik Berntsen ble spilt gjennom av Henrik Jelsa, men skjøt rett på keeper. Så stusset Alexander Surdal Nilsen et utspill fra keeper Tom Arne Bø Pedersen til Christian Lyse, men lobben gikk utenfor.
Så etter 11 mintter ble det 2-1 etter kombinasjonsspill av Class of 1990. Magnus Torgersen slo en bra ball opp langs høyre til Alexander Surdal Nilsen som slo 45 til Henrik Jelsa, på direkten fra 14 meter satte han kontant i venstre hjørne.
Vaulenspillerne stod noe høyt og det ga sporadiske muligheter for POL på kontringer, etter 12 minutter leverte keeper Tom Arne Bø Pedersen en feberredning med en hånd.
Det var nivåforskjell på lagene og Vaulen trillet til tider ut sine tunge motstandere. Uten linjemenn ble det som alltid en del tvilsomme offsideavgjørelser.
POL halvklarerte etter 23 minutter ut til 25 meter hvor Marius Fossmark på halv volley skjøt halvmeteren tilside for venstre kryss.
Nå gikk det kjapt langs bakken og forspranget var oppspist etter 24 minutter. Alexander Surdal Nilsen slo en kort pasning til Magne Christiansen, som fra 16 meter litt til venstre for mål satte ballen nede i langhjørnet.
Henrik Jelsa flikket igjennom Alexander Surdal Nilsen med utsiden av hælen like etter. Alli skar inn og under press gikk ballen videre til Christian Lyse, alene mot keeper fikk han en for lang touch slik at det ble død vinkel på avslutningen.
Fredrik Berntsen kriget på midten og slo presist i beina til Henrik Jelsa som lå og lurte i mellomrommet, med klokkerent treff dundret han ballen nede i høyre krok. Ikke verst av ungguttten som før kampen hadde ett mål fra før, borte mot Brodd i vinter.
En solid kalddusje fulgte etter halvtimen da POL lurte Vaulen, som mente å ha satt sine motspillere i offside. Dermed kontret man inn 3-3.
Fredrik Berntsen fikk en enorm sjanse etter 32 minutter etter å ha blitt frispilt av Christian Lyse, men to lange touch alene mot keeper betød at ballen gikk utenfor dødlinjen.
Vaulen bevarte trøkket etter et innkast og Anders Dale satte ballen i vinkelen etter et tilnærmet hallingkast på åtte meter. Anders' første mål siden 1. juni 2007!
Alexander Surdal Nilsen sendte en lekker ball bak ryggen på POL-backen. I fart bakfra kom Anders Dale som slo inn i feltet på foten til Marius Fossmark som dundret inn Vaulens femte etter 35 minutter.
Tross dette slo Vaulen en del upresist, det var tydelig at enkelte spillere slet.
POL kom da også til en stor sjanse etter 40 minutter da man la inn fra høyre, men Tommen reddet flott på headingen.
Alle skulle få spilletid i dag og man foretok fire bytter i pausen. David Møller kom inn for Alexander Surdal Nilsen på høyrekanten. Ronny Hauge tok over høyrebacken for Magnus Torgersen. Are Meling kom inn på topp for Christian Lyse. Stian Falnes tok plass på venstrekanten for Fredrik Berntsen.
Anders Dale fikk et kutt over venstre øye i en duell på midten etter 46 minutter. Han ga seg umiddelbart og Alexander Surdal Nilsen kom inn igjen, denne gang på sentral midtbane.
Et langt innkast fra Stian Falnes (eller var det banen som var smal?) gikk inn på andre stolpe hvor Alexander Surdal Nilsens heading snirtet utsiden av stolpen etter 52 minutter.
Ronny Hauges høye innlegg etter 54 minutter ble headet rett på keeper av Are Meling.
Marius Fossmark slo opp fra forsvar etter 59 minutter. Stian Falnes nærmest sleivsparket ballen som fikk en underlig bue over keeper og i mål.
Vaulen lekte seg med en stadig mer sliten motstander og det var en hårfin balanse om å ikke overdrive fiksfakseriet.
En lekker ball inn fra David Møller fant Henrik Jelsa som bredsidet på keeper etter 61 minuter. Så var det Magne Christiansen som satte fart og rundet backen på venstre, han prøvde seg med en avslutning fra skrå vinkel og keeper fikk med nød og neppe fomlet til seg ballen.
Et sluttkjørt POL hadde sine siste krampetrekninger med et par langskudd i nettveggen. En ikke helt friskmeldt Anders Idsø kom inn for Alexander Surdal Nilsen etter 67 minutter.
Henrik Jelsa snappet opp en løs ball foran stopperen og rundet en utrusende keeper etter 68 minutter, på tomt mål var han sikker og satte inn 7-3 fordel Vaulen. Hattrick av unggutten!
Et lurt corner fra Stian Falnes gikk i beina til Anders Idsø som dro av en mann før han lirket ballen like utenfor høyre stolpe etter 73 minutter.
Henrik Jelsa burde ha scoret igjen etter 77 minutter da han mottok et innlegg fra Ronny Hauge på seks meter, men over!
En lang og presis ball fra Anders Idsø ut på høyre fant David Møller som tok med seg på kassen og løp inn i feltet. Inne i boksen satte han hardt inn under keeper! En lekkerbisken av en scoring!
Henrik Jelsa var flink å rive seg løs i feltet og kunne ha nettet igjen etter 82 minutter, men headingen på David Møllers kross gikk himmelhøyt over.
Marius Fossmark slo en super ball og Stian Falnes tok ballen med seg like pent. Falnes skar inn langs kortlinjen og slo flatt inn til Henrik Jelsa som på to meter bredsidet inn til keeper.
Henrik Jelsa fikk endelig lønn for strevet etter 86 minutter. Fossmark slo opp på Idsø som kippet inn til Jelsa. Nå  fikk han tid i feltet til å ta ned, da er Henna dødelig og ballen ble plassert rolig nede i venstre hjørne.
Dette var Henriks fjerde og det meste scoret i en vaulekamp siden 2007 da både Vadla og Christiansen scoret fem!
Anders Idsø spilte fri Magne Christiansen i boksen etter 87 minutter, men en dytt i ryggen betød ubalanse og dårlig avslutning. Magne fikk samtidig krampe.
Stian Falnes fikk corner og Vaulen hadde fremme hele laget på ettertrykket. Ronny Hauge kom omsider rundt backen og la inn på første stolpe hvor Are Meling stupheadet inn 10-3! Dermed tosiffret!
Nå trodde man at man skulle pakke sammen sakene og dra hjem. Isteden vartet POL opp med kunstnerfotball hvor et legg fra høyre ble møtt og headet inn.
Vaulen vant 10-4 og tar med seg selvtillitt før seriekampen mot Hana på førstkommende mandag.