Poengdeling i bunnkamp
(05.06.15) Kampen viste at det ikke er tilfeldig at lagene ligger i bunnen. Poenget man tar på bortebane mot Randaberg er derimot viktig da dette var en såkalt sekspoengers.
Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter tre minutter da Vaulen rotet bort ballen, men like før pause svarte man ved Ole Wick Henriksens frisparkfot.

RANDABERG
1–1
Simen Våge
3 min

44 min
Ole Wick Henriksen
5. juni – Randaberg stadion Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: S Paulsen (Austrått)

12. Sander Thaule

Audrius Mirauskas var tilbake fra Litauen, mens Jørgen Helland og Helge Ringdal var klare etter skade. Marius Fossmark stod over med skade, mens Nicklas Amundsen og Harald Eidhamar hadde meldt forfall. Anders Idsø og Daniel Hadland står fremdeles på skadelisten hos de oransje. Jimmy Jonevret har reist hjem til Sverige.

Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Fredrik Stray Tjaum, Kristian Gaard, Jørgen Helland – Ingvald Sandvik Halgunset, Ceu Lian Khar – Ole Wick Henriksen, Emir Hopovac, Vegard Natland – Lennox Kanu.
Årets varmeste dag ble raskt avbrutt rett før kampstart med regnskurer.
Laget sa seg nesten selv for Vaulen som kun hadde to utespillere på benken.
De oransje fikk seg en i fleisen med en gang. Ceu Lian Khar mistet ballen i sin ankerrolle. De sorte kom seg til 20 meter og kippet inn bak keeper ved Simen Våge.
Det var en svak kamp med mange feilpasninger, men Vaulen hadde sine muligheter.
Først kippet Emir Hopovac artistisk i retning Lennox Kanu, men ballen fikk en for lang stuss på det våte dekket og gikk inn til keeper i det 6. minutt.
RIL kom til få sjanser, men dem de hadde var store. Som etter syv minutter da de nær doblet på en corner, to ganger fikk de headet i boksen uten å få den på kassen.
Ceu Lian Khar fant Lennox Kanu på nydeligvis etter 10 minutter, men han fikk ikke rivd seg løs fra sin oppasser.

Så frispark til Vaulen på 30 meter, Ole Wick Henriksen siktet inn mot vinkelen, men måtte se ballen gå halvmeteren over i det 12. minutt.
Steffen Klemetsen Jacobsen snappet opp fra Vaulen etter 16 minutter og dro seg inn langs streken. Avslutningen gled skummelt foran kassen, men strandguttene kunne puste lettet ut.
Ole Wick Henriksen ble så felt på 20 meter og tok selv frisparket. Forsøket var noe løst, men keeper ga retur som Vegard Natland nær satt. Isteden måtte man nøye seg med corner i det 18. minutt.
Linjemannen mente så ballen hadde vært ute da Lennox Kanu slo inn til Emir Hopovac som satte ballen i mål etter 22 minutter.
Hjemmelaget spilte så en periode med ti mann da Sindre Nordgren måtte ut å ise låret.
Etter 27 minutter kom Fredrik Førre inn for skadde Nordgren.
De sorte og hvite kom ned i ti mann igjen da Alexander Corey Ranck måtte ut etter en duell med Natland i det 29. minutt, men kom inn igjen ikke lenge etter.
Kampen tok liksom aldri fyr. Emir Hopovac kunne foreksempel fått mer ut av Kanus pasning etter 34 minutter, men på 16 meter misset han rett og slett på mottaket.
Ceu Lian Khar slo så en genial pasning til Ole Wick Henriksen som skjøt utenfor korthjørnet fra skrått hold etter 36 minutter.
God mulighet for Vaulen etter 39 minutter da en sterk Kristian Gaard kom høyest på Ole Wick Henriksens corner, men headingen gikk over.
Nytt skummelt inn fra Randaberg like etterpå, krossen fra høyre ble halvklarert av Ørjan Bergum før keeper Eric Ordaz fikk slått den ut over sidelinjen.
Lennox Kanu ble så felt på 24 meter litt ute til høyre etter 44 minutter. Ole Wick Henriksen skrudde mot nærmeste stolpe og keeper fikk ikke strekt ut fingrene. Dermed 1-1 som også ble pauseresultatet. En slapp og feriepreget omgang.

Kvaliteten på spillet i andre omgang skulle ikke bli særlig bedre, men også her skulle det bli nok sjanser til begge lag for å avgjøre.
Hjemmelaget hadde en knapt overtak som kunne ha kulminert etter 50 minutter da de kom i tre bølger etter en corner.
Hos Vaulen manglet presisjonen til å spille seg fremover selv om det var nok av rom.
Steffen Klemetsen Jakobsen fikk gult kort etter 57 minutter.
Jørgen Helland løp inn på første stolpe på Ole Wick Henriksens corner etter 59 minutter. Ballen gikk høyt til værs og keeper måtte sikre ballen som dalte ned på nettaket.
Spillet bølget frem og tilbake, men det var fordi ingen maktet å ta kommando i kampen. Ingvald Sandvik Halgunset fikk unna en corner etter timen.
Ørjan Bergum fikk så gult kort etter 66 minutter.
Etter 70 minutter kom Vaulen tre mot tre. Ole Wick Henriksen slo til Lennox Kanu som uten hell letet etter en åpning.
Vegard Eltervåg erstattet Iversen hos vertene etter 72 minutter.
Et par halvsjanser til Randaberg etter 76 minutter, men verken skuddet eller headingen bar frukter.

Motsatt landet Ole Wick Henriksen forkjært etter et luftig svev og holdt seg til ryggen.
Fredrik Stray Tjaum fosset frem som Rune Bratseth mot Kypros i 1989 før han la ut til høyre hvor Wick Henriksen driblet av en mann, men skuddet var ikke i samme stil og gikk over i det 79. minutt.
Audrius Mirauskas kom som ventet inn for en ryggplaget Ole Wick Henriksen etter 80 minutter. Litaueren la seg som spiss, mens Kanu gikk mer bredt.
RIL stod høyt og ga mye bakrom hele kampen, men presisjonen var ikke all verden hos Vaulen som slet med å komme seg rundt og slå inn.
Hardhausen Kristian Gaard fikk seg flere smeller i forrige kamp og husket ikke målet han scoret da. I det 84. minutt pådro han seg nok en hodeskade, oppmann Hans Baardsgaard måtte inn og bistå med litt vann og Vaulen spilte et lite minutt med ti mann.

Henrik Halsnøy erstattet så Preben Stangeland etter 86 minutter, før Helge Ringdal kom inn for Emir Hopovac to minutter senere.
Lennox Kanu brente et skudd over etter 89 minutter, mens Audrius Mirauskas tvilsomt ble avblåst i en løpsduell like etter.
Fire minutter på overtid fikk vertene corner fra høyre, den bokset keeper Eric Ordaz unna før dommeren blåste av.
Uavgjort 1-1 betyr at Vaulen har gått fem på rad uten tap. Dette var dog en svak kamp og man må høyne spillet noe til neste kamp som er hjemme mot Staal neste fredag.