Reiste seg igjen
(05.06.14) Vippepunkt for Vaulen i serien. Et nytt tap kunne fort lede inn i en downperiode, men isteden svarte strandguttene med sin første seier på Klepp stadion noensinne.
Noen skår i gleden var det. Fredrik Stray Tjaum må sone i neste kamp, mens både Gutama Ahmed Haji og Amar Kotlica måtte ha isposer når dem gikk av.
KLEPP
0–1

74 min
Amar Kotlica (Jonevret)
5. juni – Klepp stadion Tilsk.: 115 – Serie – Dommer: Sigbjørn Paulsen (Austrått)

12. Jonas Laukvik

Erlend Mohus har reist hjem til Østlandet hvor han skal jobbe i sommer, men han kommer tilbake til høsten. Anders Idsø sliter med en strekkskade, men håpes klar igjen til Kopervik-kampen. Jon Nessa har operert menisken. Nelson Monteiro sliter også med vondt kne. Eirik Hadland har meldt overgang til Hana. Eric Ordaz er nå tilbake fra Bergen og spilte for B-laget tidligere i uken. Alexander Surdal Nilsen kommer først hjem 13. juni.

Vaulen (4–2–3–1): Gramos Gashi – Daniel Hadland, Fredrik Stray Tjaum, Morgan Gramstad, Jimmy Jonevret – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Ole Wick Henriksen, Gutama Ahmed Haji, Vegard Natland – Amar Kotlica.
Klepp var favoritter hos bookmakerne, ikke rart da Vaulen vel aldri før hadde vunnet der ute.
Vaulen kolm greit i gang og hadde to kjappe cornere etter tre minutter.
Så Hawaii. Først brøt Gutama Ahmed Haji og fosset frem, men Klepp kontret og kom tre mot tre. Vaulen fikk ut til corner som Daniel Hadland igjen headet ut.
Klepps nye kunstgressbane var gedigen og Vaulen trivdes med store rom å trille i.
Morgan Gramstad spilte en god kamp, men bommet grovt på timingen etter 16 minutter. Erik Hatteland hadde blankt hold fra 14 meter, men heldigvis endte det med et strømpeskudd som gikk et par meter utenfor.
En god Klepp-periode fulgte før Vaulen var på ferde igjen. Først Kotlica i offside, før Jonevret avfyrte et langskudd som gikk meteren over etter 22 minutter.
Milad Shamohammad fikk tilsnakk like etter, vi holdt pusten da han har to gule fra før av.
Ole Wick Henriksens frispark fra 30 meter gikk halvmeteren over etter 26 minutter.
Vaulen var gode, men slet litt med å ligge riktig for Klepp kom av og til litt for lett til det. Dog var dem ikke allverdens farlige. Hugo Waalands heading meteren over vinkelen etter halvtimen noterte vi for høflighetens skyld.
Vaulen slo et kort tatt frispark til Ingvald Sandvik Halgunset, han hadde fin retning på skuddet, men det var ikke hardt nok til å overliste keeper.
Så måtte Vaulen gi et kast til corner etter 36 minutter. Ingvald Sandvik Halgunset fikk halvklarert på hodet ut til Leif Malmin som sendte avgårde en dupper inn til keeper fra 18 meter.
Bra forspill av Ole Wick Henriksen sendte Vegard Natland gjennom i boksen, men han ble skjøvet unna og det endte med et fislete skudd utenfor. Vaulen ropte på straffespark.
Vaulen hadde noen frispark fra distanse som Jimmy Jonevrets forsøk etter 39 minutter. Bo Andersen gikk også i flint da Vaulen valgte å ta et frispark alt for kjapt fra god posisjon.
Bra angrep av Vaulen etter 43 minutter. Daniel Hadland slo inn til Amar Kotlica og ballen havnet tilbake til Gutama Ahmed Haji i fin posisjon, men han ble blåst av for hands.
Gjestene hadde en veldig god periode opp mot pause. Vegard Natland på venstre fant Ingvald Sandvik Halgunset fint plassert i boksen, men han fikk ikke stokket beina i skuddøyeblikket.
Lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Det hadde vært jevnt, Vaulen spilte mest, mens Klepps mer direkte fotball fort kunne ha gitt resultater.

Vaulen var uforandret etter pause. Andre omgang var hakket mer rotete enn den første og det var ingen storkamp vi bivånet.
Et Klepp-innkast etter 48 minutter skled gjennom feltet og Jimmy Jonevret fikk med nød og neppe klarert til corner fra to meter foran mål.
Gutama Ahmed Haji fikk seg en strekk i låret og Ceu Lian Khar fikk ikke rare oppvarmingen før han ble bedt om å ta av seg.
Klepps keeper Pawel Folc var kjapt nede til venstre da Ole Wick Henriksen prøvde skuddfoten på et frispark etter 50 minutter.
Ceu Lian Khar kom så inn for Haji etter 53 minutter. Rundt byttet ga også dommeren gult kort til Klepps Dagfinn Nærland.
Ceu Lian Khar presenterte seg med en gang og etter 55 minutter gled han gjennom alt og alle, men keeper ruset ut og fikk kastet seg inn foran.
Vegard Natland skaffet Vaulen corner etter 56 minutter. Jimmy Jonevret slo langt mot Fredrik Stray Tjaum, ballen gikk inn i feltet igjen og Vaulen ville ha straffe for en hands.
Fredrik Stray Tjaum fant Ole Wick Henriksen på løp etter 58 minutter, men han ble skåret av på kanten av boksen.
I motsatt ende hadde Klepp to kjappe cornere.
Morgan Gramstad fikk kastet seg ned og slo unna Ronny Stokkeland Egelandsdals lave kross etter 63 minutter.
Klepps veteran Stian Bore fikk gult kort etter 64 minutter.
To nye halvsjanser til Vaulen. Først et skudd fra Jimmy Jonevret som keeper fikk has på, deretter ble Amar Kotlica spilt gjennom av Ingvald Sandvik Halgunset i boksen.
Nytt skudd fra Jimmy Jonevret fra 25 meter etter 68 minutter, denne gang måtte keeper gi en liten retur, men ingen fra Vaulen å plukke opp.
Vaulen fikk corner fra venstre etter 74 minutter. Jimmy Jonevret slo flott inn til Amar Kotlica som stanget inn 1-0 via tverrleggeren!

Klepp var farlig frempå like etter, men heldigvis vinket linjemann for offside da Klepp scoret etter et corner.
Amar Kotlica gikk så på et raid mot Klepp-stopperen og tråkket over. Han signaliserte kjapt at han måtte gi seg.
Ørjan Bergum kom inn for Amar Kotlica etter 80 minutter.
Nytt bytte for Vaulen etter 83 minutter da Thomas Idsø kom inn for Ole Wick Henriksen.
Thomas Idsø skjøt i blokken etter et corner i det 85. minutt. Klepp kontret, men Fredrik Stray Tjaum fikk inn en viktig involvering. Bra av Fredrik som hadde hele familien fra Mandal på tribunen inkludert bestefar!
Dommeren hadde fløyta på vei opp da Vegard Natland handset i boksen etter 86 minutter, men heldigvis fikk han ikke støtte av linjemann.
Nå var det en ekstrem nerve i kampen. Klepp pushet på. Egelandsdal brasset vel utenfor etter innlegg i det 88. minutt.
På overtid haglet det med gule kort. Kristian Fjeldstad hos Klepp etter 92 minutter. Deretter Fredrik Stray Tjaum i det 93. minutt, det betyr suspensjon i neste kamp. Så Gramos Gashi etter 95 minutter for uthaling av tid.
Vaulen holdt derimot ut og vant 1-0! Veldig sterkt resultat. Neste kamp er hjemme mot Kopervik fredag om en uke.